Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati zvanični Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S4 GT-I9505?

Kako instalirati zvanični Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S4 GT-I9505?

Već duže vreme čekamo zvaničnu nadogradnju za Galaxy S4 GT-9505. Nemojte više! Evo uputstva koje će vam pomoći da instalirate Android 5 LolliPop na svom mezimcu.

U poslednje vreme smo nailazili na novosti o tome da je Samsung Galaxy S4 dobio zvanično nadogradnju na Android 5 LolliPop. Međutim sve te novosti ukazuju na to da je internacionalna verzija Galaxy S4 telefona ostala bez nadogradnje. GT-I9500, GT-I9508, GT-I9508V i još mnoge druge verzije Galaxy S4 telefona su počele da koriste LolliPop a GT-I9505 nažalost još nije.

Programeri iz celog sveta, čak i programeri Samsunga, su napravili nezvanični  ROM koji je funkcionalan 99% bez kočenja, iznenadnih grešaka i ostalih pratećih nevolja. Međutim postojizačkoljica” kako mi volimo da kažemo. WiFi nije funkcionalan zbog kernela. Ako se pitate šta je kernel pročitajte OVDE i biće vam sve jasno. Ipak internet preko SIM kratice, LTE tj. 3G je potpuno funkcionalan. Ako spadate u grupu nestrpljivih, a sa druge strane imate internet preko paketa onda se upustite u kratku avanturu i isprobajte LolliPop na svom Galaxy S4 GT-I9505 telefonu pre svih!



*NAPOMENA Dodato: 08.02.2015

Fix za WiFi je upravo stigao i ako se nismo nadali da će stići pre zvaniočnog Android 5 LolliPop-a! Znači sada sa ovim fixom imate potpuno funkcionalan zvanični Android 5 LolliPop sa TouchWiz-om. Instalira se na sledeći način (nakon instaliranja ovog Android-a):

1. Preuzmite sa ovog LINKA i prebacite FIX .zip datoteku na MicroSD karticu vašeg telefona.

2. Nakon instaliranja ovog Android-a uđite ponovo u recovery.

3. Preko recovovery-a pronađite preuzeti FIX i instalirajte ga.

4. Restartujte vaš telefon i uživajte.



*Napomena

Da biste započeli instalaciju Android 5 LolliPop zvaničnog operativnog sistema potrebno je da imate instaliran "Philz recovery" na svom telefonu.

1. Prvo preuzmite ROM sa ovog LINKA.



2. Zatim prebacite preuzetu datoteku na MicroSD karticu.

3. Uđite u recovery, pronađite preuzetu datoteku koju ste prethodnno prebacili na MicroSD karticu i instalirajte je (eng. flash).

4. Kada se instalacija završi, preko recovery-a vratite telefon na fabrička podešavanja (eng. factory reset) i obrišite keš memoriju (eng. wipe cache).



To je sve. Do daljnjeg dok se ne pojavi zvanična nadogradnja za Galaxy S4 GT-9505 vi uživajte u ovoj "svučenoj" (eng. ported) sa GT-9508. Ukoliko ne znate da instalirate recovery na svoj Galaxy S4 telefon pišite nam u komentarima ovog posta na našoj facebook stranici. Molimo vas samo da ne šaljete privatne poruke kako bi ostali mogli da učestvuju u diskusiji.

*Dodato 07.02.2015.

Uradili smo i video uputstvo koje pokazuje sve korake instaliranja zajedno sa recovery-em, pogledajte: