Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje aplikacije za gledanje filmova ili serija sa prevodom? (VIDEO)

Najbolje aplikacije za gledanje filmova ili serija sa prevodom? (VIDEO)

Evo koje su to najbolje aplikacije za besplatno gledanje FullHD filmova sa prevodom! 

Rešili smo da napravimo listu najboljih aplikacija za gledanje FullHD filmova preko interneta, sa prevodom. Poslednjih šest meseci smo isprobali oko sedam različitih aplikacija od kojih smo izvukli najbolje tri.

 Kriterijumi su bili pouzdanost u radu, podrška programera, zanimljiv korisnički izgled, ažurnost izvora tj. dostupnost novih filmova, kao i dostupnost dodatnih opcija. Pa da krenemo:

>> Kako gledati najnovije serije na telefonu ili tablet računaru <<

*Napomena

Pre nego što nastavite dalje sa ovim člankom, preporučujemo da preuzmete i TV Program aplikaciju koja olakšava da budete u toku sa svim zanimljivim filmovima i serijama, kao i utakmicama naravno. Postoji verzija za iPhone, ali i za Android telefone! Aplikaciju možete preuzeti sa priloženih linkova:>> Android - TV Program <<

>>iOS - TV Program <<

Ukoliko želite da saznate nešto više o samoj TV Program aplikaciji, pogledajte video recenziju na priloženom linku:
 
>> Najbolji način da budete u toku sa svim filmovima, serijama, utakmicama! (VIDEO) <<Hronologija

Popcorn Time - Aplikaciju možete preuzeti sa priloženog linka: >> Popcorn Time - Official Site <<

ShowBox - Aplikaciju možete preuzeti sa priloženog linka: >> ShowBox - Official Site <<

Terrarium TV - R.I.P. Aplikacija više ne funkcioniše. Više info OVDE. Njene alternative preuzmite ovde: >> Terrarium TV klonovi <<Popcorn Time

O ovoj aplikaciji smo vam i ranije govorili kroz razne tekstove i video priloge. No, na brzinu ćemo spomenuti zašto smo je ipak uvrstili u ovu listu.

>> Kako gledati filmove na telefonu preko interneta? (VIDEO) [Android, iOS] <<

Naime, Popcorn Time je jedna od najpopularnijih platformi za besplatno gledanje filmova na internetu te nije čudo što postoji aplikacija za telefone.

Aplikacija nudi vrlo jednostavan korisnički izgled koji podrazumeva postere prikazane preko cele početne stranice, sa naslovima filmova odmah ispod.

U gornjem levom uglu je taster za dodatne opcije gde možete promeniti prikaz sadržaja tj. da li će na početnoj stranici biti prikazani filmovi ili serije. Osim toga što možete da gledate filmove, putem Popcorn Time aplikacije je moguće gledati i najnovije serije. Baza je stvarno velika.

Takođe, unutar panela sa dodatnim opcijama možete podesiti po kom žanru će se listati filmovi ili serije, pogledati koji je sadržaj preuzet, budući da je i to moguće, ili pristupiti podešavanjima same Popcorn Time aplikacije.

Unutar tih podešavanja se nalaze opcije za promenu jezika, od kojih srpski nije dostupan. Zatim imate mogućnost da odaberete neki drugi player umesto nativnog, da promenite veličinu fonta i jezik prevoda, kao i njegovu veličinu. U nizu se nalaze i neke druge opcije koje nisu toliko značajne, poput određivanja keš fascikle, postavljanja limita na protok, štikliranje opcije za korišćenje isključivo WiFi internet konekcije i slično…

Kada ste na početnoj stranici, u gornjem desnom uglu imate taster za pretragu što je svakako korisno, kao i taster za deljenje linka ka sajtu za preuzimanje Popcorn Time aplikacije.

Jednom kada dodirnete na film koji želite da pogladate, pristupićete stranici gde imate kratak opis filma, zatim informaciju sa koliko zvezdica je film ocenjen, potom taster u obliku srca koji kada dodirnete, film čuva na listu vaših omiljenih. I na kraju, u istom nizu se nalazi i taster za pregled trailer-a samog filma što je svakako veliki plus.

Ispod se nalaze opcije za podešavanje prevoda i za odabir izvora putem kojeg će se film emitovati. Tu je i taster “Download” putem kog možete preuzeti film na memoriju telefona.

Da biste gledali odabrani film, dovoljno je dodirnuti na plavi taster “Whatch it now” koji je smešten na samom dnu ekrana.

Prednosti / Nedostaci

To je to od prilike. Ono što nam se dopada kod Popcorn Time aplikacije je to što se posteri filma konstanto menjaju, što se baza filmova u pristojno vreme ažurira, dakle ne čeka se dugo na neki novi film, i to što je moguće podeliti film na TV i gledati ga na većem ekranu umesto na malom tj. na telefonu.

Ono što nam se ne dopada je nemogućnost biranja izvora sa kog će se prevod povući. To govorimo jer se često dešava da prevod kasni ili porani što je rezultat loše odabranog titla. Kod Popcorn Time aplikacije ne postoji mogućnost odabira konkretne verzije nekog prevoda, već aplikacija sama bira koja će se verzija koristiti i jednostavno ga svrstava pod opcijom “Srpski”, što je ograničavajuće za nas korisnike.

Takođe, pre emitovanja filma nije moguće videti da li se radi o bioskopskom snimku ili ne. I na kraju, ne dopada nam se to što je filmovima potrebno vreme da se učitaju i što se uopšte privremeno skladište na memoriji telefona. Nekada se dešava da aplikacija ne izbriše keš memoriju, što je zapravo film koji ste ranije gledali, te se memorija telefona brzo napuni. Za korisnike koji ne shvataju u celosti kako aplikacija funkcioniše, to može biti problem jer njihov telefon brzo ostane bez slobodne memorije i bez mogućnosti gledanja novih filmova.

Kako instalirati Popcorn Time aplikaciju?

1. Sa ovog LINKA preuzmite Popcorn Time aplikaciju na memoriju svog telefona.

2. Potom aktivirajte opciju “Nepoznati izvori”. Za one koji ne znaju kako se to radi, OVDE je detaljno uputstvo.

3. Pronađite preuzetu Popcron Time aplikaciju pomoću menadžera datoteka i dodirom na nju pokrenite instaliranje.

*Napomena

- Ukoliko na telefonu nemate aplikaciju menadžer datoteka ili ne znate o kakvoj aplikaciji se radi, na ovom LINKU se možete informisati oko svega.

- Ukoliko ranije nikada niste instalirali aplikaciju sa memorije telefona, na ovom LINKU se možete detaljnije informisati o svemu.

ShowBox

Ako ste pravi filmofil, onda je ShowBox aplikacija za vas. Kada pokrenete ShowBox aplikaciju, prvo što vam se prikaže su vesti iz sveta filma ili serija. Tu možete da pročitate razne najave, zanimljovsti i tome slčno.

A ako dodirnete na taster u gornjem levom uglu ekrana, pristupićete dodatnim kategorijama.

Tu možete pristupiti kategoriji za filmove, za serije, za novosti, za trailer-e, kao i listi vaših filmova koje ste označili kao omiljene ili listi filmova koje ste preuzeli na memoriju telefona.

Jednom kada pronađete film, a to možete uraditi dodirom na kategoriju “Movies”, i unosom naziva filma u baru za pretragu, na raspolaganju će vam biti poster filma, zatim opcije za kvalitet filma, taster za gledanje filma, taster za preuzimanje filma, kratak opis filma i taster za pregled trailer-a filma.

U produžetku opcija za kvalitet filma imate tri tačkice koje vode ka dodatnim opcijama. Tu možete izabrati prevod, ili neki drugi player umesto nativnog.

Kada dodirnete na “Watch now” taster, prvo će vam se prikazati opcije za odabir izvora u čijim naslovima piše kog je video kvaliteta: HD ili FullHD.

U samom vrhu stranice se nalazi zvezdica taster putem kojeg svrstavate film na listu omiljenih, kao i taster za deljenje filma.

Prednosti / Nedostaci

Ono što nam se dopada kod ShowBox aplikacije je cela ta skladnost koja podrazumeva jednostavan korisnički izgled, brzo učitavanje filmova koji se ne skladište na memoriji telefona, ažurnost po pitanju baze filmova i to što se ne koriste bioskopski snimci. Samim tim, neki noviji naslovi mogu malo kasnije postati dostupni za gledanje.

Nekih većih zamerki nemamo, sem toga što ne postoji opcija za deljenje sadržaja na TV i to što i u ovoj aplikaciji ne postoje konkretne opcije za podešavanje prevoda. Ono u šta smo sigurni je da to da će filmofili i obožavatelji serija definitivno biti oduševljeni ShowBox aplikacijom.

Kako instalirati ShowBox aplikaciju?

1. Sa ovog LINKA preuzmite ShowBox aplikaciju na memoriju svog telefona.

2. Potom aktivirajte opciju “Nepoznati izvori”. Za one koji ne znaju kako se to radi, OVDE je detaljno uputstvo.

3. Pronađite preuzetu ShowBox aplikaciju pomoću menadžera datoteka i dodirom na nju pokrenite instaliranje.

*Napomena

- Ukoliko na telefonu nemate aplikaciju menadžer datoteka ili ne znate o kakvoj aplikaciji se radi, na ovom LINKU se možete informisati oko svega.

- Ukoliko ranije nikada niste instalirali aplikaciju sa memorije telefona, na ovom LINKU se možete detaljnije informisati o svemu.

- Ipak je moguće gledati sadržaj iz Showbox na TV-u, ali uz pomoć alternativnog rešenja koje podrazumeva aplikaciju “Local Cast for Cromecast”. Možete je preuzeti sa ovog LINKA.

Terrarium TV

I za kraj smo ostavili, po našem mišljenju, najbolju aplikaciju za gledanje filmova ili serija. To odgovorno tvrdimo jer Terrarium ima pregršt korisnih opcija i veoma ažurnu bazu filmova! Pa hajdemo da vidimo gde se šta nalazi i čemu služi!

Kada pokrenete Terrarium aplikaciju, prikazaće vam se lista sadržaja koji je u trendu. Dok ne promenite, to će uvek biti serije.

U samom vrhu ekrana imate prvo taster za dodatne opcije gde možete preći sa prikaza serija na prikaz filmova.

Zatim imate kategoriju “Omiljeni” gde možete pregledati sav sadržaj koji ste sačuvali tj. označili omiljenim.

Dole se niže opcija “TV Calendar” putem koje možete pregledati serije prema datumu, kao i kategorija “Download” unutar koje možete pregledati vaš prethodno preuzet sadržaj.

Na kraju se nalazi i kategorija “Postavke” unutar koje možete baš mnogo toga podesiti. Ono što se nama dopada je to što postoji srpski jezik koji je primenjen na skoro 100% korisničkog izgleda aplikacije.

Tu je i mnogo drugih opcija koje se odnose na same performanse aplikacije i njen rad. Opcije koje bismo mi istakli su one za filtriranje sadržaja pa tako uvek možete podesiti da vam se ne prikazuju bioskopski snimci već samo HD ili FullHD. Takođe, super je to što je moguće podesiti prevod tj. odabrati boju teksta, da li će tekst imati pozadinu ili koje će veličine prevod biti.

No, na listi su mnoge druge korisne opcije koje savetujemo da pogledate i podesite prema vašim preferencama. Pored tastera za dodatne opcije, na samom vrhu ekrana, se nalazi opcija za svrstavanje sadržaja po žanru ili nekim drugim kriterijumima. Zatim imate lupica taster za pretragu sadržaja po nazivu i Chromecast taster za deljenje sadržaja na TV.

<

Jednom kada pristupite filmu koji želite da gledate, prikazaće vam se stranica sa trailer-om na vrhu, ili posterom filma ukoliko traler nije dostupan.

U gornjem desnom uglu stranice imate kockicu koju kada štiklirate označavate film pregledanim te se on u budućnosti više neće prikazivati na listi.

Odmah pored je taster za iniciranje pregleda filma i taster za dodatne opcije tj. opcije za označavanje filma omiljenim.

Ispod trailer-a su dva isečka, jedan je “Pregled” koji lista kratak opis filma, a drugi je “Vidi još” koji lista sadržaj sličan filmu.

U donjem desnom ćošku ekrana se nalazi još jedantaster za iniciranje pregleda filma. Taj taster vas praktično vodi ka listi izvora putem kojih se može emitovati film. 

Ta lista sadrži filmove koji su različog kvaliteta i tipa. Pa tako, na listi mogu biti izvori lošijeg, bioskopskog kvaliteta i to obično bude slučaj za film koji je nedavno počeo da se emituje po bioskopima, ili izvori HD, FullHD ili 4K rezolucije.

Kada dodirnete na neki od izvora filma pojaviće se “popup” prozor u kom imate opcije da odmah pokrenete film, da prvo izaberete prevod pa da pokrenete film, da pokrenete film putem nekog drugog player-a, da preuzmete film bez prevoda ili sa prevodom, kao i da kopirate link za strimovanje.

Izbor prevoda se bazira na tri izvora koji su takođe prilagodivi u podešavanjima aplikacije. Dakle, u podešavanjima aplikacije određujete koji će se jezici prevoda prikazivati, u slučaju da želite da se pored srpskog prikazuju i bosanski, hrvatski, crnogorski i slično. To obično bude od koristi, jer kada prevod ne postoji na srpskom, vrlo verovatno postoji na hrvatskom. Takođe, niste ograničeni da odaberete samo jezik, već i verziju prevoda. Na taj način možete da pronađete prevod sa tajmingom koji odgovara izvoru filma za koji ste se odlučili. To u suštini znači da možete da pronađete prevod koji neće kasniti ili poraniti.

Prednosti / Nedostaci

Ono što želimo posebno da pohvalimo je to što se filmovi neverovatno brzo učitavaju! Do pet puta brže od svih ostalih aplikacija. Takođe, sinhronizacija sa Chromecast uređajima je fantastična. Sve radi fluidno, bez čekanja i grešaka. Obično druge aplikacije ne mogu tako lako da se povežu na TV ili kasnije ne dozvoljavaju premotavanje.

Naravno, super je to što je moguće promeniti boju i veličinu fonta koji se koristi za prevod, kao i to što je moguće izabrati prevod sa odgovarajućim tajmingom. Čak i da ne postoji prevod sa odgovarajućim tajminogm, nativni player Terrarium aplikacije ima opcije za kontrolu brzine prevoda. To znači da prikaz prevoda možete da ubrazate ukoliko on kasni, ili usporite ukoliko rani.

Jednostavno, sve je odlično odrađeno! Jedini nedostatak koji je vredan pomena je to što se često dešava da na listi budu prikazani posteri filmova za koje još ne postoji izvor za gledanje, pa čak ni bioskopski. Kao i to da Terrarium povremeno prikazuje reklame preko celog ekrana (ne u toku gledanja filma).

Budući da Terrarium ima fantastičnu programersku podršku koja vrlo često ažurira svoju aplikaciju, sigurni smo da će to uskoro biti rešeno. Do daljnjeg, Terrarium aplikacija je apsolutni pobednik!

Jedva čekamo da čujemo vaše utiske! Probajte neku od ovih aplikacija pa nam obavezno pišite u komentarima da li vam odgovaraju.

Kako instalirati Terrarium TV aplikaciju?

1. Sa ovog LINKA preuzmite Terrarium TV aplikaciju na memoriju svog telefona.

2. Potom aktivirajte opciju “Nepoznati izvori”. Za one koji ne znaju kako se to radi, OVDE je detaljno uputstvo.

3. Pronađite preuzetu Terrarium TV aplikaciju pomoću menadžera datoteka i dodirom na nju pokrenite instaliranje.

*Napomena

- Ukoliko na telefonu nemate aplikaciju menadžer datoteka ili ne znate o kakvoj aplikaciji se radi, na ovom LINKU se možete informisati oko svega.

- Ukoliko ranije nikada niste instalirali aplikaciju sa memorije telefona, na ovom LINKU se možete detaljnije informisati o svemu.