Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako izbrisati ranije korišćeni uređaj sa Google naloga?

Kako izbrisati ranije korišćeni uređaj sa Google naloga?

Ako vas nervira to što se na Google Play prodavnici prikazuju svi ranije korišćeni telefoni, tableti ili računari, onda ih jednostavno uklonite sa svog Google naloga. Evo kako…

Google je još odavno omogućio korisnicima da pregledaju na kojim su se sve uređajima ranije prijavljivali. Mnoge benefite donosi ta mogućnost. Neki su sigurnosni, a neku se tiču boljeg korisničkog iskustva i slučno.

 Primera radi, kada pristupite Google Play prodavnici sa računara, prilikom instaliranja aplikacije bićete upitani na koji uređaj želite da je instalirane. Zgodno, zar ne? Oni koji dva ili više Android uređaja sa jednim istim Google nalogom, ova mogućnost mnogo klikova tj. vremena štedi.

Ali šta ako korisnik želi da ukloni uređaje koje je nekada koristio? Kako to uraditi? Pa, proces je vrlo jednostavan. Doduše, za one koji retko kada posećuju Google sigurnosni panel, na prvi pogled može da deluje komplikovano. Shodno tome, rešili smo da napravimo uputstvo koće će vam olakšati ceo posao.

>> Kako se odjaviti sa Google naloga na telefonu? <<

>> Kako aktivirati verifikaciju u dva koraka i opciju Google Upit? <<

>> Kako aktivirati naprednu Google zaštitu i izbegnete hakovanje! <<Kako ukloniti ranije korišćene Android uređaje sa Google naloga?

*Napomena

Ovu proceduru je potrebno odraditi preko računara

1. Prvo pristupite adresi “myaccount.google.com” koja će vas direktno odvesi u vaš Google sigurnosni panel znan kao “Moj nalog”.

2. Potom kliknite na “Aktivnosti sa uređaja i događaja u vezi sa bezbednošču” kategoriju koja se nalazi u okviru isečka “Prijavljivanje i bezbednost”.3. Sada u isečku “Nedavno korišćeni uređaji”, koji se nalazi na desnoj strani stranice, kliknite na “Pregledajte uređaje”.4. Kada vam se prikaže lista uređaja, kliknite na onaj koji želite da uklonite.

5. Na kraju samo kliknite na taster “Ukloni” koji će se nalazi u dnu proširenog panela.  

6. Kako bi brisanje uređaja sa liste bilo izvršeno, potrebno ga je potvrditi klikom na taster “Ukloni” koji će biti prikazan naknadno u iskakajućem prozoru.

To je to! Uspešno ste uklonili uređaj sa liste nedavno korišćenih urađaja na vašem Google nalogu. Ukoliko imate neko pitanje, ne oklevajte već u nam ga postavite u komentarima ovog članka.

>> Kako preskočiti Google sigurnosnu proveru nakon factory reset-a iz recovery-a? (VIDEO) <<

>> Google kategorija "Pronađite telefon" je dobila nove opcije! <<