Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako postaviti video umesto profilne fotografije na Facebook-u?

Kako postaviti video umesto profilne fotografije na Facebook-u?

Evo kako da koristite novu Facebook opciju koja nudi njihova aplikacija. Iako deluje komplikovano, postavljanje videa je vrlo lako i zabavno. Evo šta trebda da uradite.

Još u oktobru prošle godine, Facebook je objavio da će njihova aplikacija za iOS i Android platformu dobiti neke promene. Te promene koje su najavili treba značajno da unaprede to kako se mi na Facebook-u predstavljamo. Neko naše lično mišljenje je da Facebook želi da privuče više biznis korisnika i na neki način preotme sve one sa LinkedIN-a. Ipak, to je tema za intezivniji razgovor tako da ćemo to da preskočimo ovaj put.

 Viđali smo da je Facebook neke najavljivane promene puštao u talasima. Te nam je prvo bilo dostupno postavljanje privremene profilne fotografije, a zatim uređivanje opisa profila i forografija koje će se prvo prikazivati. Nešto više o svim promenama pročitajte OVDE.

>> Kako postaviti privremenu Facebook profilnu fotografiju? <<

Ono je što je bitno je to da već danas možete da postavite video umesto profilne fotografije. Evo šta treba da učinite:

1. Pokrenite Facebook aplikaciju na svom telefonu.

2. Pristupite svom profilu.3. Dodirnite na “Uredi” (eng. edit) taster u okviru profilne fotografije.

4. Zatim u padajućem panelu dodirnite na “Dodaj video ili fotografiju” (eng. upload video or photo) ukoliko želite da postavite video iz galerije.5. U slučaju da želite da odamah kreirate video, onda dodirnite na “Snimi novi profilni video” (eng. take a new profile video).

6. Sačuvajte unos i pohvalite se svojim prijateljima!

*Napomena

U slučaju da nemate pomenute opcije za postavljanje videa, jednostavno ažurirajte Facebook aplikaciju i pokušajte ponovo!