Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Čak 2000 telefona poklonjeno na kruzeru u Japanu!

Čak 2000 telefona poklonjeno na kruzeru u Japanu!

Usled karantina koji je uspostavljen na "Princess" brodu za krstarenje, vlasti u Japanu su podelili 2000 telefona svim putnicima! 

Na kruzeru “Princess” je zapažen slučaj Koronavirusa početkom ovog meseca. Brod je odmah nakon pojave epidemije stavljen u karantin kraj obale Japana, dok vlasti ne smislile način kako da pomognu svim tim ljudima. 

 



Jedna od stvari koje su vlasti smislile je podela iPhone telefona. Uručeno je 2,000 uređaja na korišćenje putnicima ovog broda.

Zašto baš iPhone uređaji?

Japansko minisarstvo zdravlja, rada i dobrobiti, poseduje aplikaciju koja pacijentima omogućava komunikaciju sa lekarima. Vlasti su odlučile da svakom putniku poklone iPhone telefon na kome je unapred instalirana aplikacija. Usled situacije u kojoj se nalaze putnici ovog broda, vlasti smatraju da je to najbolji način za dobijanje lekarskih saveta. 

Prema iMore izvoru, prvobitna ideja je zapravo bila da se podele Android telefoni, jer bi bila mnogo povoljnija opcija. Međutim, pojavila se sumnja da dotična aplikacija neće ispravno raditi na Android uređajima, samim tim odlučili su se za iPhone uređaje. Prema fotografiji koja je zabeležena na brodu, možemo primetiti da su putnicima uručeni iPhone 6S telefoni. 

Резултат слика за 2,000 iPhones handed out to cruise ship passengers quarantined over coronavirus

Prema ‘’NBC vestima’’, određeni putnici sa broda konačno mogu da napuste ’’palubu’’. Putnici stariji preko 80 godina kao i oni koji imaju posebne medicinske potrebe prebačeni su u karantin kopnenog dela i tu će ostati najkraće do 19. februara, 2020. godine. Još nemamo tačnu informaciju da li će putnici sa broda na kraju predati svoje telefone natrag ili će ih ipak besplatno zadržati.

Ako želite da pratite širenje Koronavirusa, to možete učiniti putem vašeg telefona. Više o tome na priloženom linku



>> Pratite širenje Coronavirus-a preko telefona ili računara! (Coronavirus Mape) <<