Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S5?

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S5?

Ukoliko do sada niste povukli ili dobili novu Android 5 LolliPop nadogradnju za svoj Galaxy S5, evo kako da to uradite i sami instalirate srpski zvanični Android 5 LolliPop firmware na vaš telefon.

Već duže vreme internetom kruži zvanični Android 5 LolliPop sa TouchWiz-om za Galaxy S5, međutim naši pratioci izgleda još nisu to primetili i instalirali ga. Obzirom da se trudimo da izađemo svakom pratiocu u susret kada je to moguće, rešili smo da napravimo uputstvo koje će svim vlasnicima Samsung Galaxy S5 telefona pomoći da se domognu LolliPop-a.

Ako nekim slučajem niste preko WiFi-a nadogradili svoj Galaxy S5 SM-G900F proverite da li je nadogradnja dostupna. To ćete učiniti tako što ćete ispratiti detaljno uputstvo sa ovog LINKA. Ukoliko se ispostavi da vam nadogradnja ipak nije dostupna onda možete da započnete ručno instaliranje koje se sastoji iz sledećih nekoliko koraka:1. Uključite opciju “USB otklanjanje grešaka” koja se nalazi u kategoriji “opcije programera”. Ukoliko nemate kategoriju “opcije programera” na ovom LINKU pogledajte šta treba da učinite da bi se pojavila.

2. Preuzmite Android 5 LolliPop firmware sa ovog LINKA. Da bi ste preuzeli bilo šta sa sajta Sammobile.com morate se registrovati.

3. Sa ovog LINKA preuzmite program Odin3 preko koga ćete instalirati novi Android 5 firmware.

4. Isključite telefon i prebacite ga u “Download” stanje dugim držanjem sledećih tastera:

Kada se pojavi upuzorenje vi jednostavno potvrdite ulazak u “Download” stanje pritiskom na taster za pojačavanje tona.5. Kada prebacite telefon “Download” stanje onda startujte program Odin3 i povežite telefon putem USB kabla sa računarom.

6. Tada će računar, ukoliko ste povezani sa internetom, započeti instaliranje neophodnih drajvera.

7. Ako ste prebacili telefon u “Download” stanje kako treba i ako je računar uspešno instalirao drajvere za telefon, Odin3 će prepoznati telefon i prikazati informaciju u prvom “ID:COM” slotu.8. Pod isečkom "PDA" ili "AP" u okviru Odin3 programa pronađite i selektujte preuzeti Android 5 LolliPop firmware.

9. Uverite se da su samo “Auto Reboot” i “F. Reset Time” opcije štiklirane, zatim kliknite na taster  “Start”.10. Nakon što Odin3 prikaže poruku "PASS", telefon će se restartovati što je znak da je instalacija završena.

 

Prvo podizanje Android 5 LolliPop operativnog sistema može malo duže potrajati, nemojte se uplašiti ako se to desi samo pustite da telefon odradi svoje. Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo, ako jesmo ne zaboravite da lajkujete našu stranicu i da podelite ovaj tekst.