Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Realme 12 Pro Plus - Novi dizajner, novo odelo! Ali ne samo odelo!

Realme 12 Pro Plus - Novi dizajner, novo odelo! Ali ne samo odelo!

Iako je Realme 12 Pro Plus praktično identičan prošlogodišnjem modelu, ove godine dolazi sa nekim značanim unapređenjima. Nova Pericope kamera i Snapdragon 7s, druge generacije, su zaravo unapređenja koja su nedostajala prošlogodišnjem modelu. 

Mislimo da će Realme 12 Pro Plus ove godine privući mnogo pažnje i vrlo lako on može biti vaš novi telefon budući da je njegova cena veoma privlačna. 

 




Dizajn

Realme 12 Pro Plus se fizički praktično uopšte ne razlikuje od prošlogodišnjeg modela. Izbor materijala za izradu telefona je ostao isti pa tako na poleđini telefona imamo vegan leather masku. U pitanju je sintetički materijal koji imitira kožu.

Kada je dizajn u pitanju, ne postoji oblast u kojoj nećete pronaći sličnost sa Realme 11 Pro Plus telefonom, ali nije da ih nema. Ove godine, “platno” je preuzeo čuveni francuski dizajner luksuznih satova Olivier Saveo.



On nije potpuno redizajnirao poleđinu telefona, već ju je samo suptilno izmenio. Umesto štepa koji smo imali prilike prošle godine da vidimo, sada imamo samo sjajnu vertikalnu lajsnu koja ovaj put ne podseća na šnir. Čini nam se da su ove godine hteli da izbegnu da telefon oda jedan takav utisak koji smo svi stekli prošle godine, gledajuću u Realme 11 Pro Plus.

Ali dobro, zadnja maska Realme 12 Pro Plus telefona suštinski nije doživela neke značajne promene, ali kružno ispupčeno kućište kamera jeste.



Upravo toj promeni je najviše doprineo ugledni francuski dizajner. Tu kućište kamera sada podseća na pozadine luksuznih Rolex, Roger ili Quentin satova.

U samom centru štampa koja naglašava da Realme 12 Pro Plus može zumirati do 120x. Ok, to je malo pretenciozna izjava. On to svakako može, ali na nekim kracim distancama se definitivno bolje snalazi.



Sve u svemu, sada imamo tri zadnje kamere, od kojih je jedna periscop tipa. Četvrti kružić je verovatno samo imitacija. Pa i ako je imitacija, to ne bi trebalo da vas deranžira jer je Olivier očigledno želeo da postigne simetriju koju drugačije ne bi mogao da izvede.

Ako malo bolje pogledate raspored, zaključićete da je sa razlogom implementiran tanak dvotonski LED blic koji je postavljen tako da prati putanju vertikalne lajsne telefona.

Za razliku od prošle godine, Realme 12 Pro Plus dolazi sa primetno većim ispupčenjem kružnog kućišta koje uokviruje kamere. 

Kako bi se to estetski umanjilo, oko kućišta postoji rebrasti hromirani prsten. Ako nas pitate, Olivier je napravio pravi potez jer je uspeo da ulepša kružno kućište kamera i tako smanji naglasak tog ispupčenja.

Okvir telefona je i ovaj put plastičan i fizički je identičan onom od prošle godine. Kada kažemo identičan, ne mislimo samo na oblik, već i na poziciju tastera, rešetkica i proreza.

Da podsetimo, levi bok telefona je prazan, na gornjoj površini okvira imamo tri rupice za sekundarni zvučnik i jednu rupicu za mikrofon. Na desnom boku imamo tastere za kontrolu tona i zaključavanje telefona.

Dok na donjoj površini okvira telefona imamo fioku za dve NanoSIM kartice, rupicu za mikrofon, USB TIp C konektor i rešetkicu za primarni zvučnik.

Jedna jedina promena po pitanju okvira je zapravo njegova boja. Prošle godine je okvir bio roze zlatno boje, a ove godine je bledo zlatne boje.

Debljina telefona je 9mm ako ne računamo ispupčenje kućišta kamera. Ako računamo i to, onda je telefon debeo 13mm.

Ne možemo reći da je dizajn okvira Realme 12 Pro Plus telefona nešto sasvim novo. Ali i ne mora da bude. Nama se dopada to kako se zadnja i prednja  površina gradaciono stapaju prema tankom bočnom ramu. To telefonu daje lep, premium izgled, ali i povoljnu ergonomsku strukturu.

Na kraju se sve svodi na to kako telefon leži u ruci. Budući da je Realme 12 Pro Plus po tom pitanju nepromenjen, slobodno možemo reći da u ruci deluje prilično čvrsto i luksuzno, bez obzira na to što je plastika dominantan materijal koji je korišćen pri izradi.

Napred naravno imamao fantastičan AMOLED ekran, dijagonale 6.7 inča koji je, kako upravo rekosmo, zakrivljen na bokovima.

Pri vrhu je punch hole selfie kamera, a u sendviču između ekrana i okvira telefona je tanka rešetkica za zvučnik.

Kao neko ko i dalje svakodnevno koristi Realme 11 Pro Plus, subjektivno ću reći da je dizajn Realme 12 Pro telefona još bolji nego što je to bio slučaj sa prošlogodišnjim modelom. Ipak, treba biti objektivan i napomenuti ono što je važno. 

Telefon je težak 200 grama što je za 8 grama više. Isto tako, ispupčenje kamera je veće, a to nekome može narušiti utisak o dobrom dizajnu telefona. 

I treća, vrlo važna informacija je da bela boja vremenom potamni i to se može primetiti najviše na samim krajevima zadnje površine.

Ne znamo da li ima promena u kvalitetu vegan leather materijala ove godine, ali preventive radi, predlažemo da koristite silikonsku masku ili da sebi uzmede verziju u plavoj tj. submarine blue boji. Ona plava boja takođe izgleda impresivno pa verujemo da vam to neće biti značajan kompromis. Ili ja možda grešim? Koja se boja vama najviše dopada, pišite nam u komentarima.

Ekran

Realme 12 Pro Plus raspolaže sa doslovno istim ekranom kao i prošlogodišnji model. Možda je na prvu loptu to malo razočaravajuće, ali to ne mora obavezno da bude tako. Iskreno, nama se više dopada kada kompanija investira u ono što je loše kod telefona, bez ulaganja u ono što je već dobro.

Shodno tome, Realme 12 Pro Plus i ove godine dolazi sa fantastičnim AMOLED ekranom, dijagonale 6.7 inča. On praktično da nema praznog prostora oko sebe te je odnos ekrana prema telu sjajnih 90.4%.

Rezolucija je FullHD+, a stopa osvežavanja je 120 Hz. I dalje imamo 240 hz “Touch Sample Rate” što ekran čini izuzetno odazivnim na dodir.

Ako volite da gledate filmove na svom telefonu, onda ćete moći da uživate u HDR sadržaju, koji vaše oči neće umoriti budući da ekran ima visoku PWM vrednost. Koliko visoku, pa kao i prošle godine: 2160 hz. To znači da će neželjeno treperenje ekrana biti smanjeno.

Ekran Realme 12 Pro Plus telefona ima jako osvetljenje i može dostići oko 800 niti pri normalnom korišćenju. 

Kada telefon koristite na suncu, nivo osvetljenja se može podići za još 150 niti što je sveukupno i više nego dovoljno da se jasno vidi slika na ekranu.

I ovaj put ne znamo koje staklo štiti ekran, ali bismo rekli da nije u pitanju Corning Gorilla Glass. Bez brige, telefon dolazi sa preinstaliranom zaštitnom folijom preko ekrana, direktno iz kutije.

Budući da se radi o AMOLED ekranu, pri samom dnu, na istoj poziciji, se nalazi isti čitač otiska prstiju kao i kod prošlogodišnjeg modela. Shodno tome, njegove performanse su identične. Bez problema i pristojno brzo prepoznaje otisak prsta. Nije najbrži, ali je brz i precizan.



Performanse

Realme 12 Pro Plus je doživeo važne izmene upravo u ovom segmentu. Umesto MediaTek čipseta, ovaj put imam sjajni Snapdragon 7s čipset, druge generacije. U pitanju je čipset koji je izrađen na četvoronanometarskoj arhitekturi i koji dolazi sa moćnijim grafičkim čipom kao što je Adreno 710. 

Naravno, u kombinaciji sa 12 GB RAM i 512 GB interne memorije, telefon doslovno leti. Sve radi prilično odazivno, bez grešaka i štucanja.

Budući da je Realme 12 Pro Plus opremljen korisnim multitasking funkcijama, prava je “banja” koristiti više aplikacija od jednom na ovom telefonu.

Kretanje kroz korisnički izgled je fluidno, što zbog sjajnih performansi telefon, tako i zbog divnog ekrana koji ima visoku stopu osvežavanja. Dobro, nećemo se ceo dan vrteti po fioci sa aplikacijama, to znamo, tako da bez brige, ozbiljan gejming je itekako moguć na ovom telefonu.

To mu pre svega omogućava malo moćniji grafički čip. Većinu igara možete igrati na najvišim grafičkim postavkama i nećete imati nikakvih problema. Barem ne prvih sat vremena. Nakon sat vremena intezivnog gejminga telefon će se zagrejati i pojesti vam po neki frame. Bez brige, nećete se izgoreti niti će vas telefon izbaciti iz aplikacije, ali ćete pod svojom šakom svakako osetiti energiju koju telefon konzumira.

Sjajan NFC 360 je dostupan i kod Realme 12 Pro Plus telefona tako da se jednostavno i brzo bezkontaktno plaćanje telefonom može nastaviti. Uprkos novom čipsetu, ništa novo od modula nismo dobili. Stari dobri WiFi 6 je tu, baš kao i Bluetooth 5.2.

Ono gde je Realme 12 Pro Plus pretrpeo posledice po pitanju promene čipseta je kod seta sateliskih konekcija. Umesto 6 satelitskih sistema, Realme 12 Pro raspolaže sa 5 komada. Napustio nas je NaviC satelitski sistem sa kojim Realme 12 Pro Plus nema konekciju. Međutim, bez brige, telefon i dalje može brzo i precizno da definiše tačnu lokaciju telefona. Mi nismo primetili nikakvih promena u praksi po tom pitanju.

Stereo zvučnici su i ovaj put dobrog kvaliteta. Jako se čuju i podržana  je Dolby Atmos optimizacija. Što se vibracije tiče, isti motor je na raspolaganju te tu ne treba očekivati nikakavih promena tj. unapređenja. 

 

 

Baterija

Realme 12 Pro Plus dolazi sa baterijom kapaciteta 5000 mAh. Čini nam se da je njen vek nešto duži u odnosu na vek baterije kod prošlogodišnjeg modela i to bismo mogli da pripišemo efikasnijem i ekonomičnijem Snapdragon 7s gen 2 čipsetu.

I neka nam taj malo duži vek baterije bude uteha jer ove godine Realme 12 Pro Plus ne dolazi sa fantastičnih 100W punjenjem. Ne ne… Ove godine možemo računati na 67W. Nije ni to loše, da se razumemo. Za nekih 40-45 minuta možete napuniti Realme 12 Pro Plus od 0 do 100%. Međutim, to se ne može upoređivati sa prošlogodišnjim modelom koji se za svega pola sata mogao napuniti u celosti.

Izgleda da ipak imamo neku kompromis kod novog Realme 12 Pro Plus telefona. Nismo očekivali da će to biti u ovom segmentu, ali nas teši to da i dalje imamo prilično brzo punjenje. Da li će i vama nedostajati 100W punjenje, pišite nam u komentarima.

Kamera

Prošle godine nas je Realme lepo iznenadio sa 200 MPx kamerom koja je u tom trenutku bila prava retkost za telefone srednje klase.  

Ništa manje nas Realme nije iznenadio i ove godine jer  sada imamo sjajnu glavnu kameru, sa čuvenim Sony senzorom, i fantastičnu OmniVision 64b periskop kameru koja je ekvivalenta zoom objektivu od 71 mm. Ultraširokougaona kamera je prema specifikaciji identična prošlogodišnjoj ultraširokouganoj kameri, ali nam deluje da su fotografije ove godine kvalitetnije. To ćete uostalom i sami proceniti kada pogledate primer fotografije

Sve u svemu, radi se o novom setu senzora koji, i na papiru, a i u praksi, daju fantastične rezultate. Naravno, sve do sada što ste čuli vezano za Realme 12 Pro Plus treba da uzmete sa tim na umu da on ne košta previše. A koliko košta, saznaćete uskoro.

Glavna kamera je 50 MPx, sa otvorom blende od f/1.8. Ona koristi fazni autofokus i raspolaže sa optičkom stabilizacijom slike. Ugao vidljivosti ove kamere je ekvivalentan objektivima od 24 mm.

Fotografije koje ova kamera može da napravi su odličnog dinamičkog raspona. Ekspozcija je u najčešćem slučaju perfektna, a kontrast nešto malo jači. Detalja ima u izobilju, a oštrina fotografija je na zadovoljavajućem tj. prirodnom nivou.

U onim odličnim uslovima osvetljenja ćete uvek dobiti sjajnu fotografiju nakon već prvog okidanja. Praktično je nemoguće pronaći neku konkretnu zamerku fotografijama.

U slabijim uslovima osvetljenja fotografije su vrlo dobre, šuma ili nema ili se primećuje samo u onim najtamnijim delovima fotografije. Boje su često nešto hladnijih tonova, kontrast ne previše jak, detalji se ne gube, a oštrina na odličnom nivou.

U noćnim uslovima osvetljenja, kamera se snalazi odlično. Balans bele boje nije uvek najprecizniji, ali je dobar. Kontrast je malo jači, oštrina je na odličnom nivou, a detalja ima sasvim dovoljno. Ono što je super je da šuma praktično da nema. Može se primetiti u najtamnijim delovima fotografija, ali ne u velikoj meri.

Kada se koristi noćni režim fotografije budu još bolje. Tada nastupi redukcija šuma i izoštre se detalji u određenim delovima fotografije. Fotografije okinute u noćnom režimu neće obavezno biti svetlije. Mogu biti, ali ne uvek. Noćni režim kod Realme 12 Pro Plus telefona nam pomaže da dobijemo više detalja, manje šuma i bolji balans bele boje što je po našem mišljenju pun pogodak.

Kad podvučemo liniju, fotografije napravljene glavnom kamerom Realme 12 Pro Plus telefona su prilično kvalitetnije od onih koje su okinute glavnom kamerom prošlogodišnjeg modela. To se lako može zaključiti iz priloženog.

Periscope kamera je rezolucije 64 MPx, sa otvorom blende od f/2.8 i ma 3x optički zoom tj. ugao vidljivosti je ekvivalentan objektivima od 71mm. I ova kamera koristi fazni autofokus, a sliku stabilizuje optičkim putem.

Ovaj senzor uspeva da upije dosta svetlosti i da isporuči odlične fotografije u svim uslovima okolnosti. U onim dobrim ili odličnim uslovima osvetljenja, fotografije su izvanredne. 

Dinamički raspon je odličan, kontrast malo jači, a detalja ima dosta.  Dopada nam se to što je balans bele boje često prilično precizan. Dešava se da ne bude uvek kako treba, ali to su retke situacije.

Kada se fotografije u slabijim uslovima osvetljenja, periscope kamera uspeva da isporuči fotografije sa dosta detalja, čak i u onim najtamnijim delovima fotografije. U tim situacijama oštrina fotografija ne opadne, a šum je na minimalnom nivou. Takođe, boje na fotografijama koje su okinute u solidnim uslovima osvetljenja retko kada budu slabijeg volumena. Uvek možemo računati na odličan spekat boja, bez obzira na to što osvetljenje nije idealno.

U onim noćnim uslovima osvetljenja, fotografije su takođe vrlo dobre, ali se primećuje šum i manja količina detalja. Takođe, balans bele boje u tim situacijama nije baš uvek adekvatan. Potrebno je više puta okinuti. Isto je i sa oštrinom tih fotografija. Ako nema dovoljno svetla, često se može dogoditi da nakon prvog okidanja fotografija ne bude baš dovoljno oštra. Zato savetujemo da ruka bude što mirnija pri okidanju.

Naravno, noćni režim značajno pomaže da se dobije oštrija fotografija, sa boljim balansom bele boje i sa značajno manje šuma, a više detalja.

Svakako je pametno koristiti noćni režim kada je god to moguće, ali imajte na umu da je važno da dobro pripremite kadar pre okidanja. Dakle, dodirnite na ekran kako bi podesili fokus i osvetljenje onog što fotografišete zarad što boljih rezultata. 

Reklamiranih 120x zoom svakako možete koristiti, ali ne treba očekivati sjajne rezultate. Fotografije na 120x zumirane mogu biti upotrebljive ali samo ako su okinute u onim odličnim uslovima.

Sa druge strane, 20x i 10x zoom često može dati vrlo interesante fotografije, dok 6x zoom često može da isporuči odlične fotografije. 

6x zoom uopšte ne treba zanemariti i mislimo da će ga svi često koristiti.

Budući da periscope kamera ekvivalenta objektivu od 71 mm, ona je idealna za fotografisanje u portret režimu. Dodouše, u tom režimu periscope kamera malo kropuje kadar tako da je ugao vidljivosti ipak jednak objektivu od 80mm.

Bez obzira u kojim uslovima osvetljenja okidate, fotografije su gotovo uvek odlične. Nivo zamagljene pozadine svakako možete podesiti sami, a ako ne želite da kreirate portret fotografije periscom kamerom, onda se lako možete prebaciti na glavnu kameru.

Ulstraširokougaona kamera je 8 MPx i ima otvor blende od f/2.2. Ugao vidljivosti ove kamere je ekvivalentan objektivima od 16mm. Sa ovom kamerom smo posebno zadovoljni.

Pokazalo se da se ova kamera odlično snalazi u svim uslovima osvetljenja.

U onim odličnim i dobrim uslovima osvetljenja fotografije su odlične. Kontrast je nešto jači, oštrina na vrlo dobrom nivou, a detalja ima sasvim dovoljno.

U solidnim uslovima se kamera snalazi vrlo dobro. Detalja ima dovoljno, oštrina fotografije je na zadovoljavajućem nivou, a šuma praktično i da nema.

U lošim uslovima osvetljenja fotografije su takođe vrlo dobre, ali se može primetiti nedostatak detalja, nešto malo jači kontrast i šum.

Noćni režim često to može da koriguje i samim tim poveća nivo detalja i oštrinu fotografije, ali je nekada potrebno okinuti nekoliko puta.

Što se video zapisa tiče, sve kamere mogu napraviti FullHD video zapise sa 30 fps. Međutim, ako želite da napravite 4k video zapis sa 30 fps, onda ćete moći da koristite samo glavnu i periscope kameru. 

Realme 12 Pro Plus nije u mogućnosti da snima 4K sa 60 fps po sekundi, baš kao što je to slučaj sa prošlogodišnjim modelom.

Tako da, Realme 12 Pro jeste dobio nove fantastične zadnje kamere, ali to nije rezultiralo nekim unapređenjima kada je kreiranje video zapisa u pitanju. Čak su neke mogućnosti i nestale.

Prednja selfie kamera je 32 MPx, sa otvorom blende od f/2.4 i ona ima ugao vidljivosti ekvivalentan objektivima od 22 mm. Značajnih razlika u odnosu na prošlogodišnji model nema kada je reč fotografijama selfie kamere.

Možemo samo primetiti da fotografije sada nisu preterano izoštrene i da detalja ima malo više nego što je to ranije bio lučaj. U kojim god uslovima osvetljenja da smo okinuli selfie fotografiju, ona bi bila odličnog ili vrlodobrog kvaliteta. U onim baš mračnim okolnosima puno pomaže blic koji simulira ekran pri okidanju.

A pohvalili bismo i portret režim koji sjajno uspeva da odvoji subjekat od pozadine. I kod selfie kamere možete birati nivo zamagljenja pozadine kada se koristi portret režim.

Na linku u opisu ovog videa uvek možete pogledati u punoj rezoluciji sve fotografije i video zapise koje smo napravili Realme 12 Pro Plus telefonom. 

>> Realme 12 Pro Plus 5G - Fotografije i video zapisi <<

Ono što je super je to što Realme 12 Pro Plus može da napravi odlične video snimke, sa zamagljenom pozadinom i to u 1080p rezoluciji. Prošlogodišnji model je bio ograničen na 720p u ovom režimu snimanja.

Kada snimate normalan video zapis selfie kamerom, maksimalna rezolucija je takođe 1080p, uz 30 fps.

Kamera aplikacija nije doživela nikakvih promena te ne želimo da vam traćimo vreme govoreći o tome gde se koja opcija i funkcija nalazi. Ukoliko vas to zanima, pozivamo vas da pogledate našu recenziju Realme 11 Pro Plus telefona. Link je u opisu ovog videa. 

Operativni sistem

Realme 12 Pro Plus pokreće najnoviji Android 14 zajedno sa Realme UI5 korisničkim izgledom. U pitanju je suptilno izmenjeno nativno Android korisničko iskustvo za koje mi imamo samo reči hvale.

Sve je prilično jednostavno i intuitivno i verujemo da Realme UI5 nikoga neće zbuniti. Međutim, preinstaliranih aplikacija ima. Neke je moguće izbrisati, a neke je potrebno onemogućiti u slučaju da ne želite da ih koristite.

Sve već poznate funkcije i opcije koje su karakteristične za RealmeUI su tu. Ne želimo previše da govorimo o njima jer sve o tome imate u našoj recenziji prošlogodišnjeg modela. Doslovno se ništa nije promenilo. 

Očekivali smo da ćemo dobiti dinamičku kapsulu, ali nismo je pronašli. Dok smo je tražili naišli smo na nešto drugo, a to se zove “gestovi na isključenom ekranu” i to nas je baš oduševilo.

Naime, u podešavanjima telefona možete podesiti koja će se aplikacija pokrenuti ili aktivnost na telefonu odviti kada preko isključenog ekrana prstom iscrtate određeni simbol.

Recimo, kada nacrtate krug, pokrenuće se kamera. Kada nacrtate V uključiće se LED blic. Ako sa dva prsta prevučete na dole, onda će se pokrenuti muzička aplikacija, a crtanjem strelice na levo ili desno prebacujete se na prethodnu ili narednu pesmu.

Sjajno je i to što možete sami podesiti koja će se aplikacija pokrenuti ako iscrtate neku strelicu na gore, slovo M ili slovo W. MI smo recimo za strelicu na gore podesili da se pokrene Instagram aplikacija. A za slovo M smo podesili YouTube. Ovo može biti korisno u toliko mnogo situacija.

Zaključak

Naravno da je novi Realme 12 Pro Plus vrlo sličan prošlogodišnjem modelu. Međutim, važne promene su se dogodile baš tamo gde smo svi priželjkivali. Opet imamo telefon veoma interesantog dizajna, ali ovaj put sa vrlo korisnom i kvalitetnom postavkom kamera i sa moćnijim Snapdragon 7s čipsetom, druge generacije. Jedini važan kompromis koji je napravljen je sporija tehnologija punjenja od 67W. Možemo li živeti sa tim? Pa što ne bismo? Pogotovo kada u obzir uzmemo promo cenu telefona koja će biti 57999 dinara ukoliko ga poručite do kraja marta. Posle toga će koštati 64999 dinara.

Ostaje samo pitanje da li je Realme mogao da unapredi još nešto, a da cena ostane nepromenjena? Možda kvalitet zvučnika? Ili metalni okvir telefona? Da li vi mislite da Realme 12 Pro Plus dolazi sa odličnim odnosom cene i kvaliteta? Pišite nam u komentarima! I ne zaboravite, uvek se trudimo se da vam isporučimo detaljne i kvalitetne recenzije. Zato nam je važno da lajkujete ovaj video i zapratite nas ukoliko vam se dopada ovo što radimo. Do sledećeg video, zbogom!

Evo naših ocena:

Baterija - 9.0/10 > Baterija je većeg kapaciteta ali sa pristojno brzim punjenjem od 67W i punjačem u kutiji.

Dizajn - 9.0/10 > Čvrsta i kvalitetna izrada koja podrazumeva korišćenje vegan leather i plastičnih materijala. Sve izrađeno u saradnji sa dizajnerom luksuznih satova Olivierom Saveom.

Ekran - 8.5/10 > Prostran AMOLED ekran, sa 120 Hz stopom osvežavanja, FullHD rezolucije.

Funkcije - 7.0/10 > Pokreće ga Realme UI4 korisnički izgled sa svojim prepoznatljivim funkcijama i opcijama. 

Operativni sistem - 7.5/10 > Pokreće ga Android 14 verzija koja nije previše modifikovana, ali je puna preinstaliranih aplikacija.

Kamera - 8.5/10 > Kamere se odlično snalaze danju, i vrlo dobro noću. Glavna kamera je 50 MPx i koristi čuveni Sony senzor.  Ultraširokougaona kamera je prosečna, a tu je i fantastična 3x periscope kamera koja kreira fantastične fotografije.

Performanse - 8.0/10 > Telefon radi prilično odazivno i brzo, a budući da se radi o moćnijim čipsetu, gejming je itekako moguć.