Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Apple je dodatno olakšao školama da implementiraju iPad uređajie u sistem obrazovanja!

Apple je dodatno olakšao školama da implementiraju iPad uređajie u sistem obrazovanja!

Apple je rešio da se duboko implementira u školski sistem nametnuvši svoje iPadove kao alternativa sveskama.

Apple sanja o tome da realizuje svoj projekat koji nastoji da sve škole u SAD budu opremljene iPad uređajima. To naravno iz više razloga nije moguće, ne samo zbog finansija već i nekih tehničkih razloga. Prva prepreka je to da svaki Apple-ov proizvod zahteva poseban ID što je ogroman posao za prosvetne radnike. Nije baš ogroman problem napraviti poseban ID, problem je kontrilisati veliki broj tih ID-a.

Ipak kako Apple ima ogromnu želju da se iPad uređaji nađu na stolovima đaka oni su krenuli da rešavaju problem po problem. MacRumors i 9to5Mac su otkrili da Apple odbacuje sistem pojedinačnog ID-a kada su u pitanju uređaji namenjeni za snabdevanje škola. Pa sada prosvetni radnici neće morati da brinu o tome, već o aplikacijama, knjigama i alatkama koje se trebaju naći na njima. Uprkos svemu, prosvetni radnici će imati potpunu kontrolu nad tim školskim iPad uređajima kako deca ne bi svojevoljno, bez odobrenja ubacivaliigrice ili neke druge aplikacije koje će im odvlačiti pažnju. Prerano je reći kada će sva deca nositi kući tablet računare umesto sveski, ali nije rano reći da je većina problema rešeno i da je taj dan sve bliži.

Dok se u SAD radi na tome da se škole modernizuju u našem regionu je to redak slučaj. Kako ne bismo diskreditovali mnoge akcije Microsofta i drugih kompanija koje posluju u Srbiji i koje su mnogo pomogle našim školama, reći ćemo da jesu postojali programi modernizacije škola koji su realizovani. Međutim sve je to premalo i možda bi smo svi trebali da malo apelujemo na to da se vlada potrudi da naša deca dobiju adekvatnu opremu u svojim školama. Često se na stolovima onsovnih i srednjjih škola nalaze računari niske klase koji nisu sposobni ni za Windows XP, da ne govorimo o nečem drugom. Ovo govori o tome koliko su naše škole spremne i opremljene za neki ozbiljni rad.