Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Čovek koji je stvorio Android će uskoro lansirati i svoj prvi telefon!

Čovek koji je stvorio Android će uskoro lansirati i svoj prvi telefon!

Uskoro će se pojaviti telefon koji je kreairan od strane brojnih stručnjaka koji su nekada radili za Apple, Google, HTC i mnoge druge kompanije. Ono što je najzanimljivije, u ovoj iskusnoj ekipi će biti i Andy Rubin, čovek koji je stvorio Android.

Samo nekoliko dana pre predstavljanja Samsung Galaxy S8 telefona, jedan od tvoraca Android platforme, Andy Rubin, je najavio svoj prvi telefon. Cela priča je krenula 2015. godine, u decembru, kada se prvi put saznalo da Andy radi na svom prvom telefonu.

 Od tad nismo imali prilike da čujemo više o svemu tome,  sve do pre par meseci. Tada smo saznali da Andy Rubin, zajedno sa brojnim ljudima koji su nekada radili u Apple, Google, HTC i ostalim velikim kompanijama, planira da napravi svoj prvi telefon koji će biti ozbiljna konkurencija vodećim telefonima današnjice.

I konačno, juče smo imali prilike da, koliko, toliko, vidimo da se nešto konkretno dešava. Andy Rubin je putem Twitter društvene mreže podelio fotografiju na kojoj se vidi telefon na kom on radi i ekipa rade. Fotografija doduše ne otkriva previše, osim toga da se radi o LTE uređaju čiji je ekran malo veće dijagonale i skoro bez okvira. Takođe, vidi se da su ćoškovi ekrana zaobljeni…

Andy Ruben je uz ovu fotografiju postovao i komentar “Veoma sam uzbuđen kako stvari stasavaju oko ovoga. Jedva čekam da vidim telefon u rukama ljudi…”

Inače, za one koji ne znaju, kompanija koju je Andy osnova se naziva “Essential”. Cilj ove kompanije je da npravi ceo ekosistem uređaja, verovatno u želji da budu prisutni u svakom aspektu života korisnika (čitaj, kopiraju Xiaomi).