Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Facebook tvrdi da će njihov novi "M" digitalni asistent biti pametniji od svih koji su trenutno dostupni!

Facebook tvrdi da će njihov novi "M" digitalni asistent biti pametniji od svih koji su trenutno dostupni!

Da li nam je stvarno potrebno toliko pomoći i digitalnih asistenata od strane vodećih kompanija!? Šta vi mislite? Facebook misli da jesu....

Apple ima “Siri”, Google “Google Now”, Microsoft “Cortana”, a sada i Facebook ima svog “M” asistenta. Kompanija Facebook je predstavila svog digitalnog asistenta u sredu ali je on i dalje u fazi ranog testiranja.



David Marcus, čovek koji je zadužen za Facebook Messenger, najavio je ove novosti putem svog Facebook statusa gde je napisao kratak opis i priložio nekoliko fotografija. Rekao je kako je M baziran na veštačkoj inteligneciji i da će ga nadgledati, kao i voditi, osoblje sačinjeno od nekoliko stručnjaka. Marcus je takođe istakao nekoliko razloga zbog kojih će “M” biti bolji od trenutnih konkurenata.

Primera radi, “M” može pronaći i kupiti proizvod za vas ili pretražiti neke informacije proizvoda za koji se interesujete. “M” će čak moći da vam rezerviše sto u nekom restoranu, da rezerviše turistički aražman, da zakaže sastanak i slično. “M” možete upitati za preporuku restorana u kom biste mogli da večerate ukoliko se nalazite u gradu koji ne poznajete najbolje. “M” čak možete pitati da vam pomogne šta da kupite nekom svom prijatelju. Nakon par dodira “M” će sve to obaviti za vas.

Facebook-ov novi servis je trenutno u ranoj test fazi i neće biti lansiran sve dok se ne dosegne stabilno i pouzdano stanje digitalnog asistenta. Ipak, u skorijoj budućnosti je moguće da M počne da se pojavljuje pojedinim “srećnicima” nešto malo ranije nego ostalima…