Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Oppo R17 je još jedan novi telefon sa “tear notch” ekranom! (VIDEO)

Oppo R17 je još jedan novi telefon sa “tear notch” ekranom! (VIDEO)

Novi telefon kompanije Oppo dolazi sa neverovatno brzim sistemom punjenja, sa ekranom koji ima izuzetno minimalan zarez za prednju kameru i sa čitalem otsika prstiju unutar ekrana.

Naša redakcija prati Oppo brend prilično dugo. Davne 2014. godine smo budno pratili taj brend budući da nas je Oppo Find 5 model iz 2013. godine impresionirao. Kasnije, kada je Oppo rešio da izađe na svetsko tržište, počeli smo i da izveštavmo o pojedinim Oppo telefonima.

 



Prvi Oppo telefon o kojem smo pisali je čuveni “Oppo N3” model. Bilo bi šteta ne napisati članak o telefonu koji je ima prvu motorizovanu kameru. Bukvalno je moguće rotirati gornji deo telefona, tamo gde je smeštena kamera i LED blic. Samim tim, telefon nema dve kamere već jednu koja služi kao zadnja, ali i prednja kamera.

>> Oppo N3 je telefon koji koriste najpoznatiji Android novinari! Takođe je ovaj telefon često izbor fotografa… <<

Kasnije smo pisali i o Oppo R5 modelu koji je tada nosio titulu “moćni, najtanji telefon na svetu”. Naravno, isratili smo i lansiranje njihovog podbrenda “Realm” u maju mesecu, 2018. godine.  

>> Oppo je lansirao nov Realme 1 telefon u okviru svog novog brenda! <<

A poslednje izveštavanje o Oppo telefonima je bilo o revolucionarnom Oppo Find X modelu koji je zapravo reinkarnacija modela “N3”. A zašto tako mislimo pročitajte u priloženom članku:

>> Oppo Find X je nov telefon koji je oduševio ceo svet! (VIDEO) <<

Kompanija Oppo je pre dva dana, 24. avgusta, ponovo privukla našu pažnju novim modelom “R17”. Radi se o uređaju koji spada u višu klasu zahvaljujući svom dizajnu i sjajnim karakteristikama. Doduše, Oppo R17 nije telefon sa najačim čipsetom na tražištu, ali to nije razlog da ga diskfalifikujemo iz više klase.



Naime, Oppo R17 koristi Snapdragon 710 čipset, koji je novije generacije iako nije najmoćniji. Raspolaže sa 8 GB RAM-a i čak 128 GB interne memorije. Naravno, podržava kompanijin “SuperVOOC” sistem brzog punjenja koji je jedan od najbržih na tržištu. Nažalost, Oppo R17 ne poseduje slot za MicroSD karticu te internu memoriju, koja nije u suštini mala, nije moguće proširiti hardverskim putem.

Kao što smo na početku napomenuli, Oppo R17 dolazi sa zarezanim ekranom, odnosno ima “notch” u obliku suze. Taj notch izgleda lepo i ne “krade” previše prostora na AMOLED ekranu čija je dijagonala 6.4 inča, rezolucije 1080*2340. Ekran je prekriven najnovijim Corning Gorilla Glass staklom, šeste generacije. Kao što možete i sami da primetite, ekran se prostire skoro do svih rubova telefona što rezultira odnosom ekrana i prednje površine od čak 91.5%.



>> Oppo modeli pametnih telefona i tablet uređaja << 

U toj “suzi”  koja “reže” ekran se nalazi selfie kamera rezolucije 25 MPx čiji je otvor blende f/2.0. Pozadi imamo čak tri kamere:

Kamera I - 16 MPx, varijabilni otvor blende f/1.5 | f/2.4



Kamera II - 5 MPx, senzor dubine koji pomaže oko izmenjene realnosti (skr. AR).

Kapacitet baterije Oppo R17 telefona je 3700 mAh što je super, a zahvaljujući SuperVOOC tehnologiji, telefon je moguće napuniti do 40% za 10 minuta! Što se čitača otiska prstiju tiče, oni su smešteni unutar tj. ispod ekrana. Cena Oppo R17 je oko 620$.