Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo kako da uvek znate šta se dešava na telefonu vašeg deteta?

Evo kako da uvek znate šta se dešava na telefonu vašeg deteta?

Pomoću aplikacije KidsGuard Pro za Adroid možete pratiti kretanje vašeg deteta, nadlgedati dopisivanje koja se obavljaju preko svih popularnih društvenih mreža ili da pratite koje web adrese dete posećuje. Naravno, može uraditi mnogo toga još, a da to vaše dete nikada sazna.

Danas gotovo svako dete koristi pametni telefon. Taj momenat kada će dete dobiti svoj prvi telefon se iz godine u godinu pomera. Neretko roditelji svom detetu kupe prvi pametni telefon kako ono moglo da se javi ukoliko zakasni na autobus ili da se javi ako se slučajno nađe u nevolji.

Naravno, deca su radoznala i vrlo su upućena na koje sve načine današnji pametni telefon može da se koristi. Samim tim, vrlo brzo deca svoj telefon počnu da koriste za zabavu i komunikaciju sa ostalom decom, ali i za ne tako dobre stvar. Zato je roditeljima potrebam alat u vidu aplikacije koja im omogućava da vrše nadzor dečijih telefona. Jedna od korisnih i vrlo moćnih aplikacija za nadzor dečijih telefona je KidsGuard Pro za Android uređaje.



Pomoću KidsGuard Pro aplikacije za nadzor uvek možete pratiti istoriju poziva koji se odvijaju na telefonu. Možete čak i da snimite pozive ukoliko smatrate da je to bitno. Možete da pratite kretanje svog deteta tj. da vidite gde se ono trenutno nalazi. Takođe, ako smatrate da se dete dopisuje sa sumnjivim licima preko Viber-a, Facebook-a, WhatsApp-a i slilnih aplikacij, vi bez problema možete to proveriti.

Mogućnosti KidsGuard Pro aplikacije su ogromne, a mi samo nabrojali par njih. U današnjem članku ćemo pokazati gde da preuzmete KidsGuard Pro aplikaciju, kako da je postavite i šta sve možete da uradite sa njom.

*NAPOMENA

- Ovaj članak je sponzorisan od strane ClevGuard kompanije. Ipak, bitno je da znate da oni nisu uticali na sadržaj članka. Sve napisano je naše lično iskustvo koje smo stekli koristeći ovaj servis. 

- KidsGuard Pro za Android možete instalirati i podesiti i na Huawei telefonima što je super jer Huawei trenutno ne nudi nativno rešenje za nadzor dečijih telefona kao što to Google nudi kroz Family Link aplikaciju. 

Kako i gde preuzeti KidsGuard Pro aplikaciju na telefonu deteta?

Da biste mogli da pratite aktivnosti na detetovom telefonu, potrebno je da obavite par stvari kako bi sve radilo bez greške. Naime, prvo je potrebno da se pretplatite na servis “KidsGuard Pro” klikom na priloženi link:



>> KidsGuard Pro <<

Pretplata je na mesečnom nivou i trenutno košta $29.95 što nije preterano povoljno. Međutim, ukoliko se pretplatite na godišnjem nivou, onda će vas to koštati $99.95 što na mesečnom nivou ispadne $8.32.



Jednom kada se pretplatite, potrebno je da na dečijem telefonu preuzmete KidsGuard Pro aplikaciju. To ćete uraditi tako što ćete preko internet pregledača pristupiti www.clevguard.net web adresi.

Kada se učita stranica, samo prevucite taster sa leve strane trake na desnu i bićete upitani da preuzmete datoteku.



Ne brinite što se upozorenja tiče, datoteka tj. aplikacija je potpuno bezbedna. Samo dodirnite na taster “Ipak preuzmi”.

Kako instalirati KidsGuard Pro aplikaciju na telefonu deteta?

Kada se preuzimanje završi, pokrenite “File Manager” aplikacju i u fascikli “Downloads” pronađite aplikaciju čiji će naziv biti “Install_123_1234567890.apk”.

Brojevi nakon “install” će se uvek razlikovati, to ne treba da vas zbuni. Dodirom na tu datoteku pokrećete instalaciju koja ne bi trebalo da potraje duže od par minuta.

Bitno je da znate da ne bi trebalo da pokrenete preuzetu “Install_123_1234567890.apk” aplikaciju iz direktno iz internet pregledača. To vam govorimo jer instalacija vrlo verovatno neće biti uspešna. 

Kako postaviti KidsGuard Pro aplikaciju na telefonu deteta?

Na karju, kada se instalacija završi, dodirnite na taster “Otvori”. Da biste nastavili dalje, unesite email adresu preko koje ste se pretplatili i lozinku. Lozinku možete pronaći u email adresi koja vam je stigla nakon što ste se pretplatili. Ukoliko ne vidite email sa lozinkom, proverite “Spam” ili “Trash (eng. otpad) fasickle.

Kada završite sa prijavljivanjem na svoj KidsGuard Pro nalog, potrebno je da pravilno podesite aplikaciju tj. telefon. Sama KidsGuard Pro aplikacija će vam prikazivati instrukcije šta i gde treba da uradite. Ukoliko budete imali nekih dilema oko toga, uvek možete pogledati ovaj video:

Kako nadgledati telefon deteta pomoću KidsGuard Pro aplikacije?

Kada uspešno postavite KidsGuard Pro aplikaciju na telefonu svog deteta, ClevGuard ikona će nestati i vaše dete nikada neće moći da sazna da li vi imate pristup uređaju i da li ga nadgledate.

Naravno, da biste vi kao roditelj mogli da nadgledate telefon deteta, potrebno je da sa svog telefona ili računara pristupite web adresi:

>> panel.clevguard.com <<

Zatim se ulogujte yna svoj ClevGuard tj. KidsGuards Pro nalog pomoću email adrese i lozinke.

I na kraju, u okviru sekcije “KidsGuard Pro for Android” možete pogledati tačan model telefona na koji je servis aktiviran, na koji paket ste se pretplatili i kada pretplata ističe.

Tu su i dva tastera “Dashboard” i “Settings”. Ako kliknete na “Settings” tu ćete pronaći informacije o vašem nalogu, opciju za otkazivanje pretplate, kao i opciju za deregistrovanje telefona koji se nadgleda.

A ako kliknete na taster “Dashboard”, onda će vam se učitati kontrolna tabla preko koje možete detaljno pratiti aktivnosti koje se odvijaju na telefonu vašeg deteta.

Tu imate razne kategorije koje će vam ponuditi razne opcije i funkije. Mi ćemo probati ukratko da vam pojasnimo šta možete sve učiniti sa dostupnim kategorijama i opcijama.

Dashboard

U okviru ove kategorije možete pregedati neke ključne informacije:

- O vašem KidsGuard Pro nalogu.

- O samom uređaju koji se nadgleda.

- O najčešće pozivanim kontaktima.

- O trenutnoj lokaciji telefona koji se nadgleda.

Phone Files

 - U okviru kategorije “Phone Files” možete pronaći mnoštvo korisnih alata za nadgledanje. Tu možete pratiti istoriju poziva klikom na “Call Logs” i videti sa kojim brojevima tj. kontaktima je komunicirano, koliko dugo i u koje tačno vreme tj. kojeg datuma.

- U okviru kategorije “Messages” možete pregledati sve SMS prepiske koje su se odvile na telefonu deteta.

Možete imati detaljan uvid u prepiske, baš kao da držite telefon deteta u svojim rukama.

- U okviru kategorije “Contacts” možete pogledati sve sačuvane kontakte na telefonu deteta.

- U okviru kategorije “Browser History” možete proveriti koje sve web adrese posetilo detete na telefonu koji se nadgleda.

- U okviru kategorije “Photos” možete pristupiti svim fotografijama koje se nalaze na memoriji telefona koji se nadgleda.

Fotografije možete uvećati i pregledati ili preuzeti.

- U okviru kategorije “Video Preview” možete pristupiti svim video zapisima koji se nalaze na memoriji telefona koji se nadgleda. I njih takođe možete preuzeti u slučaju da je to potrebno.

- U okviru kategorije “App Activites” možete pregledati listu aplikacije koje su nedavno korišćene. Tu možete videti kada je aplikacija tačno instalirana, koliko je puta korišćena na dnevnom nivou i koliko je vremena dete provelo koristeći te aplikacije u toku dana.

- U okviru kategorije “Keylogger” možete proveriti apsolutno sve što uneto pomoću tasteture telefona. 

To znači da će biti zabeležen apsolutno svaka aktivnost na tastaturi telefona.

- U okviru kategorije “Calnedar” možete proveriti sve događaje koji su zabeleži i sačuvani na telefonu deteta.

Location Tracking

- U slučaju da želite da proverite trenutnu lokaciju svog deteta, uvek možete pristupiti kategoriji “Location Tracking” i kliknuti na podkategoriju “Locations”.

Tu možete pregledati nedano posećene lokacije, kao i trenutnu lokaciju telefona koji se nadgleda.

- A u slučaju da postoji lokacija koju vaše dete nikako ne sme da poseti, onda možete podesiti “Geofence” i tako dobiti obaveštenje na email u slučaju da se to dogodi.

Super je to što možete podesiti vreme kada želite da KidsGuard Pro motri na to da li je dete posetilo lokaciju koju ne bi trebalo. To znači da možete podesiti da vam stigne obaveštenje na email ako dete poseti Geofence lokaciju u periodu od 13h do 18h, tokom radnih dana, tj. tokom onih dana koje vi odaberete.  Isto tako, možete odabrati krug od 50 ili više metara za Geofence.

Pa ako ste podesili krug od 500 metara, onda će vama na email stići obaveštenje o tome da se dete nalazi u tom krugu od 500 metara. 

Na ovaj način možete biti obavešteni o tome da li je vaše dete blizu lokacije na kojoj ne bi trebalo da bude i tako sebi napravite prostora da reagujete. 

- "WiFi Logger" je podkategorija koja vam prikazuje sve WiFi pristupne tačke na koje se telefon vašeg deteta prijavilo. Tu imate informacije o tačnom nazivu, tačnom vremenu prijave i odjave sa WiFi pristupne tačke.

Social Apps

Ova kategorija je zaduzena za detaljnije nadlgedanje najčešće korišćenih aplikacija društvenog karaktera.

Dakle, u mogućnosti ste da nadgledate aktivnosti unutar sledećih aplikacija:

- WhatsApp

- Facebook

- Messenger

- Snapchat

- Instagram

- Tinder

- Kick

- Viber

- Line

- WeChat

- QQ

Tu možete videti sledeće aktivnosti:

- Sve prepiske koje su obavljene unutar tih aplikacija.

- Sva obaveštenja koja su pristigla vezano za te aplikacije. 

- Propustene ili uspostavljene pozive.

- Screenshot-ove koji se periodično prave dok se aplikacija koristi. 

Remote Control

Kategorija “Remote Control” nudi mogućnost nadgledanje telefona u realnom vremenu.

Pa ako zelite da vidite šta vaše dete trenutno radi na telefonu, onda je potrebno da koristite opciju “Capture Screenshots”. Da biste moglil da koristite ovu opciju, potrebno je da dete trenutno koristi telefon. Ukoliko je telefon zaključan, nećete biti u mogućnosti da okinete screenshot.

Ako sa druge strane želite da okinete fotografiju i pogledate šta kamera telefona trenutno vidi, onda to možete obaviti pomoću opcije “Take Photos”

Da biste mogli da snimite sve pozive koji se na telefonu obave, potrebno je da aktivirate opciju “Record Calls”. Imajte na umu da ova opcija možda neće raditi usled regulacije zemlje u kojoj se telefon koristi.

U slučaju da želite da izvučete sve informacije o aktivnostima koje su se odvile na telefonu vašeg deteta, onda to možete uraditi pomoću opcije “Data Export”. Tu možete odabrati koju vrsti podataka želite da izvučete i sačuvate na memoriji vašeg računara.

Premissions Check

Ukoliko neka funkcija ne radi kako treba, moguće je da nekoj aplikaciji na telefonu nisu dodeljene sve neophodne dozvole. To možete proveriti upravo u okviru “Premissions Check” kategorije.

To bi otprilike bilo to! Ukoliko imate bilo koje pitanje vezano za korišćenje ovog programa, uvek se možete obratiti njihovoj podršci (na eng. jeziku) i oni će vam vrlo brzo odgovoriti.