Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

UMi je lansirao novi telefon, a pitanju je moćan uređaj niske cene! [UMi Z]

UMi je lansirao novi telefon, a pitanju je moćan uređaj niske cene! [UMi Z]

Evo par reči o ovom proizvođaču i njegovom novom UMi Z telefonu!

Za UMi kompaniju, 2016 godina je bila presudna! Oni su razvijali svoje telefone pažljivo osluškujući svoje ali i sve ostale korisnike. Recimo UMi Touch je prvi njihovi telefon napravljen prema željama korisnika. No, neki njihovi vrhunski proizvodi ove godine su Umi Super, Max, Plus i Plus E.

 Ipak, najnoviji vodeći telefon UMi kompanije je model Z! Ono što je posebno kod ovog telefona je to što je kompanija uložila ogromne napore da on bude telefon visokih performansi i premium izrade, a da pritom ne košta previše. To je nešto što mnogi vole kod UMi uređaja - za uložen novac pružaju maksimum.

Konkretno, UMi Z ima Helio X27 čipset koji podrazumeva desetojezgarni procesor, takta 2.6 GHz. Ovo je najači čipset u X20 seriji i on se ekskluzivno našao na LeEco telefonu za kinesko tržište i UMi telefonu za globalno tržište.

Inače, ovaj procesor koristi “Tri-Cluster” arhitekturu koja omogućava uređaju da upotrebi najsnažnija jezgra samo kada je to potrebno. Na taj način se koriste samo ona najštedljivija jezgra što omogućava duži vek baterije uz veoma fluidne performanse.

Što se baterije tiče, UMi Z je opremljen Sony baterijom kapaciteta 3780 mAh. Budući da su do sada skoro svi UMi telefoni imali bateriju kapaciteta 4000 mAh, svi se pitaju zašto umanjenje? Razlog tome je bolje organizovan raspored komponenti unutar Z modela što je rezultiralo da on bude kompaktniji.

Naravno, to automatski znači da UMi Z biva i lakši, a budući da on koristi Helio X27 štedljivi čipset, performanse njegove baterije će biti bolje od onih od 4000 mAh. Pride, UMi Z poseduje PE+ brzi sistem punjenja tako mu neće biti potrebno previše vremena da se napuni.Bolje organizovane komponente takođe podrazumevaju bolju termalnu postavku i manji rizig od pregrejavanja.

Što se postavke kamera UMi Z telefona tiče, i napred i pozadi se nelazi Samsung S5K3L8 senzor. To znači da su selfie fotografije uvek kvalitetne, pa čak i u lošim uslovima osvetljenja, sve zahvaljujući kvalitetnom Samsung senzoru. No, zadnja kamera ima PDAF i lasersku stabilizaciju slike čime se eliminiše problem zamućene slike usled fotografisanja drmusavom rukom. Zahvaljujući MediaTek ISP tehnologiji fokus je izuzetno brz a šum na fotografiji neprimetan u većini slučajeva. Pride, uz zadnju kameru se nalazi i četvorotonski LED blic tako da će fotografije načinjene uz blic biti prirodnije.UMi Z je opremljen i kvalitetnim audio NXP TFA9890 čipom koji obezbeđuje premium ton. Što se ekrana tiče, kod UMi Z telefona se prostire FullHD panel dijagonale 5.5 inča proizveden od strane Sharp kompanije. Preko ovog ekrana se nalazi i Dragontrail zaštita.

UMi Z ide sa Marshmallow verzijom Android-a, ali se očekuje nadogradnja na Nougat. Poručivanje će biti omogućeno 26 decembra, a početna cena će biti 278$.