Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako duplim dodirom po ekranu zaključati telefon?

Kako duplim dodirom po ekranu zaključati telefon?

Evo kako da podesite svoj telefon tako da se on zaključa čim brzo, dva puta dodirnete po njegovom ekranu, šta god u tom trenutku radili vi na njemu…

Ako se sećate revolucionarne LG funkcije “Knock ON”  koja je premijeru imala na LG G3 modelu, onda znate kakvo uputstvo pravimo za vas! Naime, LG je prestavio funkciju koja omogućava korisnicima LG G3 telefona, a kasnije mnogih drugih LG modela, da zaključaju ili otključaju uređaj jednostavim duplim dodirom po ekranu! To je stvarno nešto što uveliko olakšava korišćenje uređaja.

 



Međutim, ostali telefoni ovu funkciju ne mogu imati ukoliko nisu root-ovani ili ukoliko ona fabrički, od strane proizvođača, nije instalirana. Ali, ne budite razočarani jer je programer i čaln XDA-developers.com sajta, aravindsagar,  uspeo da napravi aplikaciju koja će delimično omogućiti “Knock ON” funkciju na ostalim uređajima koji nisu root-ovani.

>> Kako otključati telefon licem? <<

Kada kažemo delimično, to se odnosi na to da aplikacija omogućava samo zaključavanje telefona duplim dodirom po ekranu tj. njeogovo postavljanje u stanje sna, ali ne i otključavanje. Aplikacija se naziva “Easy Lock” i može raditi na Android 4 verziji ili iznad. Dakle, nije potrebno odobriti joj pristup root-u kako bi radila, a jeste potrebno dodeliti joj neke dozvole. Evo šta konkretno treba da uradite kako biste je instalirali i podesiti:

1. Prvo preuzmite i instalirajte Easy Lock sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

2. Pokrenite Easy Lock aplikaciju i dodirnite na “Aktiviraj” taster kako bi joj dodelili administrativne dozvole.



3. Potom dodirnite na crveni “Get started” taster koji se nalazi na dnu ekrana.

4. Kada se pojavi iskakajući panel sa upitom da dodelite još jednu dozvolu, vi naravno potvrdite na OK pa na prekidač u produžetku naslova “Daj dozvolu” i vratite se jedan korak unazad.

5. Sada ste na početnoj stani aplikacije gde možete prilagoditi brzinu duplog dodira, polje za dodirivanje tj. da li će to biti samo traka notifikacionog panela ili celi panel, kao i još mnogo drugih opcija…



Naš savet vam je da podesite da to bude baš brzi dodir jer se nekada dešava da se telefon zaključava kada kuckate poruku.