Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako obrisati podatke i keš memoriju aplikacija na OnePlus 8 Pro?

Kako obrisati podatke i keš memoriju aplikacija na OnePlus 8 Pro?

Imate li problema sa nekim aplikacijama? Možda neodazivnost ili zamrzavanje aplikacija? Tada bi trebalo da obrišete podatke i privremenu memoriju aplikacije kako osvežili postavke i rad aplikacije. Evo kako to da izbrišete keš tj. cache memoriju na OnePlus telefonima!

 

 

Svaka aplikacija čuva trajno ili privremeno određene podatke zarad njenog bržeg rada tj. da se često korišćeni delovi aplikacije i podaci unutar nje mogu brzo učitati kada ih sledeći put upotrebite. U aplikacijama poput Facebookaa ili Google Chrome-a, ovi “keširani” podaci zaista mogu zauzeti dobar deo vaše dostupne memorije na uređaju.

 Kada je potrebno izbrisati podatke i privremenu memoriju aplikacije?

Primarni razlog da neko očisti keš memoriju aplikacija bio bi oslobađanje memorije za skladištenje, što bi moglo imati uticaja na performanse telefona. No, brisanje podataka mnogo je dramatičniji korak koji je uglavnom rezerviran za slučaj kada aplikacija ne radi dobro ili ne može da se pokrene. To bi moglo biti posledica pogrešnog ažuriranja aplikacije, što bi rezultiralo oštećenjem prethodnih datoteka keš memorije, neproverenim promenama na strani servera, lošim ponašanjem softvera ili novim ažuriranjem OS-a za Android.

Kako izbrisati sve podatke aplikacije, uključujući i keš memoriju?

Evo kako da resetujete aplikaciju, a da niste uslovljeni da je izbrišete sa telefona i ponovo instalirate. Sve što treba da uradite je da izbrišete sve podatke koje aplikacija koristi, uključujući i keš memoriju. Evo korak po korak uputstva:

1. Otvorite fioku sa aplikacijama, a zatim dodirnite na "Postavke" taster (eng. taster).

2. Dodirnite "Aplikacije i Obaveštenja".

3. Sada dodirnite "Prikaži sve aplikacije" (eng. show all apps).

4. Ako tražite sistemsku ili određenu aplikaciju, dodirnite "Više podešavanja" tj. na tri tačkice taster koji boravi u gornjem desnom uglu ekrana.5. Odaberite "Prikaži sistemske aplikacije".

6. Pronađite i dodirnite na aplikaciju za koju želite da obrišete sve podatke.

7. Dodirnite na kategoriju "Memorija" (eng. storage). Nekada ova kategorija može biti nazvana i "Skladišna memorija ili "Interna memorija".

8. Dodirnite taster "Obriši podatke" (eng. clear data).OnePlus 8 Pro hands-on review - GSMArena.com tests

Očistite keš memoriju aplikacija na OnePlus 8 Pro

Evo korak po korak uputstva koje će vam pomoći da izbrišete keš memoriju na vašem OnePlus 8 Pro telefonu.

1. Otvorite fioku sa aplikacijama, a zatim dodirnite "Postavke" (eng. settings).2. Dodirnite "Aplikacije i Obaveštenja".

3. Zatim dodirnite "Prikaži sve aplikacije".

4. Ako tražite sistemsku ili određenu aplikaciju, dodirnite "Više podešavanja" na "tri tačkice" taster u gornjem desnom uglu ekrana.

5. Odaberite "Prikaži sistemske aplikacije".

6. Pronađite i dodirnite aplikaciju za koju želite da obrišete keš memoriju.

7. Dodirnite na kategoriju "Memorija" (eng. storage). Nekada ova kategorija može biti nazvana i "Skladišna memorija ili "Interna memorija".

8. Zatim na taster "Obriši keš memoriju" (eng. clear cache memory).

9. Ponovo pokrenite uređaj i proverite da li sve radi kako treba.