Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako root-ovati i instalirati TWRP recovery na Galaxy S6?

Kako root-ovati i instalirati TWRP recovery na Galaxy S6?

Evo kako da root-ujete svoj Galaxy S6 telefon pomoću CF Auto Root datoteke i kasnije instalirate najnoviji TWRP recovery.

Root-ovanje Samsung uređaja je oduvek bio veoma lagan posao, pogotovo za one kojima je Odin alatka poznata. Doduše, ovaj metod zahteva računar te ovo nije za one koji su u potrazi za drugim rešenjima. Oni koji žele da postignu root na svom Galaxy S6 telefonu, onda bi trebalo da se pozabave uputstvom sa ovog LINKA.

 



Mi smatramo da je CF Auto Root najbolje moguće rešenje, čak šta više i najlakše. Ovo uputstvo se može primeniti na bilo koji Samsung uređaj, stim da je potrebno preuzeti odgovarajuću CF Auto Root datoteku, onu koja je namenjena za vaš model telefona/tableta. Više informacija možete pronaći na ovom LINKU gde izmeđuostalog možete i preuzeti CF Auto Root datoteku za vaš Samsung uređaj.

Pa da počnemo! Prvo preuzmite CF Auto Root za Galaxy S6 telefon sa ovog LINKA. U okviru “CF Auto Root - SMG 920F.zip” datoteke ćete imati i Odin 3.10 alatku tako da oko toga ne treba da brinete. Sledeće što vam je potrebno je TWRP recovery datoteka u “.tar” formatu, možete je preuzeti sa ovog LINKA. Kada preuzmete ove dve datoteke, raspakujte samo “CF Auto Root - SMG 920F.zip” i uradite sledeće kako bi root-ovali telefon:

1. Pokrenite Odin 3.10 alatku.

2. Kliknite na “AP” taster i selektujte “CF-Auto-Root-zeroflte-zerofltexx-smg920f.tar” datoteku.



3. Prebacite svoj Galaxy S6 telefon u “Download” režim. Ako ne znate kako se to radi, evo kratkog uputstva:

 a) Isključite telefon.

 b) Zatim u isto vreme pritisnite i zadržite tastere za uključivanje telefona, home taster i taster za stišavanje tona telefona.

 c) Kada se pojavi plavi ekran sa određenim “Warning” informacijama, pustite sve tastere i potom pritisnite taster za pojačavanje telefona.



4. Dok ste u “Download” režimu povežite telefon sa računarom putem USB kabla. Ako su drajveri za telefon uredno instalirani, onda će se u okviru prvog prozorčuća “ID:COM” pojaviti informacija da je vaš uređaj prepoznat i spreman za flešovanje.



5. Pritisnite na “Start” taster i sačekajte da se root primeni.

6. Telefon će prvo prikazati proces instaliranja, zatim će nekoliko puta restartovati i za par minuta uključiti.

To je to što se root-ovanja tiče. Sada ide procedura za instaliranje TWRP recovery. Iznenadićete se koliko je lako…

1. Pokrenite Odin 3.10 alatku.

2. Kliknite na “AP” i selektujte “TWRP - 3.0.2.img” datoteku.

3. Prebacite se u “Download” režim na način koji smo vam ranije opisali.

4. Ponovo povežite svoj Galaxy S6 telefons sa računarom, naravno putem USB kalba.

5. Pritisnite na “Start” taster i sačekajte da se instaliranje TWRP recovery-a završi.

6. Nakon instaliranaj TWRP recovery-a, telefon će se automatski restartovati.

7. Kako bi pristupili TWRP recovery-u, isključite telefon, pritisnite i zadržite taster za uključivanje telefona, home taster i taster za smanjivanje tona telefona.

8. Kada se pojavi Samsung logo, prestanite da držite taster za uključivanje telefona, a držite home taster i taster za smanjivanje tona telefona sve dok ne pristupite TWRP Recovery-u.

*Napomena

OBAVEZNO, ali obavezno obratite pažnju na upozorenje koje će vam TWRP recovery prikazati pri prvom njegovom pristupanju. Naime, pitaće vas da odobrite modifikaciju sistema i slično, vi nikako to ne prihvatajte već nastavite u recovery bez modifikacija. 

To je to! Nadamo se da ovo nije bilo previše teško za vas! Prilažemo vam i video ukoliko vas zanima čemu sve služi custom recovery kao što je TWRP: