Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako aktivirati dopisivanje u okviru zvanične Facebook aplikacije? Bez Facebook Messenger aplikacije!

Kako aktivirati dopisivanje u okviru zvanične Facebook aplikacije? Bez Facebook Messenger aplikacije!

Evo kako da aktivirate dopisivanje u okviru zvanične Facebook aplikacije, bez uslovljavanja da koristite dodatno aplikaciju Facebook Messenger. Pročitajte zašto je ovo dobro i šta će vam doneti ovaj način dopisivanja.

Pre nego što je Facebook Messenger aplikacija postala dostupna za preuzimanje, sva dopisivanja su se vodila direktno u Facebook aplikaciji. Dakle, ni jedan korisnik nije bio  uslovljen da preuzima neke dodatne aplikacije kako bi mogao da se dopisuje sa svojim prijateljima.

 



>> Kako ugasiti automatsko puštanje videa na Facebook ili Twitter aplikaciji!? <<

>> Kako videti sakrivene fotografije vaših Facebook prijatelja!? <<

>> Kako sačuvati sve fotografije sa Facebook-a na Google Slike servis? <<

>> Kako instalirati Facebook Messenger na račanaru? <<

Danas je situacija sasvim drugačija. Naime, ukoliko nemate instaliranu Facebook Messenger aplikaciju u mogućnosti ste samo da vidite da vam je neko poslao poruku, ali ne i da je pročitate ili odgovorite na nju.

>> Saveti i trikovi za Facebook Messenger! <<



>> Kako promeniti nalog na Facebook Messenger aplikaciji? <<

>> Ovo verovatno niste znali da možete da uradite pomoću Facebook Messenger aplikacije! <<

>> Kako koristiti Giphy za Facebook Messenger? <<

Ok, verujemo da se pitate “zašto ne bih instalirao tu dodatnu aplikaciju za dopisivanje?” Razlog je jednostavan! Zašto da vas neko uslovljava? Zatim, zašto da imate dodatno, ni malo naivno opterećenje za vaš Android uređaj? To su osnovni razlozi zbog koji se mnogi korisnici ne odlučuju za Facebook Messenger.



Facebook Messenger opterećuje RAM, procesor i zauzima dosta memorije koja je predodređena za aplikacije. Veliki broj uređaja srednje klase, skroz nepotrebno, bude opterećeno ovom aplikacijom što značajno utiče na performanse.

Budući da postoji način da se aktivira dopisivanje u okviru Facebook aplikacije, korisnici će time uštedeti bateriju, manje opteretiti performanse svog android uređaja i pojednostaviti dopisivanje.

*Napomena



Root za ovu modifikaciju nije potreban. Ukoliko Facebook Messenger aplikacija na vašem Android uređaju dolazi kao preinstalirana, to znači da se može obrisati i samim tim ova modifikacija ne može biti aktivirana. Kako biste to zaobišli, pogledajte kako da ručno obrišete bilo koju preinstaliranu aplikaciju, u ovom slučaju Facebook Messenger.

>> Kako izbrisati sistemsku ili preinstaliranu aplikaciju!? <<

Ranije je aplikacija bila dostupna na Google Play prodavnici, međutim iz nekog razloga više nije. Verujemo da je tu Facebook dosta uticao na Google kako bi doneo tu odluku da se ona ukloni. No, zahvaljujući XDA-developers.com, Android korisnici u svega nekoliko koraka mogu doći do aplikacije i ujedno aktivirati dopisivanje u okviru zvanične Facebook aplikacije. Evo šta treba da učinite:

1. Preuzmite prvo apliakciju “Facebook Chat Enabler Helper” koja će vam pomoći da utvrdite koja je verzija Facebook aplikacije koju koristite i to da li je trenutno instalirana Facebook Messenger aplikacija.

>> Facebook Chat Enabler Helper <<

U slučaju da ne znate kako se instalira aplikacija sa memorije Android uređaja, na priloženom linku imate detaljno uputstvo:

>> Kako instalirati APK datoteku na Android uređaju? <<

2. Zatim pokrenite prethodno preuzetu i instaliranu “Facebook Chat Enabler Helper” aplikaciju. U zavisnosti od toga da li je trenutno instalirana Facebook Messenger aplikacija, na početnoj stranici ćete imati različite tastere:

Ako je instalirana Facebook Messenger aplikacija, u donjem desnom uglu početne stranice će biti prikazan taster “Uninstall”.

Ako Facebook Messenger aplikacija nije instalirana, u donjem desnom uglu početne stranice će biti prikazan taster “Install”.

3. Dakle, verujemo da vam je jasno šta treba činiti i zašto. Prvo pritisnite na taster “Uninstall” ukoliko već niste izbrisali Facebook Messenger, zatim dodirnite na taster “Install” kako bi započeli instalaciju “com.facebook.orca” aplikacije koja je zadužena za aktiviranje dopisivanja unutar Facebook aplikacije.

4. Nakon instaliranja “com.facebook.orca” aplikacije, ponovo će vam se prikazati taster “Uninstall” koji ne treba da dodirnete. On je tu kako bi mogli da obrišete ovu modifikaciju u slučaju da se predomislite i zaželite ponovo da koristite Facebook Messenger aplikaciju.

5. Pristupite Facebook aplikaciji i dodirnite na ikonicu za Facebook Messenger. Time ćete pristupiti svim vašim porukama gde se kasnije možete dopisivati. Naravno, postoji ograničenje u vidu deljenja lokacije, tonskog dopisivanja i slično, međutim ono najbitnije je prisutno, uključujući stikere i razmenu fotografija.

Pogledajte video koji detaljnije prikazuje celu proceduru:

>> Kako instalirati Facebook Lite aplikaciju? <<

>> 5 korisnih saveta za korišćenje Facebook aplikacije! <<

>> Kako postaviti privremenu Facebook profilnu fotografiju? <<