Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Apple predstavio nekoliko novih proizvoda uključujući iPhone 7 i iPhone 7 Plus! (VIDEO)

Apple predstavio nekoliko novih proizvoda uključujući iPhone 7 i iPhone 7 Plus! (VIDEO)

Pišemo vam u kratkim crtama šta je sve Apple predstavio od uređaja na konferenciji koju je upravo održana.

Apple je upravo održao konferenciju na kojoj je predstavio ne samo novi iPhone 7, već i nekoliko drugih uređaja. Ukratko ćemo vam ispričati koji su to uređaji…

 



Apple Watch

Apple je prvo počeo sa novim Apple Watch uređajima. Naime, ovog meseca, tokom septembra, možemo očekivati dve nove linije Apple Watch-a.

- Apple Watch Series 1

- Apple Watch Series 2

- Apple Watch Series 2 Nike Plus

- Apple Watch Series 2 Hermes

- Apple Watch Series 2 Edition



Apple je i ovaj put u saradnji sa Hermes kompanijom svojim korisnicima obezbedio pregršt različitih i kvalitetnih narukvica.

Detaljnije o novim pametnim satovima koji nam stižu iz kompanije Apple ćemo pisati narednih dana, a sada ćemo samo dodati da će njihova cena cena biti 269$.



Kao iznenađenje, Apple je u saradnji sa Nike kompanijom napravio poseban model, Apple Watch Nike Plus, koji je dizajniran ako da ima brojne fitnes funkcije, pored onih osnovnih. Takođe, Nike se izrazito ponosi motivacionim porukama Apple Watch Nike sata koje se pojavljuju tokom korišćenja. Cena Nike Plus modela će biti 369$.



iOS 10, iPhone 7 i iPhone 7 Plus

Sledeća stvar koju je Apple obelodanio je novi iOS 10, a uz njega i novi iPhone 7 i iPhone 7 Plus. Oni imaju nov dizajn, kao i nov način izrade. Napravljeni su od iz jednog komada, od aluminijuma i stakla. Novi iPhone 7 i 7 Plus će ići u nekoliko različitih boja, uključujući metalik, zlatnu, roze, mat crnu i jet crnu boju. “Jet” crna boja podrazumeva sjajnu završnicu crne boje te će novi iPhone telefoni biti itekako elegantni.

Oba nova iPhone modela su ovaj put IP67 sertifikovani što znači da su otporno na vodu i prašinu. Skoro sve apsolutno novo pa samim tim i čuveni “Home” taster. iPhone 7 i iPhone 7 Plus poseduju novi taster za početni ekran koji može da oseti jačinu pritiska prsta. On naravno i ovaj put služi kao čitač otiska prstiju. Novi “Taptic Engine” obezbeđuje znatno bogatije korisničko iskustvo kada je vibracija u pitanju. Već u tom segmentu se mogu osetiti unapređenja koja će promeniti korisničko iskustvo onih dugi niz koriste iPhone uređaje.

Za sadnje strane ovaj put iPhone 7 ima potpuno novu kameru, sa “high speed” senzorom koji gleda kroz objektiv od šest elemenata tj. sočiva. Takođe, kamera je rezolucije 12 MPx i ima optičku stabilizaciju slike. No, za vrhusnku fotografiju iPhone 7 telefona najviše je zaslužan novi “Image signal procesor” koji 100 miljardi operacija obavi tokom okidanja fotografije, a okidanje kod novog iPhone 7 telefona traje svega 25 milisekundi. Pored kamere se nalazi i novi QuadLED blic štp podrazumeva četri lazličita tona prilikom bljeska.

Neke druge novine su fotografisanje u RAW formatu, stabilizacija LivePhotos-a, kropovanje i slično. Sa prednje iPhone 7, kao i iPhone 7 Plus telefona se nalazi “FaceTime HD” kamera rezolucije 7 MPx. Sposobna je da napravi inzvaredne fotografije, a u to ćete se najbolje uveriti u narednim tekstovima koje ćemo pisati za vas.

Što se iPhone 7 Plus telefona tiče, on ima dual postavku kamera rezolucije 12 MPx. Jedna kamera je širokougaona, a druga je “telephoto”. Šta to znači i čemu sve to? Pa, prvobitno, korisnik iPhone 7 Plus telefona je u mogućnosti da zumira do 2x a da pritom ne izgubi ni malo na kvalitetu jer se radi o optičkom zumu, uslovno rečeno. Takođe, zahvaljujući “telephoto” kameri i “ISP”-u (eng. image signal procesor) iPhone 7 Plus može da zumira i do 10 puta, a da pritom izgubi neverovatno malo na kavlitetu fotografije.

Naravno, dual postavka kamera kod iPhone 7 Plus telefona donosi još jednu mogućnost a to je fotografisanje sa “bokeh” efektom. Zahvaljujući dveju kamera i posvećenom procesoru, iPhone 7 Plus može da procesuira fotografiju tako da raspozna ljude kako bi ih kasnije izdvojio od pozadine i kreirao “depth to field” efekat. Rezultati su neverovatni, priznajemo to! Neverovatno je kakve fotografije iPhone 7 Plus pravi prilikom korišćenja opcije “Depth effect”. No više o tome u narednim tekstovima.

Ekran

Što se ekrana tiče, Apple je i tu odradio domaći zadatak tako da oba nova iPhone telefona imaju Retina FullHD ekran koji je 25% svetliji od onog na prethodnom iPhone uređaju. “Wide Colour Gamut” pruža širok spektar boja, a “colour managment” ih kalibriše na najbolji mogući način. Ovaj put se ne mora čekati iPhone 7s model kako bi imali “3D Touch” ekran jer ga iPhone 7 i iPhone 7 Plus već imaju. A zahvaljujući navedenom i brojnim ostalim mogućnostima ovih telefona, Apple je napravio saradnju sa Instagram-om koja će izroditi brojnim benefitima korisnika novih iPhonte telefona.

Stereo zvučnici

Po prvi put, Apple je rešio da impelentira setereo zvučnike i obogati svoje nove iPhone telefone dodatnim audio pogodnostima. To nije sve jer uz iPhone 7 i 7 Plus, u kutiji, ide i audio adapter. To znači da će korisnici moći da koriste klasične slušalice, bez obzira što novi iPhone telefoni nemaju 3.5 mm audio izlaz.

AirPods

Na naše, a verujemo i vaše, prijatno iznenađenje, Apple je napravio premium bežične slušalice koje obiluju brojnim mogućnostima. Ono što ih čini posebnim je Apple W1 čip koji preslušavanje muzike ili bilo kod drugog audio sadržaja podiše na najviši nivo.

Slušali ce imaju svoju kutiju koja može da služi kao prenosni punjač/baterija. Znači, kada su slušalice u kutiji, one se automatski pune. A kada povežete kutiju na punjač dok su slušalice unutra, i kutija, i slušalice će se puniti.

Slušalice mogu trajati oko 5 sati tokom aktivnog korišćenja, a putem njih bez problema možete obavljati poziv ili voditi razgovor sa Siri asistentom jer poseduju mikorofon. Isto tako, pozivi se mogu primiti dodirom na slušalicu, a istom tom gesturom se aktivira i Siri kad poziv nije aktivan.

Performanse

I na kraju još jedan novitet, a to je Apple A10 Fusion procesor. U piptanju je 64-bitni procesor sa četri + dva jezgra. Uz procesor dolazi i nova grafika Apple A9 koja će gejming na iPhone 7 i 7 Plus podići na nivo koji do sada ni jedan drugi pametni telefon nije postigao. Kako Apple tvrdi, gejmin će zahvaljujući novom procesoru i grafičkom čipu biti poput onog na moćnim računraima. I na kraju, novi iPhone 7 i 7 Plus telefoni će ići sa 32/64/128 GB interne memorije tako da neće biti onih problema kao prošle godine sa 16 GB iPhone 6 modelom.  

No, više o karakteristikama i performansama novih iPhone uređaja ćemo takođe govoriti posebno u nardnim tekstovima. Za sada ćemo samo spomenuti da će ovi telefoni biti dostupni za poručivanje 9 septembra, po ceni od 649$ za iPhone 7 i 769$ za iPhone 7 Plus. Isporuka će biti započeta od 16 septembra pa sve do kraja meseca, u zavisnosti od zemlje tj. regiona. Pratite nas i saznajte detalje u narednim tekstovima. Pišite nam vaše utiske!