Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolji telefoni za sve koji majnuju ili trguju kripto valutama!

Najbolji telefoni za sve koji majnuju ili trguju kripto valutama!

Ukoliko se bavite majnigovanje i trgovanjem kriptovalutama, onda treba da razmotrite ove modele telefona koji će se uskoro naći na tržištu! Bezbednost je ipak na prvom mestu!

Očekujemo da će uskoro blockchain i digitalne valute imati veliki uticaj na to ćemo koristiti naše pametne telefone! To govorimo jer procenat kupovine preko telefona izuzetno raste. Samim tim, kriptovalute postaju izbor načina plaćanja jer ih veliki broj prodavaca prihvata.

 



Međutim, naši telefoni se ne koriste zamo za plaćanje, već se polako sve više koriste za proveru kursa kruptovaluta, ali i za trgovanje! A čim se ljudu time bave, onda oni neretko postanu meta pljaškaša tj. hakera. To u suštini znači da bezbednost i privatnost mora biti na najvišem nivou.

Postoje razni programi i aplikacije koji pružaju neki vid bezbednosti. Međutim, svi mi dobro znamo da je hardversko rešenje češće bolje i sigurnije! Samim tim, ne čudi nas pojava telefona koji su orijentisani oko blockchain-a i kriptovaluta. Ti telefoni, pored jake softverske zaštite, imaju integraciju blockchain-a u okviru same platforme. Naravno, osim bezbednosnih mera, operativni sistem tih telefona dolazi sa gomilu alata koji olakšavaju trgovanje kriptovalutama.

Finney

Izraelska kompanija Sirin Labs će uskoro lansirati telefon Finney koji bi trebalo da bude orijentisan isključivo oko kriptovaluta. On ima hardversko rešenje koje obezbeđuje najvišu sigurnost kripto novčanika.

Pokreće ga Android platforma, ali i Sirin OS. Ima dva ekrana, a sekundarni je namenjen izključivo za trgovanje valutama i korišćenje novčanika. Jednom kada se sekundarni ekran “sklopi”, on biva isključen u potpunosti. Tada ni elektricitet ne dotiče do njega.

Njegova cena je oko 1000$, a pored sekundarnog ekrana, hardverskih i softverskih bezbednosnih rešenja, telefon nudi sledeće karakteristike:

- Snapdragon 845 čipset

- Ekran dijagonale 6 inča, formata 18:9



- 128 GB Interna memorija

- 6 GB RAM

- Zadnja kamera 12 MPx

- Prednja kamera 8 MPx



- Baterija 3280 mAh

HTC Exodus

HTC je velika kompanija i ozbiljan igrač kada su pametni telefoni u pitanju. Budući da je HTC prepoznao potencijal kriptovaluta, oni su rešili da lansiraju prvi telefon koji će biti blockchain orijentisan!



Naime, mnogo bitnih informacija se i dalje ne zna. Ono što se zna je da će decentralizovane aplikacije moći da se koriste na ovom uređaju. Čak se govorilo o tome da HTC razvije sopstven blockchain, sličan onom koji ima Sirin Labs, što korisnicima omogućiti da trguju skoro svim kriptovalutama.

Takođe, Charlie Lee, tvorac Litecoin kriptovalute, je na svom Twitter nalogu objavio kako on savetuje HTC oko kreiranja novog Exodus modela i da će taj telefon nativno podržavati njegovu kriptovalutu.

Više o HTC Exodus projektu pogledajte na priloženom linku:

>> HTC Exodus <<