Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Facebook je predstavio Instant Video opciju kao odgovor na Google Duo! (VIDEO)

Facebook je predstavio Instant Video opciju kao odgovor na Google Duo! (VIDEO)

Izgleda da se Facebook neće tek tako da pusti Google i njihovu Duo aplikaciju da im otme određen broj korisnika. Facebook želi svoj deo kolača i uzeće ga svojom novom Instant Video opcijom.

Facebook se vodi tom logikom da niko ne želi da se prebaci sa aplikacije koju već koristi na neku drugu, samo kako bi obavio video poziv. Ipak, po svemu sudeći, Facebook-u se Google Duo dopada, a to nam potvrđuje Instant Video opcija.

>> Allo i Duo: dve nove, stvarno pametne, Google aplikacije za dopisivanje i pozivanje! (VIDEO) <<Nova opcija korisnicima omogućava da se brzo uključe u video poziv jednim dodirom na kamera ikonicu tokom dopisivanja. Međutim, taj video poziv ne mora biti u oba smera i sa tonom. Tačnije, tokom dopisivanja korisnik je u mogućnosti da aktivira svoju kameru kako bi druga strana tj. sagovornik mogao da vidi šta se zbiva. Audio doduše u startu, dok ga korisnik ne aktivira, nije aktivan. Sve vreme dok je kamera aktivna, video pluta u uglu ekrana kako bi dopisivanje teklo nesmetano. Što je još zanimljivije, sagovornik takođe može aktivirati svoju kameru i podeliti sliku sa njegove strane. Ni tada se neće uspostaviti klasičan video poziv jer će audio inicijalno biti isključen, dok će video sagovornika biti unutar vašeg plutajućeg videa. Sve će to biti moguće, a da pritom dopisivanje ne bude ugroženo.

>> Kako aktivirati dopisivanje u okviru zvanične Facebook aplikacije? Bez Facebook Messenger aplikacije! <<

>> Kako instalirati Facebook Messenger na račanaru? <<

>> Saveti i trikovi za Facebook Messenger! <<

Možda nismo uspeli da vam rečima najpravilnije dočaramo kako će Instant Video opcija funkcionisati zato pogledajte video:Facebook je klasične video pozive u okviru svoje Facebook Messenger aplikacije aktivirao prošle godine, u aprilu mesecu. Tada je video poziv podrazumevao pozivanje i eventualno primanje poziva. Sada, poziv podrazumeva deljenje slike svoje kamere osobi sa kojom se dopisujete, a u zavisnosti od osobe sa kojom komunicirate, poziv može evoluirati u onaj klasičan poziv tj. video poziv u dva smera.

>> Dopisujte se preko Facebook Messenger-a iako nemate nalog! <<

>> Ovo verovatno niste znali da možete da uradite pomoću Facebook Messenger aplikacije! <<

>> Kako koristiti Giphy za Facebook Messenger? <<Ažurirajte svoju Facebook Messenger aplikaciju i proverite da li vam je nova opcija aktivirana.