Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pogledajte remek delo načinjeno sa iPhone 6 telefonom!

Pogledajte remek delo načinjeno sa iPhone 6 telefonom!

Da li ste znali da se pomoću iPhone telefona mogu snimati usporeni video klipovi sa 240 FPS? I ako jeste onda sigurno niste znali koliko to može izgledati fenomenalno. Pogledajte kratak film načinjen pomoću iPhone 6 telefona koji će vas oduvati!

iPhone 6 sadrži mnoge zanimljive i korisne funkcije, jedna od njih je snimanje u usporenom modu (eng. slowmotion) sa 240 frejmova (eng. frame) po sekundi!. Kako ljudi iskorišćavaju ovu funkciju je zapravo iznenađujuće! Pogledajte neverovatan video snmljen iPhone 6 telefonom!

 



Za direktora fotografije i fotografa, Tristan Pope-a, korišćenje iPhone 6 telefona umesto profesionalne kamere nije predstavljalo problem. Pope je strastven korisnik slowmotion snimanja gde je ovu funkciju iPhone 6 telefona iskoristio dok je snimao kratak film “Dancers Of New York”, koji je između ostalog i takmičarski video na internacionalnom festivalu mobilne kinematografije.

U video klipu odnosno kratkom filmu, igrači demonstriraju svoje poteze i pokrete koji izgledaju veličanstveno! Slowmotion je te akrobatske pokrete maksimalno izrazio i dao im novu dimenziju. Pope je ovaj film začeo odmah nakon predstavljanja iPhone-a prošle godine, a kada je i sam video rezultate bio je iznenađen:

Kada sam pritisnuo taster record i kada je ona počela da izvodi svoj plesni pokret, sećam se da sam pomislio “pa ovo je super!

Kako Pope navodi nije lako snimiti slowmotion video zapise pogotovu ukoliko je scena slabo osvetljena. Međutim Pope je bio uporan i uz dosta truda, srtpljenja i rada uspeo je da napravi remek delo. Pre nego pogledate njegov video reći ćemo vam da je snimanje slowmotion video zapisa jako osetljiv postupak jer zahteva uslove koji nisu svakodnevni. Naime što je slabije osvetljenje to je lošiji video. Takođe ukoliko ne fiksirate telefon za stalak ili bilo šta drugo što je stabilno, video bi lako mogao biti veoma lošeg kvaliteta. Imajte na umu da je stpljenje i trud neophodan dok snimate u usporenom modu a vi pogledajte kako je Pope to odradio: