Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

GO4YU je projetkat koji će ujediniti ljude bivše SFRJ!

GO4YU je projetkat koji će ujediniti ljude bivše SFRJ!

Telekom Srbija u saradnji sa Unified Signal pokušava da realizuje projekat koji podrazumeva novog operatera mobilne mreže koji će pružatu svoje usluge na teritorijama bivše SFRJ.

 

Ovi jedan ambiciozan projekat koji osmislio Paris Holt, generalni direktor kompanije Unified Signal, i planira da uz podršku Telekoma umreži sve one ljude iz država koje su nekad činili SFRJ. To bi zapravio bila jedna socijalna multimedijalna mreža odnosno GO4YU.

Obzirom da je u pitanju projekat koji obuhvata celu regiju on onda za Telekom predstavlja način da se izađe na svetsko tržište. GO4YU postavlja siguran put za širenje mreže, što donosi ogroman potencijal i korist pre svega za građane, korisnike, a zatim i za državu kroz otvaranje velikog broja radnih mesta.Projekat je podeljen u tri faze. Prva faza, koja je gotova i spremna da krajem godine bude puštena na teritoriji SAD, podrazumeva fiksne i mobilne brojeve na svim mobilnim mrežama u SAD i dvosmerni telefonski saobraćaj

U intervjuu Danasu, Holt je rekao da su pre godinu dana, u kontaktu sa Telekomom shvatili da Srbija ima veliki potencijal, jer ima brojnu dijasporu u Severnoj Americi, a da se govori o preko milion ljudi.

“To je kao da imate 064 broj u Americi sa koga zovete i primate pozive isto kao u Srbiji na bilo kojoj mobilnoj mreži u SAD, odnosno mobilnom SAD broju, zatim kao da imate svoj TV u Americi, skoro isti kao u vašoj kući u Beogradu i na kraju kao da imate svoj novčanik iz Srbije u Americi i obrnuto”, objasnio je Holt.

Servis će biti dostupan već u januaru i februaru, a cene će biti pristupačne.

“Najbitniji deo za korisnike GO4YU jeste što će cene usluga biti i do 20 puta jeftinije od dosadašnjih, kao i to što nećete više plaćati procenat na neki iznos. Snaga ovog koncepta je toliko velika da će takozvana mikro-plaćanja i njihova efikasnost promeniti u potpunosti odnos ka gotovini. Ako odete na kafu, možete pozvati vašeg prijatelja u Čikagu, po ceni lokalnog poziva i zatražiti mu da vam plati kafu”, rekao je Holt za Danas.