Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako omogućiti tamni režim u Facebook aplikaciji za Android i iOS [APK]

Kako omogućiti tamni režim u Facebook aplikaciji za Android i iOS [APK]

Ne sviđa vam se novi svetli dizajn Facebook aplikacije za Android ili iOS uređaje? Uskoro ćete moći da promenite u tamni režim. Saznajte kako u nastavku teksta.

Facebook konačno objavljuje tamni režim za sve Android i iOS korisnike. Facebook trenutno prolazi kroz veliku promenu dizajna, što utiče na njegovu mobilnu aplikaciju kao i na sam web sajt. Kompanija je promenila logotip Facebook-a u svetliju nijansu plave, konačno prelazeći sa originalnog plavog tona koji je bio ikona društvenih mreža. Štaviše, plava traka za navigaciju koja postoji od osnivanja kompanije sada više ne postoji. Glavna boja navigacije je sada bela, a svetlije plava Facebook ikona zauzima mesto sa leve strane.

 



Najveća zamerka korisnika mobilnih uređaja je neugodno svetao korisnički interfejs. Još od redizajna web stranice i mobilne aplikacije, glavna boja teme je bela umesto plava. Ovo korisniku otežava pogled tokom korišćenja. Facebook je na kraju objavio tamni režim na svojoj web stranici, omogućavajući korisnicima da zatamne korisnički interfejs. Međutim, korisnici Android-a i iOS-a nisu imali ovu mogućnost.

Najnovije ažuriranje Facebook-a konačno je predstavilo tamni režim i na Android i na iOS platformi. Prema objavi Jane Manchun Vong na Twitter-u, Facebook javno testira tamni režim na svojoj mobilnoj aplikaciji. Funkcija je dostupna u najnovijoj 295.0.0.26.119 beta verziji aplikacije. Međutim, čini se da se tamni režim uvodi polako, pa se neko vreme možda neće pojaviti na vašem telefonu.

Prema rečima portparola kompanije, ljudi će videti opciju u podešavanjima svojih aplikacija za Facebook čim nastave da je šire globalno.

Kako omogućiti tamni režim u mobilnoj aplikaciji Facebook?

Ako ste ažurirali na najnoviju verziju Facebook-a, opcija tamni režim bi trebala biti dostupna u podešavanjima aplikacije. Da biste je omogućili uradite sldećee:

  1. Otvorite Facebook aplikaciju

  2. Dodirnite  na tri vodoravne linije na gornjoj desnoj strani telefona. 



  3. Idite nadole i dodirnite Podešavanja i privatnost. Trebalo bi da postoji prekidač.

  4. Dodirnite prekidač da biste se prebacili iz svetlog u tamni režim.

Preuzmite Facebook sa tamni režimom na iOS

Ako imate iPhone ili iPad, možete da ažurirate na najnoviju verziju i omogućite tamni režim. Imajte na umu da morate biti beta korisnik ako želite da preuzmete najnoviju verziju.



>> Preuzmite Facebook za iOS [App Store] <<

Preuzmite Facebook sa tamnim režimom za Android + APK Dovnload

Ako imate Android telefon, možete da ga ažurirate na najnoviju verziju i omogućite tamni režim. Imajte na umu da morate biti beta korisnik ako želite da preuzmete najnoviju verziju.

>> Preuzmite Facebook za Android [Play prodavnica] <<



Ako niste beta tester, možete da preuzmete APK datoteku i ručno da je instalirate na uređaj.

>> Preuzmite Facebook sa tamnim režimom | Facebook 294.0.0.39.118 <<

Jednostavno preuzmite APK datoteku i instalirajte je kao normalnu aplikaciju. Zatim idite u meni za podešavanja aplikacije i prebacite se između tamnog i svetlog režima.