Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Učenje stranih jezika je sada lakše uz nove Duolingo chatbot "ortake" za vežbanje!

Učenje stranih jezika je sada lakše uz nove Duolingo chatbot "ortake" za vežbanje!

Nova Duolingo aplikacija je dobila chatbot-ove koji olakšavaju vežbanje stranih jezika kroz ćaskanje. Pročitajte o čemu je reč.

Dok mnogo kompanija i startup-a razmišlja i govori o mogućnostima “robota za dopisivanja” (eng. chatbot), Duolingo sa druge strane već radi na njegovoj implementaciji u okviru svoje aplikacije. Prvi rezultati se već mogu primetiti kod najnovije verzije Duolingo aplikacije za iOS.

Čemu zapravo služi ovaj “chatbot” i kako on može da pomogne korisnicima Duolingo aplikacije? Pa, za početak, svi korisnici mogu da vode razgovor sa njim na jeziku koji uče. Doduše, u startu chatbot podržava nekoliko jezika: nemački, francuski i španski. Naravno, chatbot još nije sposoban da zameni pravu osobu sa kojom biste mogli da vežbate, ali je definitivno veoma dobra zamena. Super je to što tokom komunikacije sa chatbot-om uvek imate malu pomoć. Dodirom na “Help my reply” taster prikazaće vam se odgovori koje možede pružiti chatbot-u i tako nastavite vežbanje tj. komunikaciju.



Kako biste mogli da koristite chatbot potrebno je da prođete nekoliko lekcija, što je sasvim očekivano. Kako uopšte razgovarati sa nekim ukoliko ne razumete baš ni jednu reč, zar ne? Tu su i brojne druge mogućnosti chatbot-a kao što je podsetnik za vežbanje pojedinih lekcija i slično. Za sada, Duolingo sa chatbot-om je dostupan samo na iOS uređajima ali će uskoro biti i na ostalim platformama: Android i Windows Phone.

Kada se podvuče linija, ovo je odličan dodatak već fantastične Duolingo aplikacije koju smo mi ranije i testirali. Ovo će u velikoj meri pomoći onima koji kroz razgovor bolje uče strane jezike. Na priloženom linku pročitajte nešto više o njoj:

>> Duolingo: kako naučiti strani jezik online i uz pomoć mobilnog telefona? <<