Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xiaomi Mi Mix Alpha je obavijen ekranom sa svih strana! (VIDEO)

Xiaomi Mi Mix Alpha je obavijen ekranom sa svih strana! (VIDEO)

Xiaomi je predstavio novi telefon “Mi Mix Alpha” koji umesto zadnje površine ima “Surround“ ekran koji se prostire od prednje strane pa sve do zadnjih kamera koje rezervišu nešto malo “mesa” telefona po vertikali.

Xiaomi ima čuvenu Mi Mix liniju koja nudi modele sa ekranom koji se prostire bukvalno do samih čoškova prednje površine telefona. Ove godine je trebalo da dobijemo Mi Mix 4 model, a dobili smo Mi Mix Alpha koncept telefon koji će se uskoro pojaviti u prodaji.

 



Govorimo da je koncept jer se još ne može kupiti. Ali sa druge strane, mi već sada znamo njegove karakteristike. Pa da pređemo odmah na suštinu! Xiaomi Mi Mix Alpha dolazi sa kamerom od čak 108 MPx! Ovo je prvi telefon tog tipa! Osim te glavne kamere, Xiaomi Mi Mix Alpha dolazi i sa ultra wide kamerom od 20 MPx i telephoto kamerom od 12 MPx koja može da zumira do 2x. 

Što se čipseta tiče, Xiaomi Mi Mix Alpha će se isporučivati sa trenutno najmoćnijim procesorom koji dolazi u okviru Snapdragon 855+ postavke. Njegova baterija će biti kapaciteta 4050 mAh. Baš nas zanima da li će to biti dovoljno za telefon koji ima jedan takav ekran. 

Imaće naravno čitač otiska prstiju ispod ekrana i dolaziće sa posebnim vibracionim motorčićem koji će simulirati fizičke tastere prilikom pojačavanja tona ili navigacije kroz Android.



Osim tog veličanstvenog ekrana koji čini čak 180.6% celukupne površine telefona, tu imamo i titanijumsko kućište koje uočljivo sa gornje i donje strane telefona. Prema tvrdnjama kompanije Xiaomi, ovo titanijumsko kućište bi trebalo da bude 3x izdržljivije. A što se zadnje vertikalne trake tiče, ona je sačinjena od keramike. Naravno, Xiaomi Mi Mix Alpha će biti 5G telefon budući da je to pupularno trenutno iako nije toliko korisno…

Cena ovog lepotana će biti 2800$ što je neverovatno! Stvarno previše za jedan pametni telefon, bez obzira na inovacije koje donosi. Xiaomi će u početku napraviti nešto manji broj jedinica ovog modela i početi sa isporukom u toku decembra meseca, 2019. godine. Ono što je super što već sada imamo procureli promotivni “unboxing” video koji donekle pokazuje telefon “u ruci”. Pogledajte: