Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung je zvanično predstavio fantastični Galaxy Note 7! (VIDEO)

Samsung je zvanično predstavio fantastični Galaxy Note 7! (VIDEO)

Izgleda da je Galaxy Note 7 novo “čedo” naprednih korisnika Android uređaja! Evo kako Samsung Galaxy Note 7 izgleda, koje su mu karakteristike i još po nešto!

Samsung je 2. avgusta zvanično lansirao novi Galaxy Note 7 telefon. U pitanju je najnoviji premium telefon “Note” linije koji je opremljen S-Pen stylus olovkom. Galaxy Note 7, ne Note 6 kao što se u početku očekivalo da će biti nazvan, je nastavio veoma sličnim putem kao i Note 5 kada je reč o dizajnu. Galaxy Note 7 je pokupio i jednu zanimljivu sposobnost Galaxy S7 Edge telefona a to je IP68 sertifikacija, odnosno otpornost na vodu i prašinu.

 



Novi Galaxy Note 7 će od 19. avgusta biti dostupan skoro na svim tržištima, najčešće putem mrežnih operatera. Oni koji ga kod nas, putem telenora rezervišu u periodu od 16. do 18. avgusta, imaće priliku da ga dobiju do 30. avgusta. Njegova cena za gotov novac će biti u rasponu od 770$ do 800$.

Samsung je godinama pokušavao da napravi distancu između Galaxy Note i Galaxy S linija i korisnicima tako pruži mogućnost da biraju. Ipak, vremenom se pokazalo da korisnici često priželjkuju vrhunske karakteristike Galaxy S telefona sa odličnim Galaxy Note funkcijama i S-Pen prednostima. Izgleda da je Samsung u tome video priliku da poravna svoje dve vrhunske linije i predstavljanjem Note 7 telefona sve mnogo približi.

Ovaj put, novi Galaxy Note telefon dolazi sa veoma sličnim karakteristikama Galaxy S7 telefonima. Naime, on je opremljen Snapdragon 820 čipsetom kada je reč o tržištima kao što su Južna Amerika, Kina i Japan, a za ostatak planete, Samsung će na Note 7 uvrstiti svoj Exynos procesor. Zatim, on ima 4 GB RAM-a, 12 MPx kameru sa f/1.7 otvorom blende i sa OIS-om, što je identična postavka kao i na Galaxy S7 telefnima. Galaxy Note 7 poseduje i sistem brzog punjenja, kako putem kabla tako i bežično. Za razliku od svih Samsung telefona, Note 7 premijerno dolazi sa USB Tip C konektorom, i za razliku od Note 5 modela, dolazi sa MicroSD slotom za proširenje memorije. Minimalna količina interne memorije jednog Note 7 telefona je 64 GB, dok je kapacitet baterije za 500 mAh veća u odnosu na Galaxy S7 bateriju koja ima 3.000 mAh.

Detaljne karakteristike Samsung Galaxy Note 7 telefona možete da pročitate na priloženom linku:



>> Samsung Galaxy Note 7 - karakteristike i cene <<

Naravno, sledeća sličnost Note 7 telefona sa Galaxy S7 Edge je to što mu je ekran zakrivljen na oba boka. Što karakteristika samog ekrana tiče, one su sledeće: Super AMOLED tip ekrana, dijagonale 5.7 inča, sa QuadHD rezolucijom koja broji 2560*1440 piksela.



Zakrivljeni ekran na oba boka je debitovao u Note liniji, a kako Samsung ističe, on će Note 7 telefonu omogućiti da bude uži za 2.2mm u odnosu na Note 5 model, dok je dijagonala ekrana i dalje ista. Staklo koje prekriva Galaxy Note 7 telefona je Corning Gorilla Glas pete generiacuije. Zakrivljenost kod na bokovima kod Note 7 telefona nije tago bala i prostrana već malo uža i oštrija, što automatski ostatku ekrana daje više ravne površine zarad boljeg korisničkog iskustva.

>> Corning je predstavio čvršće, bolje i jače Gorilla Glass 5 staklo! (VIDEO) <<

Ako detaljnije uporedite same karakteristike Galaxy Note 7 telefona sa Galaxy S7 telefonima, primetićete da su u većem delu iste ili slične. Shodno tome, Samsung je Note 7 telefonu podario neke specijalne funkcije kako bi telefon razlikovao od Galaxy S7 linije. Neke od tih funkcija su usko vezane za sam S-Pen, “Iris Scaner” sigurnosnu proveru, ali i za TouchWiz unapređenja.



Više o najbitnijim funkcijama Galaxy Note 7 telefona pročitajte OVDE.

Samsung tvrdi da je njihov “Iris Scaner” znatno bezbedniji u odnosu na čitač otiska prstiju, koji Galaxy Note 7 takođe poseduje.Prema prvim utiscima brojnih novinara na predstavljanju u New York, Iris Scaner funkcioniše bez grešaka i u okolnostima lošeg osvetljenja ili u uslovima jakog osvetljenja prouzrokovanim oštrik i jakim zracima sunca. Dobro je to što se Iris Scaner može koristiti i za aplikaicje trećeg lica, za razne svrhe.

Naravno, i sama S-Pen Stylus olovka je unapređena. Ove godine, unapređenja olovke koja dolazi uz Galaxy Note 7 telefon se ogledaju u senzibilitetu pri dodiru koji je sada podignut na 4.096 što skoro pa duplo u odnosu na prethodni S.Pen čija je vrednost senzibiliteta 2.048. Takođe, novi S-Pen je otporan na vodu i ima takozvani “finger point”. Tu su i brojne softverska unapređenja kao što su uećavanje, kreiranje GIF-a, brz prevod teksta, itd.

Samsung nije softverski unapredio samo S-Pen već i Galaxy Note 7 telefon pa ga tako sada pokreće Android 6.0 sa dorađenim TouchWiz-om preko njega. Kako Samsung obećava, Galaxy Note 7 bi vrlo brzo trebalo da dobije Android 7.0 Nougat nadogradnju, čim se ona zvanično pojavi. Što se dorađenog TouchWiz-a tiče, Samsung tvrdi da će on biti pušten i za starije modele Galaxy telefona kao što su S7, S7 Edge i možda čak S6 i S6 edge.

Ako pogledamo sam dizajn Note 7 telefona i uzmemo u obzir unapređenja koja nam dolaze uz njega, ne možemo reći da nas Samsung nije pozitivno iznenadio. Pride, karakteristike Galaxy Note 7 telefona su ogroman plus. Nema sumnje da je Samsung novim Galaxy Note 7 telefonom zaokružio svoju izdašnu ponudu premium uređaja u 2016 godini.

Galaxy Note 7 će doći u tri boje: crnoj, sivoj, zlatnoj i koral plavoj, kako je Samsung naziva jer će staklo biti plavo, a metalni ram zlatne boje. Zanimljivo je to da će Samsung nuditi dva poklona pri kupovini Galaxy Note 7 telefona, stim da će kupac moći da izabere samo jedan. Izbor se svodi na Gear Fit 2 ili MicroSD karticu od 256 GB.