Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovako izgledaju nove Google Glass 2 naočare!

Ovako izgledaju nove Google Glass 2 naočare!

Google kompaniji nije problem da se odrekne projekta ukoliko uvidi da je to "rupa bez dna", međutim za Google Glass projekat ipak ne odustaju tek tako. 

Google još nije odustao od Google Glass proizvoda! Iako su mnogi nagoveštavali da se novi model Google naočara neće pojaviti, mi već danas možemo da bacimo pogled na to kako će izgledati Google Glass 2!

Prve fotografije Google Glass 2 su objavljene na zvaničnom sajtu FCC-a. Naočare koje izmenjunju realnost su navodno predstavljene kao enterprajz verzija namenjena kompanijama i firmama. Na ovoj verziji Google Glass 2 je radio Tony Fadell i njegov tim.



Dok su Google Glass naočare prve generacije bile namenjene svim korisnicima, druga generacija naočara će znatno moći da pomogne korisnicima dok su u nekom poslu. Kao što se šuškalo, Google Glas 2 će imati malo veću staklenu prizmu kroz koju se gleda, brži Intel Atom procesor, 5 GHz WiFi module koji će obezbediti intezivniji protok interneta što omogućava pregled videa visokog kvaliteta. Naravno novi Google Glass 2 će imati i drugačiji dizajn, shodno tome naočare dolaze sa neravan dizajn, pun oblina, a naočare će biti otporne i na vodu.

Ako pažljivije pogledate ptiloženu fotografiju, primetićete da se deo sa staklenom prizmom može saviti u korenu što praktično omogućava korisnicima da lakše pakuju nove Google Glass 2 naočare.

Prema izvoru 9to5Google, stotine njih testira nove Google Glass 2 naočare, u okviru programa “Naočare za posao (eng. glass for work) što će programerima omogućiti što efikasnije softversko prilagođavanje načara njihovoj krajnjoj svrsi.

Nadamo se da cena ovih naočara neće biti kao što je bila kada se prva generacija Google Glass naočara pojavila, ipak smatramo da je 1.500$ previše.