Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako otključati telefon licem?

Kako otključati telefon licem?

Da li znate kako da podesite vaš telefon da se otključava samo ako ste vi prisutni?

Android svojim korisnicima pruža pregršt različitih načina da svoj telefon obezbede. Svako ko koristi Android uređaj može postaviti PIN sigurnosnu proveru, šablon ili da postavi šifru. PIN je možda i najčešći izbor pored šablona jer zahteva unošenje četri broja, što je praktično najbrži i najlakši način da se pristupi telefonu. Međutim da li ste znali da svoj telefon možete otključati skeniranjem svog lica?

 



Sigurnosne provere pri otključavanju su nekome jako bitne, nekome je bitno da u nekim trenucima imaju PIN ili šablon, a mnogi korisnici i ne koriste sigurnosnu proveru pri otključavanju telefona. Mi želimo da podignemo svest o tome koliko je bitno da budete obezbeđeni jer i najmanja informacija za koju vi smatrate da je nebitna može, ili vama, ili nekom drugom zakomplikovati život! Istraživanja su pokazala da se čak 27% “provala” u tuđ telefon desilo sa namerom špijunaže drugog ili trećeg lica.

>> Kako sačuvati vašu privatnost na Android uređajima u nekoliko prostih koraka!? <<

>> Ovo su aplikacije koje će vam omogućiti potpunu zaštitu vaše privatnosti! <<

Podaci koje smo naveli nisu ni malo naivni i trebalo bi da razmislite o postavljanju sigurnosne provere na svom telefonu. Pretpostavljamo da znate da postavite PIN, šifru ili šablon, stoga mislimo da bi vam bilo korisno da vam pokažemo kako da postavite sigurnosnu proveru skeniranjem lica.

Pre nego što bilo šta započnemo, morate da postavite bilo kakvu sigurnosnu proveru, ako već do sada niste. Uđite u podešavanja > bezbednost > zaključavanje ekrana, zatim u okviru ove kategorije izaberite način otključavanja. Mi savetujemo da to bude PIN. Ispratite navođenje koje vam Android sistem pruža radi postavljanja PIN-a.

*Napomena



U zavisnosti od verzije Android-a ili marke telefona koordinate ove opcije mogu se menjati. Sve u svemu suština je da se ova opcija nalazi pod kategorijom “Bezbednost” ili “zaključavanje ekrana”.

Nakon toga vratite se u podešavanja > bezbednost > zaključavanje ekrana i izaberite opciju “otključavanje lica”. Dodirom na pomenuti način otključavanja, započinjete proces postavljanja. U jednom trenutku doći ćete do koraka gde treba da telefon uperite ka svom licu kako bi vas prednja kamerica skenirala. Primetićete bele tačkice, one su tu kako bi vas usmerile gde da postavite svoju glavu da bi vas telefon što bolje skenirao. Po završetku skeniranja sve bele tačkice će postati zelene gde ćete odmah potom dobiti obaveštenje da ste uspešno postavili otključavanje licem.

trusted face got

>> Kako isključiti praćenje lokacije na Android uređajima? <<



>> LastPass aplikacija za manipulisanje lozinki je upravo postala besplatna! (VIDEO) <<

>> Prijavite se na društvene mreže, forume i servise jednostavnim prevlačenjem prsta preko senzora. Evo kako! <<

Bilo bi pametno da telefon pri skeniranju postavite u prirodan položaj kako sledeći put ne biste morali da iz neprirodnog položaja otključate telefon. Takođe, potrudite se da blago menjate izraze lica tokom skeniranja kako bi ste kasnije mogli da otključate telefon bez obzira na vaše raspoloženje. Ženama tj. osobama sa dugom kosom savetujemo da tokom skeniranja lica svoju kosu drže onako kako uvek drže. Nekada se telefon može zbuniti pri otključavanju ako promenite frizuru nakon skeniranja.



Neki telefoni imaju mogućnost skeniranja u više navrata kako bi korisnik sebe skenirao u raznim izdanjima. Imajte na umu da otključavanje licem spada u slabije sigurnosne provere jer svako ko ima sličnosti sa vama može otključati telefon. Dešavalo se dok smo testirali opciju da pomoću slike, osobe čiji je telefon, prođemo sigurnosnu proveru.

>> Kako podesiti telefon da ne traži sigurnosnu proveru dok ste kući,na poslu ili gde god da se vi osećate sigurno? <<

>> LockDown pro je aplikacija trećeg lica koja zaključava sve što poželite i to radi na “pametan” način! <<