Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 5 LolliPop na HTC HD 2 telefonu?

Kako instalirati Android 5 LolliPop na HTC HD 2 telefonu?

Pogledajte kako da instalirate Android 5 LolliPop test ROM za programere na svom HTC HD2. 

Da li ste ikad pomislili da će legendarni HTC HD2 telefon ikada raditi na Android 5 LolliPop-u? Teško da jeste. Mnogi uređaji imaju dobru podršku kako od strane proizvođača tako i od nadarenih programera, međutim kada napune dve godine postojanja ta podrška prestane. Međutim HTC HD2 nema tih problema, ovaj model već godinama ima taj luksuz koji drugi mlađi uređaji nemaju, što korisnike HD2 čini ponosnim u svakom momentu!

Lansiran 2009, HTC HD2 je prvobitno koristio Windows Mobile 6.5 Profesional. Još od tada HD2 je primio nekoliko nezvaničnih Android portova počevši od ICS 4.0.4 pa preko Jelly Been 4.1 sve do KitKat verzije 4.4. Ovako nešto ne prođu ni neki Android uređaji, a već sada HTC HD2 dobija nadogradnju na Android 5 LolliPop.



Neverovatno je to kada vidite da uređaj koji ima jednojezgrani procesor takta 1 Ghz koji radi u saradnji sa 512 MB RAM-a, pokreće Android 5 LolliPop CustomROM. Sve ovo je moguće preko CustomROM-a koji su programeri napravili na bazi CyanogenMOD-a 12 koji se može instalirati na HTC HD2.

Nažalost sve što možete uraditi sa njim jeste da okusite malo Android 5 LolliPop na svom HTC HD2 jer nije stabilan. Sve što zapravo radi kako treba je prikaz slike i audio reprodukcija. Opet, zanimljivo je igrati se malo pa probati ovaj ROM.

Kako instalirati CM12 na HTC HD2

1. Preuzmite TWRP Recovery sa ovog LINKA i instalirajte ga.

2. Preuzmite CM12 ROM sa ovog LINKA i prebacite ga na MicroSD karticu.

3. Uđite u recovery instalirajte CM12 ROM.



4. Restartujte telefon.


Nemojte se razočarati što je ovo za sada neupotrebljiv ROM za krajnje korisnike. Ovo bi trebalo da vas raduje jer postoje ogromne šanse da se kroz neki mesec pojavi stabilan Android 5 LolliPop ROM.