Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati zvanični, potpuno stabilni, Android 5 LolliPop na Galaxy S4 GT-I9505!?

Kako instalirati zvanični, potpuno stabilni, Android 5 LolliPop na Galaxy S4 GT-I9505!?

Kao što smo obećali svojim čitaocima, napravili smo uputstvo čim smo spazili da se zvanična stabilna verzija firmware-a pojavila na internetu! Pogledajte šta nam dopisnik kaže o ovom firmware-u i pogledajte kako da instalirate ovaj firmware!

Nakon niza tekstova koji su bili namenjeni Galaxy S4 telefonu i tome kako da se pokrene i ubaci Android 5 LolliPop na njega, stigao je tekst koji će vam pomoći da konačno ubacite LolliPop sa TouchWizom na svoj Galaxy S4 koji je potpuno stabilan. Ovo nije CustomROM niti je neki portovani Android, ovo je procureli firmware koji u piotpunosti radi bez greške.

 



Prema informacijama koje nam je poslao naš dopisnik Dragan Gajičić, ovaj firmware nema apsolutno nikakav “bug” ili bilo koju grešku. PowerSave mod radi odlično bez ikakvih “štucanja”. Pri standardnom korišćenju telefona primećuje se da baterija traje duže u odnosu na Android KitKat. Čak, kako Dragan navodi, kamera brže obrađuje fotografije kada se fotografiše u okolnostima lošijeg osvetljenja. Dakle, okidanje je brže i pre svega stabilnije. Dragan nam je poslao nekoliko screenshot-ova pa pogledajte kako zvanični, stabilni Android 5 LolliPop izgleda na Galaxy S4  GT-I9505 telefonu:

Kako bi ste bili sigurni da ovo nije običan port evo više detalja o firmware-u:

  • Model name: Galaxy S4 LTE
  • Model number-GT-I9505
  • Version: Android 5.0.1 Lollipop
  • Changelist: 3996895
  • Country: Germany
  • Product code: DBT
  • PDA: I9505XXUHOA7
  • CSC: I9505OXAHOA7
  • Modem: I9505XXUHOA7

 

Napomena



Instalirajte sve neophodne drajvere za Samsung Galaxy S4. Obično računar automatski instalira drajvere sa interneta kada telefon povežete putem USB-a. Ukoliko računar ne povuče drajvere instalirajte Samsung Kies program sa ovog LINKA.

Pre nego što bilo šta započnete napravite rezervnu kopiju celog sistema kako bi ste mogli da oporavite svoj telefon ukoliko nešto krene naopako.

Verite se da je opcija “USB otklanjanje grešaka” štiklirana.

Napunite telefon preko 80%



Ukoliko koristite neki CustomROM ili Android 5 LolliPop za koji smo vam mi nedavno priložili uputstvo neophodno je da se vratite na zvanični Android 4.4.2. OVDE imate uputstvo za to.

Sve ovo što radite je na vašu odgovornost jer postoje šanse da oborite Android sistem ako nešto ne obavite kako treba. Dakle, mi se odričemo svih odgovornosti iz razloga što mi nismo tvorci firmware-a.

 



Kako instalirati Android 5 LolliPop firmware

1. Preuzmite Android 5 LolliPop firmware I9505XXUHOA7 sa ovog LINKA.

2. Preuzmite Odin v3.10 sa ovog LINKA.

3. Raspakujte preuzeti firmware i Odin na radnu površinu vašeg računara.

4. Isključite vaš Samsung Galaxy S4 i prebacite ga u “Download” stanje dugim pritiskom na tastere za gašenje telefona, za utišavanje tona i za početni ekran.

5. Pokrenite Odin v3.10 kao administrator.

6. Povežite telefon putem USB kabla sa računarom i uverite se da Odin vidi vaš telefon tako što ćete u isečku “ID:COM” dobiti informaciju “COM…”  Ukoliko vam taj isečak ne promeni boju i ne dobije informaciju “COM…” onda niste instalirali drajvere kako treba.

7. U Odin-u kliknite na BL selektujte BL datoteku, zatim na AP pa selektujte AP datoteku i tako za CP i CSC.

8. Uverite se da je od opcija u Odin-u štiklirano samo ”Auto Reboot”, “Re-Partition” i “F. Time Reset”.

9. Pre nego što kliknete na "Start" proverite da li ste sve lepo odradili i podesili Odin. Ako jeste kliknite na taster “Start”.

10. Ukoliko je sve kako treba instalacija bi trebalo da traje maksimum 15 minuta. Obično traje 2-5 minuta.

11. Po završetku instaliranja telefon će se resetovati i započeti podizanje Android-a koje može potrajati maksimum 20 minuta.