Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako izbrisati sve tvitove odjednom?

Kako izbrisati sve tvitove odjednom?

Iako to nije podrazumevano moguće, mi ćemo vam pokazati kako da brzo i jednostavno izbrišete sve tweet-ove sa svog Twitter naloga.

Recimo da je vaš privatan Twitter nalog postao poslovni jer ste od svog imena napravili brend. U tom slučaju ne bi bilo pogodno da se na njemu mogu videti neki ranije postavljeni tweet-ovi koji ne priliče profesionalno vođenom nalogu. Koji god da je razlog, radostan ili tužan, bitno je da postoji način da se tweet-ovi izbrišu brzo i jednostavno.

 



U okviru opcija i funkcija Twitter mreže i aplikacije ne postoji mogućnost masovnog brisanja tweet-ova pa je potrebno koristiti neka rešenja trećeg lica. Postoje neki online servisi koji to omogućavaju, a jedan od boljih je “TweetDelete”. Međutim, on nije besplatan i potrebno je platiti $10 kako bi izvršili kompletno brisanje Tweet-ova u par klika.

>> Kako privremeno deaktivirati ili izbrisati Twitter nalog? <<

>> Kako promeniti lozinku na Twitter-u i uključiti verifikaciju u dva koraka? <<

Sa druge strane, ako vam ne predstavlja problem da ručnim selektovanjem izbrišete više od jednog tweet-a, onda pomoću aplikacije “Jumbo: Privacy+Security” možete to obaviti potpuno besplatno. 

Imajte na umu, da ova aplikacija može izbrisati najviše 3200 tweet-ova odjednom, ne više od toga. To je usled restrikcija koje su na bazi Twitter API-u. Ovo ograničenje se ne odnosi na Servis “TweetDelete” jer se na radi o Android aplikaciji.

>> Kako podesiti prijavljivanje u dva koraka za Twitter? <<



>> Kako ugasiti automatsko puštanje videa na Facebook ili Twitter aplikaciji!? <<

Kako izbrisati sve tweet-ove odjednom?

1. Preuzmite Jumbo aplikaciju na svoj telefon sa AppStore ili Google Play prodavnica:

>> Jumbo - AppStore <<

>> Jumbo - Google Play <<



2. Pokreni aplikaciju i prodjite kroz kratku anketu koju aplikacija nameće. Potpuno je nebitno šta ćete odgovoriti. 

3. Nakon što završite sa anketom, dospećete na takozvani “Home” ekran tj. na početnu stranicu. Na listi pronađite “Twitter” ikonu i dodirnite na “Tap to Connect” ikonu odmah ispod nje. 



4. Zatim se prijavite na svoj Twitter nalog koristeći email i lozinku.

5. Kada se prijavite, učitaće vam se vaš Twitter nalog i vremenska linija. Vratite se korak unazad.

6. Kada se vratite korak unazad, učitaće vam se stranica sa predlozima za podešavanje privatnosti i bezbednosti vašeg Twitter naloga. Među svim tim opcijama ćete imati opciju za arhiviranje starijih tweet-ova. Dodirnite na tu opciju (Your oldest tweets are from…) tj. dodirnite na plavi taster “Set up”.

7. Podesite od kog perioda želite da se tweet-ovi izbrišu. Neki najraniji period je za brisanje su tweet-ovi stariji od jednog dana. Dakle, kada podesite “1 dan” svi tweet-ovi koji su stariji od jednog dana će biti izbrisani.

8. Aktivirajte opciju “Jumbo Vault” kako bi sačuvali izbrisane tweet-ove u okviru Jumbo sefa. Ako ipak ne želite da sačuvate rezervnu kopiju tih tweet-ova, jednostano nemojte aktivirati prekidač u produžetku “Jumbo Vault” opcije. Na kraju samo dodirnite na taster “Review”.

9. Poslednji korak je revizija opcija koje ste podesili nakon čega sledi “sudnji dan” vašim tweet-ovima. Dodirom na plavi taster “Delete & Backup” koji boravi na dnu ekrana telefona se započinje brisanje tweet-ova.