Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Google Play Store na Huawei telefonima? (VIDEO)

Kako instalirati Google Play Store na Huawei telefonima? (VIDEO)

Evo kako da Huawei telefonima instalirate i koristite bilo koju aplikaciju sa Google Play prodavnice. Bez root-a, modifikovanja i CustomROM-ova! Sve vrlo jednostavno i brzo!

Najnoviji Huawei telefoni dolaze sa EMUI korisničkim izgledom i Huawei Mobile servisima umesto Google Play servisa. To znači da novi Huawei telefoni, kao što su oni iz P40, P50, Mate 40 i Nova serije, ne dolaze sa Google Play prodavnicom.

 



Kod pomenutih modela se sve aplikacije preuzimaju sa Huawei AppGallery prodavnice. To takođe znači da sve aplikacije koje koriste GPS (skr. google play services) neće raditi na Huawei telefonima.

Čak i ako preuzmete neku Google aplikaciju i instalirate je sa memorije telefona, ona jednostavno neće raditi jer nije moguća sihronizacija sa Google Mobile servisima. Međutim, postoji način da se ovaj problem zaobiđe. Sve što vam je potrebno je Gspace aplikacija. Ona će lažirati identitet vašeg Huawei telefona i omogućiti vam da preuzmete i koristite bilo koju aplikaciju koja se trenutno nalazi na Google Play prodavnici. Evo šta treba da uradite.

Kako preuzeti i podesiti Gspace aplikaciju na Huawei telefonima?

1. Pokrenite Huawei AppGallery prodavnicu. Pretražite aplikaciju “Gspace” i preuzmite je. Ako ovaj tekst čitate sa Huawei telefona, onda jednostavno dodirnite na priloženi link:

>> Gspace <<



2. Nakon što preuzmete i instalirate Gspace aplikaciju, pokrenite je.

3. Prihvatite uslove korišćenja i obavezno dodelite sve neophodne dozvole kako bi aplikacija funkcionisala normalno.



4. Kada vam se pojavi početni ekran aplikacije, imaćete neke preporučene aplikacije koje možete preuzeti i koristiti preko Gspace-a. 

5. Čim postoji mali crveni bedž u gornjem desnom uglu ikone, to znači da vam Gspace preporučuje da preuzmete tu aplikaciju. Ukoliko ne želite taj prikaz preporučenih aplikacija, jednostavno dugim dodirom preko njih aktivirajte padajući panel i dodirnite na “Ukloni” (eng. remove) opciju.



6. Ako ipak želite da preuzmete neku od preporučenih aplikacija, jednostavno dodirnite na nju.

7. Zatim će se prikazati Google Play Store stranica sa tasterom za prijavljivanje na Google nalog. Dodirnite na njega i prijavite se na svoj Google nalog.

8. Nakon što unesete informacije i potvrdite prijavu na Google nalog, prikazaće vam se mali sivi prozorčić u kojem će pisati obaveštenje o tome pod kojim se identitetom prijavljujete. Obično to bude neki stariji Honor ili Nova telefon koji nije na Google crnoj listi.

9. Jednom prođete celu proceduru prijavljivanja, prikazeće vam se stranica Google Play prodavnice preko koje možete instalirati željenu aplikaciju.

10. Dok ste na toj stranici, uvek možete dodirnuti na lupu, pretražiti neku drugu aplikaciju i instalirati je. 


11. Sve instalirane aplikacije će se prikazati u okviru Gspace aplikacije.

12. Ukoliko želite da napravite skraćenicu neke aplikacije i postavite je na početni ekran, onda dugim dodirom preko instalirane aplikacije aktivirajte padajući panel i dodaj na “Napravi skraćenicu” (eng. create shorcut).

13. Vratite se na početni ekran i videćete skraćenicu koju ste napravili. Dodirom na skraćenicu pokrećete aplikaciju, ali preko Gspace-a.

To bi bilo to! Kao što vidite, procedura je vrlo jednostavna i ne zahteva nikakve modifikacije ili bilo šta što bi potencijalno narušilo garanciju vašeg novog Huawei telefona. Što se performansi tih aplikacija tiče, one rade prilično brzo i odazivno. Igranje igrica na ovaj način neće možda biti najsjajnije iskustvo, ali to ne znači da one neće raditi.

Mi smo primetili da obaveštenja kasne ili ne stižu uopšte, što je češći slučaj. To je problem koji za sada ne znamo kako da rešite osim da jednostavno pristupite aplikaciji i sami proverite da li postoje neka nova obaveštenja. 

Drugi problem su reklame u okviru Gspace aplikacije, ato je lako rešivo. Postoji mogućnost da se pretplatite na mesečnom nivou po ceni od oko 220 dinara. A ako se pretplatite na 3, 6 ili 12 meseci unapred, onda ćete dobiti povoljniju cenu. Možete kupiti i doživotnu licencu, koja se vezuje za vaš Huawei ID, i ona će vas koštati oko 2200 dinara.