Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei je predstavio svoj novi vodeći telefon Mate S i tako zeznuo Apple. Evo zašto!

Huawei je predstavio svoj novi vodeći telefon Mate S i tako zeznuo Apple. Evo zašto!

Huawei baš jarko želi da preotme malo posla Sony, Apple, Samsung i HTC kompanijama... Šta mislite? Da li će oni to sa Mate S telefonom to uspeti?

Huawei je takođe na IFA 2015 konferenciji predstavio telefon Mate S koji predstavlja njihov najnoviji pokušaj osvajanja tržišta telefona visoke klase. Novi uređaj nudi solidne karakteristike i neke zanimljive inovacije koje do sada nismo imali prilike da vidimo. Verujemo da Mate S neće biti ni malo jeftin.

Mate S pakuje FullHD ekran dijagonale 5.5 inča, bateriju od 2.700 mAh, osmojezgrani Kirin procesor, 13 MPx zadnju kameru i 8 MPx prednju kameru. Tu je u 3 GB RAM-a, kao dve varijante Mate S telefona, jedna sa 32 GB interne memorije i jedan sa 64 GB interne memorije. Tanak aluminijumski dizajn dolazi u nekoliko boja uključujući zlatnu, sivu, šampanj i roze. Ima 2.5D staklo preko ekrana i par zvučnika koji su smešteni sa donje strane telefona.Huawei nije zaboravio ni na senzor za čitanje otiska prstiju koji je smestio na pozadini telefona. Oni tvrde da je on 100% precizniji, osetljiviji i brži nego ranije. Taj senzor se može koristiti za javljanje na dolazeći poziv ili okidanje selfi fotogrfije. Huawei je na Mate S takođe ugradio i “Knuckle Sense” tehnologiju koja korisnicima omogućava da se prebacuju između pokrenutih apliakcija određenim gesturama koje podrazumevaju iscrtavanje nekog karaktera zglobom prsta.

I konačno, Kineski proizvođač telefona je na svom Mate S ugradio i ForceTouch tehnologiju sličnu onoj koja se najavljuje za nadolazeće Apple uređaje.

>> Ovo su 6 razloga zbog kojih će Force Touch doprineti efikasnosti nadolazećih Apple telefona! <<

Ekran Mate S telefona vam može reći koliko jako ga pritiskate gde u odnosu na to može ragovati onako kako je prethodno programiran. Zanimljivo je to što je Huawei našao način da ForceTouch tehnologiju na ekranu svog novog vodećeg telefona konvertuje u malu kuhinjsku vagu.


Mate S će se u prodavati po ceni od 650 evra za model od 32 GB i premijerno će početi da se prodaje u Evropi. Model od 64 GB će za 49 evra biti skuplji tako da će on ići po ceni od 699 evra. Azija, Afrika i Bliski Istok će takođe veoma brzo dobiti ovaj uređaj, no za S.A.D. se još ništa ne zna.