Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti dva Viber broja na istom telefonu? (VIDEO)

Kako koristiti dva Viber broja na istom telefonu? (VIDEO)

Evo kako da duplirate tj. klonirate Viber aplikaciju i tako koristite dva različita broja na jednom, istom telefonu!

Sada skoro svaki pametni telefon podržava korišćenje dve SIM kartice u isto vreme. To značajno olakšava svakodnevnicu svima koji pored jednog, privatnog broja telefona, treba da koriste i poslovni.

 



Međutim, šta kada posao podrazumeva korišćenje aplikacije kao što su Facebook, Messenger, Viber, Skype i njima sličnim? To može biti problem ukoliko želite da pored privatnih naloga koristite i poslovne. 

Postoji jednostavno rešenje za ovo, a to su klonirane aplikacije. Na nekim telefonima postoji sistemska opcija za kloniranje aplikacija koja se neretko naziva “Blizanac aplikacija” ili “Dual Messenger. A kod onih telefona koji ovo nisu rešili na nivou sistema postoji rešenje u vidu aplikacije trećeg lica.

>> Kako promeniti broj telefona u Viber aplikaciji? <<

>> Kako prebaciti Viber poruke sa starog na novi telefon? << 

>> Kako instalirati Viber na laptopu ili tabletu? <<



Danas ćemo vam pokazati kako da duplirate aplikaciju i tako koristite dva Viber naloga na jednom, istom telefonu.

Kako duplirati aplikaciju u podešavanjima telefona?

1. Pristupite podešavanjima telefona.

2. U zavisnosti od toga koji model telefona koristite, potrebno je potražiti kategoriju koja se naziva “Napredne Funkcije” ili “Aplikacije”.



3. Zatim na listi opcija pronađite “Dual Messenger”, “Blizanac aplikacija” ili “Dvojne aplikacije”. 



4. I na kraju, na listi aplikacija koja će vam se prikazati, samo dodirnite na prekidač u produžetku naslova aplikacije koju želite da klonirate.

U slučaju da iz nekog razloga ne uspete da klonirate aplikaciju u podešavanjima telefona, onda je potrebno da koristite aplikaciju trećeg lica koja će vam to omogućiti. Procedura je takođe vrlo jednostavna i ne zahteva mnogo vremena.

Kako duplirati aplikacije pomoću DualSpace aplikacije?

1. U okviru Google Play, Huawei AppGallery ili iOS App Store prodavnica pretražite i instalirajte aplikaciju koja se naziva “DualSpace”. Ako ovaj članak čitate sa telefon, onda pomenutu aplikaciju možete instalirati i sa priloženih linkova:

>> DualSpace - Za Apple uređaje <<

>> DualSpace - Za Huawei uređaje <<

>> DualSpace - Za ostale Android uređaje <<

>> DualSpace - U APK formatu <<

2. Jednom kada instalirate DualSpace aplikaciju, pokrenite je. Prihvatite uslove korišćenja i dodelite sve neophodne dozvole.

3. Da biste klonirali aplikaciju, potrebno je da dodirnete na “Plus” ikonu. 

4. Po dodiru na “Plus” ikonu, prikazaće vam se lista aplikacija koje možete da klonirate.

5. Odabire jednu ili više aplikacija koje želite da klonirate i dodirnite na zeleni “Clone” taster.

6. I to je to, klonirane aplikacije će vam se prikazati u okviru DualSpace aplikacije. Sada ih možete pokrenuti i postaviti sa novim nalogom, potpuno normalno, kao da već nemate jednu takvu instaliranu i podešenu aplikaciju.

7. Međutim, ako želite skraćenicu na početnom ekranu telefona, onda je potrebno da dugim dodirom preko klonirane aplikacije aktivirate padajući panel i da na kraju dodirnete na opciju “Create shortcut”.

8. Unesite naziv klonirane aplikacije koja će se prikazivati na početnom ekranu telefona i potvrdite na taster “Confirm”.

U slučaju da vam se ne dopada “DualSpace” aplikacija i da biste voleli da koristite neku drugu umesto nje, evo još jedne koja obavlja sličan posao:

>> Kako koristiti dva WhatsApp ili Viber naloga na jednom telefonu? <<