Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti Giphy za Facebook Messenger?

Kako koristiti Giphy za Facebook Messenger?

Evo kako da razmenjujete zanimljive GIF animacije putem poruka…

Korišćenje GIF animacija do skorije nije bilo moguće na Facebook društvenoj mreži. U početku, radilo se na tome da GIF bude dostupan za korišćenje tokom razmenjivanja privatnih poruka. To je jako bitno jer mnogi tinejdžeri koriste GIF animacije kao jedan od načina izražavanja. Facebook je to prepoznao i rešio da prvo omogući razmenu GIF animacija u privatnim porukama, a zatim i deljenje GIF animacija.

 



Jedan od najmoćnijih sajtova koji sadrži mnogobrojne GIF animacije je Giphy.com. Ono što je odlično vezano za ovaj sajt je to što je baza GIF animacija šarenolika i poseduje gotovo za svakog po nešto. Ukoliko se registrujete bićete u mogućnosti i sami da kačite GIF animacije. Pisali smo vam o tome kako se prave GIF animacije na pametnom telefonu, na priloženom linku imate nešto više o tome:

>> Kako napraviti GIF animaciju na telefonu <<

Velika prednost ovog sajta tj GIF servisa je to što on ima Android aplikaciju za Facebook Messenger koja se može preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> GIPHY for Messenger <<

Kada je startujete dobijate prikaz GIF animacija sa nekoliko isečka iznad njih i panelom za pretregu na samom vrhu. Možete jednostavno pretražiti GOF animaciju koja vam odgovara ili ih pronaći putem kategorizovanih isečka. Prvi u nizu je “Home” koji prikazuje ono što vidite kada startujete aplikaciju.



Zatim ide “Recent” isečak u okviru kog se prikazuju nedavno korišćene GIF animacije. Tu je i “Reactions” u okviru kog vam se izlistavaju kategorije GIF animacija titlovane po reakciji. Neki od tih naslova su: agree, applause, awesome, deal with it, eye roll i slično.

I na kraju imate isečak “Explore” u okviru koga imate mnoštvo kategorija koje se kasnije razgranavaju na podkategorije.



Sve u svemu, odlično organizovani korisnički izgled koji će vam pomoći da se snađete i pronađete baš onu GIF animaciju koja vama odgovara. Evo kako se one koriste:

1. Kada pronađete željenu GIF animaciju dodirnite na nju. Tada će vam se pojaviti odabrana GIF animacija, plavi taster “Send” i ostale srodne GIF animacije koje vam mogu biti od koristi.

2. Da biste poslali GIF animaciju putem Facebook poruke potrebno je da dodirnete plavi taster “Send”.



3. Po dodiru na njega pojaviće vam se lista vaših Facebook prijatelja. Štiklirajte prijatelje kojima želite da pošaljete odabranu GIF animaciju, unesite tekst poruke i dodirnite na plavu strelicu koja se nalazi u donjem desnom ćošku ekrana.

4. Osoba koja prima poruku će dobiti GIF animaciju u punom svom sjaju uz tekst koji ste uneli.

Nešto više o tome kako se dele GIF animacije na sam zid Facebook-a možete pročitati na priloženom linku:

>> Kako podeliti GIF Animaciju sa Giphy.com sajta na timeline Facebook-a <<