Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xposed Installer za Marshmallow je tu! Evo kako da ga instalirate.

Xposed Installer za Marshmallow je tu! Evo kako da ga instalirate.

Najnaprednija alatka, a ujedno najlakša za korišćenje, je upravo postala dostupna za Android 6 Marshmallow. 

Xposed je jedna od najvoljenijih alatki za modifikovanje Android uređaja koju jedan entuzijast može imati. Mnogi obožavaju Xposed zato što se jednostavnim preuzimanjem i aktiviranjem modova dolazi do pune kontrole nad uređajem. Naravno, Xposed uvek zavisi od same verzije Android-a što znači da njegova kompatabilnost nije uvek dostupna čim se pojavi nova verzija Android-a kao što je Marshmallow.

 



Xposed verzija 78 je tu zajedno sa podrškom za Android 6 Marshamllow. Tvorci Xposed-a i “zvezde programeri” XDA sajta, Rovo89 su naporno radili kako bi sve mogućnosti ove alatke doneli i korisnicima čije uređaje pokreće Android 6 Marshmallow. Iako je Android 6 Marshmallow velika nadogradnja koja donosi mnoge promene, Rovo89 se potrudio da uredno ažurira framework koji je odgovoran za većinu onoga što je nama krajnjim korisnicima potrebno.

Naravno za sada postoje nega ograničenja, međutim radi se na tome da se to reši. Neka ograničenja koje ćemo u daljem tekstu navesti su već otklonjena.

  • Mnogi modovi će za Marshmallow morati da se nadograde. To znači da će programerima trebati malo više vremena nego vama da podesite Xposed na Marshmallow.

  • Nisu svi Xposed API-evi u potpunosti testirani što može dovesti da neke funkcije telefona neće raditi nakon restartovanja, iako telefon korisnika o tome ne prethodno ne obavesti.

  • Pojedini modovi mogu raditi delimično jer aktiviranjem individualnih funkcija unutar modova može dovesti do greške jer funkcije nisu prilagođene na novo “okruženje”.

  • Pristupanje sistemskim datotekama može biti blokirano zbog SELinux-a, bez mogućnosti zaobilaženja problema, što će dovesti do toga da Xposed ne funkcioniše u potpunosti. Rovo89 ipak preporučuje da se SELinux ne deaktivira iz sigurnosnih razloga, ipak je privatnost korisnika bitnija.



 

Ako izuzmemo ova trenutna ograničenja, Xposed bi trebalo da radi na bilo kom Marshmallow ROM-u, a to će doneti brojne modifikacije koje rezultiraju iskorišćavanjem punog potencijala telefona. Ponavljamo, imajte strpljenja prema programerima jer će mnogi modili morati na “doradu” kako bi bili kompatabilni sa Android 6 Marshamllow. Nemojte se iznenaditi ukoliko trenutno mnogo modova ne bude u funkciji.

Ukoliko već imate Android 6 Marshmallow uređaj (ili Android 5.1), pristupite priloženom linku kako biste uz pomoć uputstva svoj telefon opremili novim Xposed Installer-om i brojnim modifikacijama!

>> Kako instalirati Xposed Installer na Android 6 Marshmallow uređajima!? (Android 5.1+, Samsung TouchWiz ROM) <<