Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kad bi na jedan dan Google Pixel 6 Pro bio dron! (VIDEO)

Kad bi na jedan dan Google Pixel 6 Pro bio dron! (VIDEO)

Da li kamere pametnih telefona mogle da preuzmu ulogu onih kamera koje se koriste za dronove? Nismo sigurno za ostale telefone, ali evo kako se Google Pixel 6 Pro snašao u toj ulozi.

FPV dronovi su letelice koje entuzijasti brze vožnje sami prave. Dakle, do skorije niste mogli da kupite FPV dron u prodavnici. Oni su se pravili ručno, a delove ste doduše mogli da nabavite baš za tu namenu, odnosno za izgradnju FPV drona.

 



Lepota gradnje FPV drona se ogleda u slobodi odabira komponenti. Sami birate koje ćete komponente koristiti i kako će dron izgledati. Naravno, sve u cilju da FPV dron posluži nameni koju ste mu vi definisali. Neko gradi FPV dronove kako bi učestvovao u trkama, neko kako bi snimio neke egzotične destinacije na jedan vrlo unikatan način, a neko kako bi na te dronove nakačio provesionalnu filmsku opremu.

Obzirom da sami birate komponente, vi uvek možete zakači i telefon koji će poslužiti kao kamera. Prema iskustvu mnogih, telefoni do sada nisu bili sjajan izbor kao glavna kamera FPV drona jer videi budu previše drmusavi i zamućeni usled loše stabilizacije.

Ipak, YouTube kreator OriginaldoBo je rešio da oproba Google Pixel 6 Pro telefon i okači ga na svoj FPV dron kako bi napravio neke test video snimke. Zakačio je pomoću štipaljke telefon, aktivirao ultra-širokougaonu kameru, podesio stabilizaciju na “Standard”, započeo snimanje i napravio par krugova. Iako nije podestio “Active” stabilizaciju na Pixel 6 Pro telefonu (jer bi ta stabilizacija automatski kropovala video) snimak koji je napravio se ispao fenomenalan.

Evo kratkog primera:



Ispostavilo se da je Google napravio sjajan posao kada je u pitanju stabilizacija videa kod Pixel 6 telefona. Snimak deluje vrlo stabilno, bez drmusanja, zamućenja i tome slično. Naravno nije praktično koristiti telefon kao glavnu kameru za FPV dron, ali u nekim specifičnim situacijama je ovo odlično rešenje. Piloti FPV dronova odlično znaju koje bi to situacije mogle da budu.

Predlažemo vam da pogledate ceo video koji je objavio OriginaldoBo i bolje se upoznate sa sposobnostima kamera Pixel 6 Pro telefona: