Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Telefoni sa najboljim kamerama za video snimanje!

Telefoni sa najboljim kamerama za video snimanje!

Evo koji to telefoni mogu da naprave vrhunske video zapise. Ovo je lista telefona koji mogu da naprave video zapise izvanrednog kvaliteta. 

Kada su telefoni počeli da koriste kamere, fotografije su bile jedva upotrebljive. Kroz samo pet godina, telefoni su do te mere evoluirali da su mnogi zamenili svoje amaterske fotoaparate upravo telefonom.

Međutim, video zapis nije napredovao tako brzo kao što su recimo fotografije. Napredak je definitivno postojao te mi danas imamo pametne telefone koji mogu da snime usporen snimak sa preko 300 frame-ova u sekundi. A u poslednje vreme gotovo svaki premium telefon dolazi sa kamerom koja je sposobna da snimi video u 8K rezoluciji. 



Doduše, nije sve u rezoluciji. Da bi video zapis bio dobar, potrebno je da se ispune mnogi drugi kriterijumi koa što je stabilizacija, dobra ekspozicja, precizan i pouzdan autofokus, balans bele boje, itd. itd. 

U današnjem članku želimo da vam predstavimo telefone koji mogu da naprave vrhunske video zapise.

Sony Xperia 1 III 256GB - Sveukupno dobar

Ovaj telefon kobinuje tri vrhunske kamere: ultrawide, wide i telephoto kameru. Obzirom da Sony pravi vrhunske senzore, mogućnost ovih kamera da naprave vrhunske video zapise se ne osporava. Ali ono što Sny Xperia 1 III izdvaja iz mase je taj profesionalni režim snimanja. On vam omogućava da podesite gotovo svaki parametar kamere. Možete ručno podešavati ISO, fokus, shutter speed ili dodati neki LUT. Takođe, kamere ovog telefona mogu da zabeleže 4K video koji koristi Rec. 2020 raspon boja što je izuzetno bitno.

Samsung Galaxy S22 Ulta - Najviša rezolucija

Samsung je uvek umeo da napravi telefon sa vrhunskim kamerama koje, pored toga što mogu da naprave fantastične fotografije, mogu da snime i vrhunske video zapise. Samsung Galaxy S22 Ultra takođe dolazi sa profesionalnim režimom koji vam omogućava da ručno podešavate razne parametre.

Moguće je napraviti 8K video zapise, sa 30 fps, ili 4K video zapise, sa 60 fps. Sam telefon dolazi sa moćnim video editorom koji vam omogućava da sredite sve što je neophodno. Pored uobičajenih mogućnosti skraćivanja videa, moguće je i smanjiti rezoluciju.



Samsung Galaxy S22 Ultra ima vrhunsku stabilizaciju videa kada snima u nekim rezolucijama. Takođe, moguće je napraviti HDR10+ video zapise koji se kasnije mogu pregledati na uređajima čiji ekrani podržavaju prikazivanje HDR10+ videa.

Google Pixel 6 - Vrhunska obrada

Kralj fotografije, Pixel 6, ipak može da bude odličan i na drugim poljima. Iako mu nedostaje telephoto kamera, Google Pixel 6 može da opskrbi korisnika odličnim video zapisima. Uz sjajnu softversku optimizaciju i Google-ov novi čip “Tensor”, video zapisi zaista budu primamljivi. pored toga što je dostupno usporeno snimanje, možete napraviti i time lapse videe sa kamerama Google Pixel 6 telefona. Maksimalna rezolucija snimanja je 4K.



To bi bilo to! Ovo su tri telefona koji će sigurno opravdati sva očekivanja kada je reč o snimanju video zapisa. Naravno, postoje još modela koji su zanimljivi i vrlo komeptentni. Primera radi, vredan pomena je Sony Xperia Pro koji se može koristiti kao dodatak za profesionalnu filmsku opremu. Recimo, može se koristiti kao dodatan monitor za kameru. Takođe, Google Pixel 5a model može da napravi odlične video zapise, a znatno je povoljni u odnosu na sve do sada pomenute modele. A ako baš preferirate Samsung uređaje, a ne biste da potrošite previše novca, onda će Galaxy S20 FE sigurno zadovoljiti sve potrebe.