Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Galaxy Core Duos?

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Galaxy Core Duos?

Konačno CustomROM koji se prilagođen za Samsung Galaxy Core Duos a da je pritom LolliPop verzija! Pored toga što je tematizovan na Android 5, ovaj ROM je unapređen na mnogo načina. Pogledajte šta sve nudi!

Android 5 LolliPop je prava senzacija poslednjih par meseci kod korisnika Android uređaja. Pitanje je kada će i koji će to telefoni sve biti ažurirani na novu Android verziju? Neki telefoni su dobili ažuriranje na Android 5 LolliPop još pre mesec dana, neki upravo sada dobijaju a neki uređaji ga neće dobiti nikada. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će Galaxy Core Duos dobiti zvanično ažuriranje ali srećni smo što možemo da vas obradujemo da je ovaj model dobio CustomROM koji najbolje imitira poslednju verziju Androida! Ne samo da je tematizovan već je unapređen raznim dodacima.



Dodaci i funkcije koje ovaj CustomROM nudi:

Sadrži root

GSM pojačan

3G pojačan

Baterija rasterećena

Korisnički izgled je unapređen

Pregled web-a bez greški i kočenja



Unapređen kvalitet pozivanja

Dalvik unapređen

Reprodukcija multimedije unapređen

Kamera unapređena



Brzina WiFi unapređena (ne spušta se)

Internet preko SIM kartice unapređen

Unapređen video poziv



CPU unapređen

Isključena ADB notifikacija

Ubačen TeslaLED za korišćenje lampe

Takođe ovaj ROM ima Android temu koja sadrži mnoštvo unapređenja, skraćenica i opcija koje ćete sami probati nakon instalacije. Proces instaliranja je jednostavan odnosno isti kao i za sve ostale CustomROM-ove.

Recovery 

Da bi ste instalirali bilo koji CustomROM neophodno je da imate instaliran recovery na svom telefonu. Ako nemate instaliran recovery na priloženom LINKU pogledajte detaljno uputstvo kako da instalirate recovery na svoj Galaxy Core Duos.

>> Kako instalirati recovery na Samsung Galaxy Core (Duos) telefonu? <<

Zatim, morate da preuzmete ovaj ROM sa priloženog LINKA kako bi ste ga prebacili na microSD karticu.

>> Android 5 LolliPop ROM za Samsung Galaxy Core Duos <<

Instalacija

Kada prebacite ROM na microSD karticu uđite u recovery, to ćete učiniti dužim istovremenim držanjem tastera za paljenje telefona (power on), za pojačavanje zvuka (volume up) i tastera za povratak na početni ekran (home).

Kada pristupite recovery-u, prvu stvar koju morate da obavite je da potpuno očistite telefon. Dakle, idite na “Wipe data” i potvrdite operaciju na “Yes”, zatim “Wipe Cache” i “Wipe Davlik”. Pojedini recovery drugačije nazivaju neke opcije tako da negde “Wipe data” nosi naziv “Factory reset”.

Nakon čišćenja morate naći prebačenu ZIP datoteku odnosno ROM dodirom na “install ZIP from SD card”. Po dodiru na ROM, recovery će zatražiti potvrdu instalacije gde vi trebate potvrditi na “Yes”.

Nakon nekoliko minuta kada recovery završi instaliranje restartujte telefon i sačekajte da se sistem podigne. Prvo paljenje telefona može potrajati do 15 minuta tako da je bitno da budete strpljivi. Ako telefon ne bude hteo da se upali ponovo uđite u recovery i samo odradite totalno čišćenje.

Ovde pogledajte kako ROM izgleda nakon instalacije: