Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei će možda proizvoditi sledeći Nexus telefon!

Huawei će možda proizvoditi sledeći Nexus telefon!

Zamislite Nexus uređaj koji ima najmodernije komponente i čist Android bez brendiranog korisničkog izgelda. To će se možda i obistiniti ukoliko se informacije koje imamo ispostave tačne!

Google Nexus uređaji su uvek u centru pažnje obzirom da su ti uređaji prvi koji dobijaju novu Android nadogradnju ili zakrpu. Nexus uređaje obožavaju svi oni koji preferiraju čist Android bez presvlačenja odnosno brendiranja, a takvih korisnika je sve više i više!

Nexus tema je uvek aktuelna i o njoj se uvek diskutuje bez obzira na ostale akutelne teme, kao što se recimo ovih dana dosta govori o MWC 2015 konferenciji i Apple "Spring Forward" događaju. Počelo je da se šuška o tome da bi Huawei mogao da bude sledeća kompanija koja će proizvoditi nadolazeći Nexus telefon. Kako se govori, Google bi treablo da u partnerstvu sa Huawei kompanijom kreira Nexus sa do sada najačim karakteristikama.



Ove informacije nam odlaze sa GizmoChina sajta, a oni obično ne objavljuju bilo kakve novosti ukoliko ih barem neko nije potvrdio. Zato se navodi da je sve ovo potvrdio Kevin Yang, direktor razvojnog tima u iSuppli-u.

Ovo partnerstvo bi Google-u trebalo da donese mnogo stabilnije prisustvo na kineskom tržištu, pogotovu ako se pojavi Nexus koji je proizveo Huawei. Ali sa druge strane pitanje kako će Nexus uređaj, proizveden od strane Huawei-a, prihvatiti na zapadnom tržištu.

Svim ovim informacijama ide u prilog to što mnogi drugi veći portali informativnog karaktera objavljuju slične tvrdnje. Međutim oni navode da će Google lansirati dve verzije Nexus uređaja, jeftiniju koju će proizvesti Huawei i skupčlju koju će proizvesti korejanski LG. Čak se LG G4 povezuje sa tom pričom, gde se pominje da će on biti sledeći Nexus uređaj.

Naše mišljenje da neće biti dve verzije jer Google je već predstavio Android One telefon koji igra tu ulogu pristupačnog telefona sa čistim Android operativnim sistemom. Ako se Google odluči za Huawei mislimo da će taj telefon biti opremljen najmodernijim komponentama jer Huawei u zadnje vreme pravi fenomenalne telefone, a opet ne tako skupe.

Prema anketi koja je sprovedena, čak 90% korisnika Android pametnih telefona je izjavilo da im nije bitno ko će napraviti novi Nexus već im je samo bitno da to bude napravljeno u skladu sa Google-ovim zahtevima.