Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti prikaz jačine signala u decibelima umesto putem crtica na iPhone uređajima! (VIDEO)

Kako podesiti prikaz jačine signala u decibelima umesto putem crtica na iPhone uređajima! (VIDEO)

Evo kako da sa 100% sigurnošću saznate da li iPhone ima dobar signal ili ne. Jednostavno ga izmerite u decibelima.

U slučaju da niste znali, na iPhone uređaju je moguće videti u ciframa koliko je signal čvrst umesto u crticama. Radi se o jednoj skrivenoj funkciji koja je dostupna od iOS 4.1 verzije ili iznad.



U nekim momentima je mnogo korisnije proveriti jačinu signala u decibelima umesto u crticama. Trik je u test modu koji treba da se aktivira na iPhone-u i tada jednostavno naglo zatvorite taj mod kako bi prikaz u decibelima ostao. Evo šta je potrebno da uradite:

1. Startujte aplikaciju za pozivanje.

2. Unesite kod *3001#12345#* i pritisnite taster za pozivanje.

3. Kada se aktivira test mod na iPhone-u nakon unošenja pomenutog koda, primetićete da se indikator za jačinu signala promenio gde pokazuje decibele umesto crtice.

4. Kako bi taj indikator ostao u decibelima pritisnite taster za isključivanje telefona sve dok se pri vrhu ekrana ne pojavi taster koji se kliza na desnu stranu.

5. Zatim, kada se klizeći taster pojvai, pustite taster za isključivanje telefona i pritisnite taster za početni ekran (eng. home). Držite ga sve dok se test mod ne isključi naglo.



To je to! Ukoliko želite da vratite stari indikator jačine signala jednostavno restartujete iPhone. U prilogu imate video koji pokazuje kako se to radi u slučaju da niste razumeli pisano uputstvo:

Ukoliko vas interesuje koji brojke govore da je signal čvrst i jak posetite priloženi link i saznajte:

>> Kako uspostaviti bolji signal na telefonu!? <<