Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Microsoft Cortana AI se može povezati sa vašim Gmail nalogom!

Microsoft Cortana AI se može povezati sa vašim Gmail nalogom!

Uskoro ćete moći da se obratite Cortana digitalnom asistentu i navedete ga da vam proveri naredni sastanak koji ste zabeležili na Android telefonu u okviru Gmail kalendara. 

Microsoft-ov digitalni asistent raste iz dana u dan kao jedan servis koji pruža apsolutno sve što se od njega očekuje. To ga naravno čini jednim od ozbiljnih konkurenata Amazon-ovom Alexa digitalnom asistentu, kao i onom Googlo-ovm…

 



U cilju bolje sinhronizacije Cortana digitalnog asistenta sa servisima koje korisnici koriste i van Microsoft paketa, opcija povezivanja sa gmail-om je postala dostupna. To automatski znači da korisnik Harman/Kardon Cortana uređaja može da se obrati svom digitalnom asistentu vezano za neki zakazani sastanak iz Gmail kalendara ili možda da Cortana potraži neki Gmail kontakt.

Osim računara, Cortana će moći da se sinhronizuje sa Gmail-om na Android i iOS urežaijima uz pomoć aplikacije, naravno… Dakle, lepa vest je to što polako dobijamo zvaničnu sinhronizaciju servisa iza kojih stoje različite kompanije. Te kompanije su često giganti te je do skorije bilo neočekivano da oni sarađuju i usklađuju svoje servisi tako da rade zajedno.

Srećom po nas korisnike, to se polako menja što dovodi do kvalitetnijeg korisničkog iskustva. No, ovim benefiti nisu nastrojeni samo krajnjim korisnicima već i kompanijama kroz razne tipove monetizacije.