Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati WhatsApp na telefonu?

Kako instalirati WhatsApp na telefonu?

Pogledajte detaljno upustvo kako da instalirate jednu od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje!

WhatsApp je jedna od najzastupljenijih aplikacija za dopisivanje. Veliki broj korisnika se više oslanja na WhatsApp nego na SMS dopisivanje. Razlog tome je što se preko WhatsApp-a mogu slati fotografije, video klipovi, i audio zapisi. U suštini, WhatApp objedinjuje sve potrebe korisnika kada je komunikacija u pitanju. Jedini minus je što nema mogućnost pozivanja, međutim opet je ovo aplikacija namenjena za dopisivanje. Mnogo korisnika ne zna kako da instalira i podesi WhatsApp, zato smo mi rešili da pomognemo i napravimo kratko uputstvo.

Prvo treba da preuzmete aplikaciju sa marketa na vašem pametnom telefonu ili direktno sa priloženih linkova:



WhatsApp - iOS

WhatsApp - Android

WhatsApp - Windows Phone

WhatsApp - Symbian

WhatsApp - BlackBerry

Procedura postavke je 99% ista na svim platformama, međutim mi trenutno kod sebe imamo Android uređaj i na slikama možete videti kako izgleda proces na toj platformi. Nakon preuzimanja i instaliranja startujte aplikaciju. Pojaviće vam se stranica na kojoj vam WhatsApp želi dobrodošlicu i upućuje vas na kojim se sve to platformama može instalirati WhatsApp. Dodirnite na “prihvatam i nastavi” taster na dnu ekrana.



Na sledećoj stranici morate odabrati zemlju u kojoj se nalazite i uneti svoj broj telefona. Dodirom na “ok” potvrđujete unos.


Nakon potvrđivanja na “ok”, WhatsApp vas upozorava da će broj biti proveren i pita vas da li se slažete sa tim i pita da li ste lepo uneli broj. Ako niste uneli broj kako treba ili se ne slažete sa uslovima, u tom slučaju dodirnite “izmeni”. Ako je sve kako treba samo još jednom potvrdite na “ok”




Odmah nakon potvrde WhatsUp će poslati SMS i aktivirati aplikaciju. To može trajati maksimum 5 minuta i status možete pratiti na priloženoj stranici.




Ako se desi da SMS nije stigao, dobija se opcija gde možete primiti poziv i dobiti neophodan kod. Sve što trebate da učinite je da dodirnete “pozovi me” i sačekate poziv. Kada se javite automat na srpskom jeziku će vam izdiktirati kod koji trebate uneti u prazno polje.

Po unošenju koda prelazite na zadnju stranicu u kojoj trebate popuniti informacije o vama.


Time završavate postavku i u tom trenutku WhatsApp će vam prikazati stranicu gde vas obaveštava da je prvih godinu dana servis besplatan, a nakon prve godine servis će se plaćati 99 centi po godini. Što je simbolična pretplata ako nas pitate.


Korisnički izgled aplikacije je krajnje jednostavan i elegantan. Početna stranica sadrži listu dopisivanja i nekoliko skraćenica. U gornjem uglu imate malu lupicu preko koje pretražujete dopisivanja. Pored lupice nalazi se taster u obliku male porukice koji služi za otvaranje nove konverzacije.


Dodirom na taj taster pristupa se svm kontaktima iz imenika telefona koji imaju instaliranu WhatsApp aplikaciju. U levom uglu će vam biti ispisano koliko njih koristi WhatsApp.

Kada dodirnete neki od kontakta započinjete konverzaciju. U okviru te konverzacije možete slati tekstualne poruke, fotografije, video klipove, audio zapise, svoju lokaciju i kontakte.


Dragi pratioci portala www.PametniTelefoni.rs nadam se da vam je ovo uputstvo bilo korisno. Ako imate vremena podelite uputstvo sa svojim prijateljima i obavezno lajkujte našu stranicu facebook stranicu PametniTelefoni.rs.