Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Najbolje aplikacije za nadzor dece! [Parental Control]

Najbolje aplikacije za nadzor dece! [Parental Control]

Evo koje su najbolje aplikacije za praćenje načina korišćenja telefona kod dece!

Evo koje su to aplikacije pogodne za nadgledanje dece kada je reč o korišćenju telefona i interneta. Te aplikacije ukratko nazivaju “Parental Control” i one omogućavaju roditeljima detaljniju kontrolu i nadgledanje načina korišćenja telefona kod svoje dece.

 



Internet je uvrnuto mesto. Korišćenje interneta je u isto vreme zastrašujuće, ali i uzbudljivo. Čak i ako znate šta radite i u koji posao ste se upustili, često se dešava da uradite nešto što ne biste smeli… Jednostavno, previše je različitih informacija na dohvat “kllka” koje ni odrasla osoba ne može da procesuria tako brzo kako bi na vreme zaključila kuda ide tok “surfovanja” po internetu. Shodno tome, deca su neretko lak plen raznih kriminalaca.

Uz veliki napredak tehnologije, nove generacije se ozbiljno oslanjaju na internet za skoro sve zadatke koji im se u životu nameću. Kako oni zapravo konzumiraju internet u te svrhe i kako primenjuju rešenja? Pa putem uređaja kao što su LapTop računari, tablet računari, pametni telefoni i slično. Sigurni smo da i sami shvatate šta želimo da kažemo. Internet je svakako zgodan za mlade mozgove koji su željni informacija. Međutim, potrebno je usmeriti tu žeđ za znanjem na pravo mesto i zasititi ga pravim informacijama… Roditelji su ti koji mogu da procene šta je dobro za njihovu decu te zgodno prepustiti taj posao usmeravanja upravo njima.

Programeri koji prave aplikacije su svesni stoga pa su roditeljima rešili da pomognu aplikacijama za ograničavanje, usmeravanje, nadgledanje i ostalu, površinsku ili detaljnu kontrolu načina korišćenja telefona njihve dece.

Evo koje su to po našem mišljenju najbolje “Parental Control” aplikacije:

SecureTeen Parental Control

U pitanju je besplatan servis koji roditeljima omogućava kontrolu uređaja njihove dece, kao i nadgledanje korišćenja Android uređaja njihove dece. Da biste mogli da koristite ovaj servis, potrebno je da se “SecureTeen Parental Control” aplikacija nađe uređaju vašeg deteta. Čim to obavite, bez problema možete pratiti šta rade na internetu, koje aplikacije koriste, kuda se kreću, koga pozivaju ili ko ih poziva, kao i to sa kim se dopisuju. Takođe, bez problema možete blokirati neke aktivnosti ukoliko smatrate da to nije nešto što vaše dete sme da radi tj. koristi.



Sve pomenuto obavljate pristupanjem “cp.secureteen.com/login” adrese što znači da niste uslovljeni na to da koristite aplikaciju… Možete je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnici ili direktno sa ovog LINKA. Probajte je, možda će vam se dopasti ovo!

Kids Place - Parental Control

Ovo je aplikacija malo drugačijeg karaktera. Zašto? Ona funkcioniše na princip “profila”. Dakle, odredite šta vaše dete može ili ne može da koristi i tako kreirate profil. Kada se aktivira profil, vaše dete će moći da koristiti telefon samo onako kako ste vi zamislili, odnosno prethodno odredili. Naravno, postoje već unapred definisani profili koje vi možete modifikovati po vašoj želji.

Štos je u tome što ti profili funkcionišu kao “Launcher” te je ova aplikacija izuzetno korisna u situacijama kada telefon u pojedinim momentima prepuštate svom detetu. Na taj način, vaše dete će moći da koristi vaš telefon po “propisima” koje ste vi prethodno odredili, a da pritom ne narušite vaše postavke, način korišćenja i rutinu.



Znači, nećete biti u situaciji da brinete da li je vaše dete kupilo neku aplikaciju sa Google Play prodavnice ili da je skinulo neki sadržaj sa interneta koji može naškoditi uređaju i slično… Naravno, ograničavanje poziva i poruka je takođe moguće, kao i filtriranje sajtova kojima dete može pristupiti (potrebam je plug-in za filtriranje sajtova).

Ovu aplikaciju bismo pre svega preporučili roditeljima koji imaju malo manje dete. Možete je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.



Screen Time Parental Control

Ova aplikacija je idealna za roditelje koji žele da odviknu ili na vreme naviknu svoju decu to koliko će vremena moći da koriste telefon ili određenu aplikaciju. Dakle, pomoću Screen Time Parental Control aplikacije roditelj u nekoliko dodira može da ograniči vreme korišćenja neke aplikacije. Primera radi, roditelj može za jednu aplikaciju odrediti vreme korišćenja 30 minuta, a za neku drugu 60 minuta.

Takođe, ova aplikacija ima odličan algoritam koji automatski može da proceni koje aplikacije mogu se koriste i to da li se predugo koriste kako bi se ogranilio pristup ili korišćenje. Primera radi, kao roditelj vrlo lako možete odrediti da sve aplikacije budu nedostupne u vreme kada dete treba provesti za spavanje. Isto tako za u učenje, trening, šetnju itd. Znači, niste uslovljeni da svaki dan iznova unosite koje i koliko vremena neke aplikacije neće biti omogućene za korišćenje. Sve što treba da odredite je vrmense intervale, kao i aplikacije koje nisu dostupne u tim intervalima. Potom će Screen Time Parental Control aplikacija svakodnevno prepoznati kada je vreme za recimo spavanje i automatski blokirati društvene mreže, igrice i slično, a ostaviti aplikacije koje ne ometaju pažnju.

Možete je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

Prilažemo vam i linkove za koje smatramo da vam mogu pomoći da vaše dete zdravije i pametnije koristi pametne uređaje.

Nek vapa deca gledaju video snimke sa YouTube servisa koji su odgovarajući za njihov uzrast:

>> YouTube Kids je idalan za decu! <<

Sačuvajte okice svoje dece i odredite im distancu sa koje će moći da gledaju u telefon.

>> Samsung Safety Screen je aplikacija koju svi savesni roditelji moraju barem da probaju! (VIDEO) <<