Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Facebook Messenger na račanaru?

Kako instalirati Facebook Messenger na račanaru?

Evo kako da uvek znate da li vam je stigla poruka na Facebook-u čim uključite računar, bez otvaranja internet pregledača i prijavljivanja na nalog! Jednostavno instalirajte Facebook Messenger program!

Facebook je najpopularnija društvena mreža na planeti! Najveća trenutna prednost ove društvene mreže je to što je gotovo svi koriste. Za korisnike to znači besplatna komunikacija sa prijateljima putem interneta, pre svega, a kasnije sve ostalo.

Google+ je takođe fantastična društvena mreža, međutim mnogi je ne koriste. Stoga i nije svuda zastupljena, tako da su aplikacije kao što je Google Hangouts slabo korišćene. Iako ova platforma ima zvanične desktop aplikacije one se jednostavno ne koriste i nisu popularne.



Sa druge strane Facebook Messenger nema zvaničnu desktop aplikaciju, odnosno aplikaciju za računare. Iako je svima dobrodošla, Facebook smatra da je to trenutno nepotrebno budući da svi mogu preuzeti aplikaciju za mobilni telefon. No, nije to baš praktično kao što Facebook smatra…

Zahvaljujući Alexandru Rosianu, programeru iz Rumunije, mi danas imamo prilike da potpuno besplatno preuzmemo i instaliramo program "Facebook Messenger" koji je on razvio za računare koje pokreće Windows, Linux ili OS X operativni sistem.

Ko je Alexandru Rosianu?

Radi se jednom momku koji obožava da kreira proizvode poput ovog. Inače on izrađuje sajtove, servere i apliakcije za Android ili iOS platforme. Zaljubljen je u tehnologiju, dizajn, nauku uopšte, a kako navodi na svom sajtu www.aluxian.com, voli da putuje i da gleda filmove. Trenutno radi u okviru StarterSquad.com web organizacije gde sa kolegama pomaže ostalim talentovanim programerima da ostvare svoje projekte i svet načine boljim mestom za život!

>> Saveti i trikovi za Facebook Messenger! <<

>> Kako promeniti nalog na Facebook Messenger aplikaciji? <<



>> Kako koristiti Giphy za Facebook Messenger? <<

>> Ovo verovatno niste znali da možete da uradite pomoću Facebook Messenger aplikacije! <<

Mi smo lično oduševljeni kako Facebook Messenger funkcioniše. Dopada nam se i to kako izgleda, pa smo rešili da vam to i prenesemo. Korisnički izgled je veoma sličan onom koji Facebook ima u okviru svog web servisa Messenger. Mi nismo uspeli da nađemo razliku. Facebook Messenger koji je Alexandru napravio je izuzetno brz. Poruke koje vam stižu se čak brže prikazuju u okviru njegovog programa nego u okviru web aplikacije. Takođe, ni jedna funkcija koju ova platforma pruža nije izostavljena! Stikeri su tu, audio poruke, slanje fotografija, video pozivanje, audio pozivanje, bukvalno sve.

Kako instalirati Facebook Messenger za računare

Da biste instalirali Facebook Messenger koji je Alexandru napravio uradite sledeće:



1. Pristupite sajtu “MessengerForDesktop.com” sa priloženog linka.

>> www.MessengerForDesktop.com <<

2. Kliknite na plavi “Download Now” taster.



3. Izaberite operativni sistem svog računara. Imate izbor između Windows, OS X i Linux operativnog sistema.

4. Kada se preuzimanje završi, započnite instalaciju dvoklikom na preuzetu datoteku.

5. Nakon instalacije pojaviće vam se prozor putem koga treba da se prijavite na svoj nalog. Unesite informacije neophodne za prijavljivanje na vaš Facebook nalog, štiklirajte “Keep me signed in” i potvrdite to na plavi taster “Nastavi”.

To je ceo posao! Lako je zar ne? Pišite nam obavezno vaše utiske o Facebook Messenger programu koji je Alexandru napravio, u komentarima ovog teksta! Uskoro tekst o tome kako da instalirate WhatsApp Messenger na desktop računare, pratite nas!