Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti Google Keep i Tasks podsetnike direktno iz notifikacija?

Kako koristiti Google Keep i Tasks podsetnike direktno iz notifikacija?

Koristite Google Keep i Google Tasks aplikacije ali Vas nervira to što morate da otvarate aplikacije kako biste podesili podsetnike? Ne brinite, sada postoji opcija da to uradite direktno iz panela sa obaveštenjima. 

 

Tokom poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući finim podešavanjima Android obaveštenja, dodate su sve brže i efikasnije opcije koje vam pomažu da uštedite vreme. Izgleda da se to proširilo jer sada možete podsetiti podsetnike u Google Keep-u direktno iz panela sa obaveštenjima.

 



Kada primite obaveštenje koje sadrži informacije za koje vaš sistem smatra da su značajne, npr. Kupi mleko - pokrenuće se funkcija „Napravi podsetnik“ (eng. Set reminder) Google Keep-a u okviru obaveštenja o poruci. Vredi napomenuti da se ovo pojavljuje samo kada se koriste odabrane aplikacije za razmenu poruka.

Nakon što dodirnete obaveštenje, na Vašem uređaju će se otvoriti  Google Keep u kome će biti otvoren novi podsetnik sa već popunjenim informacijama. Zbog dobre povezanosti Google Keep-a, Google Assistanta-a i Kalendara, videćete podsetnik na sva tri mesta simultano.

Ova funkcija nije ograničena samo na Google Keep već možete da je koristite i za Google Tasks. Međutim, izgleda da aplikacije drugih proizvođača, kao što je Todoist, ne mogu da iskoriste benefite ove funkcije.

Više o ovim aplikacijama pročitajte na sledećim linkovima:

>> Google lansirao samostalnu aplikaciju za upravljanje zadacima: Google Tasks! <<



>> Preuzmite novi Google Keep ili bolje reći “Keep Beleške”! <<

Naizgled, neki korisnici su izgleda uspeli da aktiviraju opciju „Postavi podsetnik“ na WhatsApp i Telegram aplikacijama. Okidači su, izgleda, pomalo izbirljivi. Čini se da neke poruke pružaju mogućnost aktiviranja funkcije, dok druge sa tek nešto drugačijim formulacijama gube mogućnost postavljanja podsetnika.

Poruke poput „ne zaboravi x“ ili „kupi x“ izgleda da aktiviraju “Postavi podsetnik” za Google Keep / Tasks. Ne izgleda da se opcije pojavljuju i u okviru Google-ove osnovne aplikacije za razmenu poruka - što deluje pomalo čudno, ali je tipično za nove funkcije.

Nije jasno zašto se mogućnost postavljanja podsetnika iz obaveštenja pojavljuje na odabranim popularnim aplikacijama za razmenu poruka, ali ne i na Google-oj. Ova funkcija može biti povezana sa nedavnom zakrpom, beta uslugom Google Play Servisa ili čak servisima personalizacije uređaja - od kojih je poslednja odgovorna za pametne akcije u okviru obaveštenja.



Da li ste mogli da postavite podsetnike unutar Google Keep-a ili Tasks-a od ažuriranja na najnovije bezbednosne zakrpe? Obavezno nas obavestite u odeljku sa komentarima u nastavku.