Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati zvanični Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S4 GT-I9505?

Kako instalirati zvanični Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S4 GT-I9505?

Već duže vreme čekamo zvaničnu nadogradnju za Galaxy S4 GT-9505. Nemojte više! Evo uputstva koje će vam pomoći da instalirate Android 5 LolliPop na svom mezimcu.

U poslednje vreme smo nailazili na novosti o tome da je Samsung Galaxy S4 dobio zvanično nadogradnju na Android 5 LolliPop. Međutim sve te novosti ukazuju na to da je internacionalna verzija Galaxy S4 telefona ostala bez nadogradnje. GT-I9500, GT-I9508, GT-I9508V i još mnoge druge verzije Galaxy S4 telefona su počele da koriste LolliPop a GT-I9505 nažalost još nije.

Programeri iz celog sveta, čak i programeri Samsunga, su napravili nezvanični  ROM koji je funkcionalan 99% bez kočenja, iznenadnih grešaka i ostalih pratećih nevolja. Međutim postojizačkoljica” kako mi volimo da kažemo. WiFi nije funkcionalan zbog kernela. Ako se pitate šta je kernel pročitajte OVDE i biće vam sve jasno. Ipak internet preko SIM kratice, LTE tj. 3G je potpuno funkcionalan. Ako spadate u grupu nestrpljivih, a sa druge strane imate internet preko paketa onda se upustite u kratku avanturu i isprobajte LolliPop na svom Galaxy S4 GT-I9505 telefonu pre svih!*NAPOMENA Dodato: 08.02.2015

Fix za WiFi je upravo stigao i ako se nismo nadali da će stići pre zvaniočnog Android 5 LolliPop-a! Znači sada sa ovim fixom imate potpuno funkcionalan zvanični Android 5 LolliPop sa TouchWiz-om. Instalira se na sledeći način (nakon instaliranja ovog Android-a):

1. Preuzmite sa ovog LINKA i prebacite FIX .zip datoteku na MicroSD karticu vašeg telefona.

2. Nakon instaliranja ovog Android-a uđite ponovo u recovery.

3. Preko recovovery-a pronađite preuzeti FIX i instalirajte ga.

4. Restartujte vaš telefon i uživajte.*Napomena

Da biste započeli instalaciju Android 5 LolliPop zvaničnog operativnog sistema potrebno je da imate instaliran "Philz recovery" na svom telefonu.

1. Prvo preuzmite ROM sa ovog LINKA.2. Zatim prebacite preuzetu datoteku na MicroSD karticu.

3. Uđite u recovery, pronađite preuzetu datoteku koju ste prethodnno prebacili na MicroSD karticu i instalirajte je (eng. flash).

4. Kada se instalacija završi, preko recovery-a vratite telefon na fabrička podešavanja (eng. factory reset) i obrišite keš memoriju (eng. wipe cache).To je sve. Do daljnjeg dok se ne pojavi zvanična nadogradnja za Galaxy S4 GT-9505 vi uživajte u ovoj "svučenoj" (eng. ported) sa GT-9508. Ukoliko ne znate da instalirate recovery na svoj Galaxy S4 telefon pišite nam u komentarima ovog posta na našoj facebook stranici. Molimo vas samo da ne šaljete privatne poruke kako bi ostali mogli da učestvuju u diskusiji.

*Dodato 07.02.2015.

Uradili smo i video uputstvo koje pokazuje sve korake instaliranja zajedno sa recovery-em, pogledajte: