Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Objavljen Samsung Galaxy A72: Kao Galaxy S21, ali nema 5G!

Objavljen Samsung Galaxy A72: Kao Galaxy S21, ali nema 5G!

Pogledajte šta sadrži novi Samsung Galaxy A72. Da li je ima ono što je neophodno da nasledi svog uspešnog prethodnika, A71? Saznajte u nastavku teksta.

Samsung je najavio mnoštvo Galaxy A uređaja. Telefoni A serije predstavljaju Samsungovu ponudu uređaja nižih i srednjih karakteristika, ali i po vrlo povoljnim cenama. Prošle godine, serija Galaxy A je prošla izuzetno dobro. Na vrhu ovogodišnje game nalazi se Samsung Galaxy A72, prikazan gore.

 



Iako Galaxy A72 nudi mnogo naprednijih specifikacija u poređenju sa ostalim telefonima iz porodice Galaxy A, takođe nema podršku za 5G. To ga čini najboljim Galaxy A uređajem što se tiče kamera i snage, ali ne i najboljim za na duže staze. Telefon će najverovatnije pokretati Qualcomm Snapdragon 732G čipset (Samsung tokom prezentacije nije otkrio konretan model) kao kod standardnog Galaxy A52 telefona. Dostupne su opcije sa 6GB i 8GB RAM-a, kao i 128GB i 256GB prostora za skladištenje podataka, proširivog do 1TB preko slota za microSD kartice.

Najznačajnija karakteristika Samsung Galaxy A72 telefona je njegova kamera. Sadrži odličan primarni objektiv od 64MP, ultraširoki od 12MP i telefoto od 8MP. Dodajmo i makro kameru od 5MP za ukupno četiri sočiva na zadnjoj strani. Ovo bi trebalo da vam pruži sjajan kvalitet slike, kao i svestranost pametnih telefona koji su mnogo skuplji od ovog.

a722.jpg

Inače, masivni 6,7-inčni ekran telefona ima brzinu osvežavanja od 90 Hz i FHD+ rezoluciju od 2500 x 1800p,jačinom osvetljenja od 800 nita i senzorom otiska prsta ispod ekrana. S obzirom na veliki broj telefona koji dolaze sa frekvencijom osvežavanja od 120 Hz - uključujući 5G varijantu Galaxy A52, navodno „slabijeg“ uređaja u seriji - 90 Hz može izgledati kao malo. Ipak, frekvencija osvežavanja od 90 Hz daje puno glatkoće bez potrebe da se žrtvuje trajanje baterije.

Bez obzira na to, sa kapacitetom od 5.000 mAh, dugotrajnost baterije verovatno neće predstavljati veliki problem. Prisutno je brzo punjenje od 25W. IP67 sertifikat garantuje da telefon biti zaštićen od prašine i omogućava vam da ga ostavite na dubinu do jednog metra vode do 30 minuta. Ova osobina je do skoro bila rezervisana isključivo za premijum modele.

Galaxy A72 ozvaničen sa nekoliko premijum karakteristika



Telefon će se isporučivati sa One UI 3.0 softverom zasnovanog na Android 11 platformi, uz Dolby Atmos stereo zvučnike.

Najveći nedostatak ovog telefona je odsustvo podrške za 5G. Moguće je da bi Samsung mogao da objavi Galaxy A72 koji podržava 5G. Međutim, ako bi to učinio, Samsung Galaxy A72 bi koračao opasno blizu Galaxy S21, što košta mnogo više od ovog. Kao takav, Samsung ga verovatno namerno nervira.

a723.jpg

Cena i dostupnost u Srbiji

Na našem tržištu biće dostupni modeli u ljubičastoj, plavoj, crnoj i beloj boji po preporučenim cenama za A72 LTE (6/128 i 8/256) od 54.999 RSD. Ostaje još da saznamo datum zvaničnog početka prodaje.