Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je Xiaomi Mi Pad 7.9 tablet. Odlične preformanse i veoma dobra postavka kamera!

Ovo je Xiaomi Mi Pad 7.9 tablet. Odlične preformanse i veoma dobra postavka kamera!

Evo koji tablet preporučujemo onima koji žele sigurnu, a pre svega, proverenu kupovinu tablet računara koji u svakom segmentu pruža odlično iskustvo!

U naslovu ovog teksta smo napisali “Šaomi”. Razlog tome je što kod nas retko ko zna da Xiaomi zapravi najpravilnije izgovara “Šaomi”. Dakle, u buduće kada čitate Xiaomi znate kako to treba da izgovarate. No, da mi pređemo na stvar. Vreme je da vas upoznamo sa tablet računarom koji bukvalno u svakom segmentu oduševljava. Ako uzmu u obzir odnos cene i kvaliteta, mislimo da ćete i vi biti oduševljeni. O čemu je reč.



Xiaomi Mi Pad je tablet računar koji ima Retina IPS ekran sa veoma visokom gustinom piksela po inču, budući da je njegova dijagonala 7.8 inča. Dakle, ppi od 326 i rezolucija od 2048*1536 daju neverovatan prikaz slike na ekranu, šta god vi radili. Već sada vidite da se radi o uređaju koji obećava.

Ipak, nije sve ekran, ima nešto i ispod njega. Tačnije, ispod njega se nalazi NVIDIA Tegra K1 četvorojezgrani procesor takta 2.2 GHz koji radi u paru sa NVIDIA Kepler grafikom i 2GB RAM memorije. Ovo je prava mašinerija za one koji vole gejming. Doduše, ne baš toliko jaka poput onih mašinerija koje poseduju gejmerski fokusirani tablet računari, ali svakako mnogo jača od brojnih tablet računara koji imaju opštu namenu. Mora da ste čuli za NVIDIA Shield!? Ako jeste onda vam je sve jasno…

>> Xiaomi Mi Pad 7.9 - karakteristike i cene <<

Obično tablet računari imaju veoma loše ili jedva dobre kamere, zar ne? Uglavnom su one takve da omogućavaju korisnicima Skype pozivanje i to je sve. Međutim, Xiaomi Mi Pad pakuje odlučnu postavku kamera, gde zadnja kamera ima čak 8 MPx, a prednja, selfie kamera 5 MPx sa f/2.0 aperturom.. Fotografije su odlične i u skladu sa karakteristikama kamere koje priliče telefonima višeg dela srednje klase.



U suštini, na ova tri segmenta korisnici prvo obrate pažnju. Verujemo da će sve veoma zainteresovati sve ovo. Međutim, dizajn je takođe veoma ključan. Srećom Xiaomi Mi Pad i tu ima šta da ponuti pa su tako njegove proporcije još jedan adut. Naime, Xiaomi Mi Pad je tanak svega 8.5 mm! Veoma tanak, lagan ali i čvrst tablet je Xiaomi Mi Pad. To je zato što je on izrađen od plastike koja je ravnomerno raspoređuje vibracije nastale iznenadnim šokovima tj padovima.

Ako pogledate priložene fotografije primetićete da Xiaomi Mi Pad ide u nekoliko različitih boja. I te boje se odnose samo na zadnju masku koja je sjajno izpolirana. A kad već govroimo o zadnjoj strani Xiaomi Mi Pad tablet računara vredi spomenuti da se se na samom dnu nalaze dva zvučnika, sipod kojih je i MicroUSB konektor.



Sa gornje strane Xiomi Mi Pad tablet računara se nalazi 3.5 mm audio izlaz, sa leve strane, kada je ekranom prema vama je slot za MicroSD kartu. S obzirom da ima slot za MicroSD, interna memorija od 16 GB može biti proširena za još 128 GB.

Nažalost, iz kutije dolazi sa KitKat 4.4 Android-om ali, nadamo se da će Xiaomi imati u vidu nadogradnju na Android 5 LolliPop. Ipak je ovo jedan veoma zanimljiv tablet računar. I na kraju, kao što mi obično i radimo, govorićemo o ceni i o tome gde ga možete kupiti.



Njegova cena je 195 evra i može se poručiti putem interneta sa web prodavnice GearBest.com. Ako ste pratili naš portal, onda znate da u više navrata pohvalili cene koji GearBest.com daje. Dodaćemo i to da smo nedavno upoređivali njihove cene sa cenama DX.com, Aliexpress.com i ostalima, gde smo zaključili da imaju najbolju ponudu ili istu kao i ostali. Ukoliko želite da se detaljnije informišete o Xiaomi Mi Pad tablet računaru ili da ga kupite samo kliknite na “KUPI” baner ispod: