Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako da vidite stranicu sa linka pre nego što je otvorite u Chrome-u?

Kako da vidite stranicu sa linka pre nego što je otvorite u Chrome-u?

Google Chrome za Android pametne telefone i tablete ima sjajnu funkciju koja vam omogućava da pregledate web stranicu pre nego što je otvorite. Ovaj pregled vam može uštedeti muku oko otvaranja stranice i vraćanje na prethodnu. Evo kako da to uradite.

Ova funkcija vam omogućava da zavirite na stranicu sa linku na trenutnoj stranici. Ne morate da otvorite stranicu direktno ili da je pošaljete na novu karticu. Ovo je veoma zgodan trik ako ćete stranicu pregledati samo brzo ili niste sigurni šta je na njoj.

 



Kako da vidite stranicu sa linka pre nego što je otvorite u Chrome-u [Android]

  1. Otvorite aplikaciju Google Chrome na vašem Android telefonu ili tabletu i idite na neku web  lokaciju.

  1. Zatim pronađite link bilo gde na stranici, a zatim dodirnite i zadržite taj link dok se ne pojavi iskačući meni.

  1. Meni uključuje opcije za otvaranje kartice u režimu bez arhiviranja, kopiranje veze i još mnogo toga. Ono što želimo da izaberemo je „Prikaži stranicu“.

  1. Veza će se otvoriti u okviru za pregled preko trenutne stranice. Pregledanu stranicu možete pregledati kao i bilo koju drugu web stranicu. Svaki link koji odaberete unutar pregleda otvoriće se i u tom okviru za pregled.

  1. Ako želite da otvorite stranicu u celoj kartici, dodirnite ikonu strelice u kutiji. Ovo će stvoriti grupu kartica sa prethodnom stranicom na kojoj ste bili.

  1. Da biste zatvorili pregled, prevucite nadole sa vrha kliznog okna ili dodirnite ikonu „X“.



To je sve. Ova funkcija je možda sakrivena, ali može biti koristan mali trik kad se jednom naviknete. Možete uštedeti malo vremena ako samo trebate brzo pogledati stranicu.

>> Kako se koristi režim bez arhiviranja u Google Chrome-u za Android? <<