Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pratite širinje Coronavirus-a preko telefona ili računara! (Coronavirus Mape)

Pratite širinje Coronavirus-a preko telefona ili računara! (Coronavirus Mape)

Evo kako da pratite širenje takozvanog “Koronavirusa” koristeći kontrolnu tablu koja sadrži i interaktivnu mapu.

Coronavirus je "vruća vest" već neko vreme i možemo vam reći da virus prilično brzo napreduje proteklih dana. Coronavirus se brzo širi, a do sada je inficirano preko 15000 ljudi.

 



Dok se većina ljudi koji su zaraženi smrtonosnim virusom nalaze u Kini, broj zaraženih se povećava iz dana u dan širom sveta. Veruje se da je epidemija započeta na pijaci morske hrane i na paradi koja je održana u gradu Wuhan, od 11 miliona stanovnika u centralnoj Kini. Naučnici veruju da se virus lako prenosi sa osobe na osobu, ali koliko je Coronavirus smrtonosan i da li ga možemo zadržati, to još uvek nije utvrđeno.

Kako bi pratili širenje virusa, centar za sistemsku nauku i inžinjering sa univerziteta ‘’Johns Hopkins‘’ je kreirao interaktivnu kontrolnu tablu i mapu koja prikazuje informacije u ralnom vremenu. 

Mapi možete pristupiti putem telefona i tako pratiti dešavanja toj tok širenja virusa. Dovoljno je da dodirnete na priloženi link:

>> Corona Virus Tracker <<

Kontrolna tabla Corona virusa napravljana je za desktop pregledače, međutim njoj se može pristupiti i putem telefona. Inače, pregled na telefonu je inicijalno malo sužen, ali ako dodirnete na ikonu za proširivanje na kontrolnoj tabli, onda ćete imati bolji prikaz informacija.



Kontrolna tabla osim mape širenja virusa prikazuje tačan broj zaraženih ljudi, tačan broj žrtava Corona virusa i tačan broj izlečenih od virusa. Takođe, kontrolna tabla prikazuje i neke dodatne informacije te ukoliko ste baš zabrinuti onda će ova alatka omogućiti da se detaljno informišete o trenutnoj situaciji Corona virusa.